Home > Bedrijfsvoertuigen > NEW TRANSIT CUSTOM > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De nieuwe Transit Custom bepaalt de nieuwe normen voor een commercieel voertuig bij het beveiligen van zijn inzittenden en zijn lading. Een aantal geavanceerde rijhulptechnologieën kunnen helpen bij potentieel gevaarlijke situaties, zoals Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie en automatisch remmen. Daarnaast is er ook een ijzersterke carrosserie, Roll Stability Control en de keuze uit twee alarmsystemen van topkwaliteit. 

New Blue Ford Transit Custom with tow

Houd uw aanhangwagen op het rechte pad 

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig zodat u snel de controle terugkrijgt, waardoor het voorttrekken van een aanhangwagen gemakkelijker wordt. Het systeem vertraagt het voertuig door de motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

New Blue Ford Transit Custom with Roll Stability

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist detecteert voertuigen op de weg voor u, of mensen en voertuigen die uw pad kunnen doorkruisen en verwittigt u van hun aanwezigheid. Als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen, en werkt doeltreffend tot een snelheid van 80 km/u (bij normale weg- en voertuigomstandigheden).

5 sterren voor veiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om u en uw passagiers te beschermen, beschikt de nieuwe Transit Custom over een maximum veiligheidsscore van 5 sterren, toegekend door Euro NCAP.

New Ford Transit Custom Euro NCAP

Controlefuncties die zich aan uw lading aanpassen

Load Adaptive Control past het Elektronisch stabiliteitsprogramma aan in functie van de totale lading van uw voertuig. Hierdoor is uw Transit Custom onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar.

Verbeterd airbagsysteem

De nieuwe Transit Custom is verkrijgbaar met gordijn-, bestuurder-, passagier- en zij-airbags en een verbeterd activeringssysteem.

New Blue Ford Transit Custom airbags
Top