Home > Bedrijfsvoertuigen > NEW TRANSIT CUSTOM > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De nieuwe Transit Custom werd ontworpen voor het bieden van een compromisloze combinatie van verfijnde prestaties met uitstekende brandstofzuinigheid en lage uitstoot. 

Verbeterde prestaties

Verbeterd vermogen en koppel worden geleverd door een reeks Ford EcoBlue 2,0-liter motoren. Deze geavanceerde aandrijflijnen voldoen reeds aan de strikte Euro 6-emissienormen en de voordelen van deze geavanceerde aandrijflijnen worden versterkt door een aantal slimme, besparende technologieën.

Een additief dat verontreiniging verwijdert

Het selectieve catalytische reductie-systeem (SCR) gebruikt AdBlue®, een vloeistof op basis van ureum en water, om de NOx in de uitlaatgassen om te zetten in stikstof en water. Een roetfilter vermindert vervolgens het percentage via de uitlaat uitgestoten vaste deeltjes met meer dan 99%. Om correct te kunnen werken, moet de AdBlue®-tank van uw Ford EcoBlue 2,0-liter motor gevuld zijn met AdBlue® vloeistof. Er gaat een verklikkerlampje branden wanneer het vloeistofpeil te laag is.

New Ford Transit Custom fuel cap
New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Het acceleratie controlesysteem helpt u om zuiniger te rijden

Dit innovatieve systeem bepaalt de acceleratiesnelheid afhankelijk van de belading van uw voertuig. Als gevolg kunt u uw brandstofverbruik verlagen tot 15% afhankelijk van uw rijstijl. De technologie kan tevens de hoeveelheid slijtage van de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

SelectShift automatische versnellingsbak

Zowel de motor van 130 pk als die van 170 pk is beschikbaar met de SelectShift automatische zesversnellingsbak. Dit is de standaard aandrijflijn voor een breed gamma aan carrosseriestijlen en bruto voertuiggewicht, en het werd ontworpen voor een soepele en ontspannen rijervaring, vooral in druk, stapvoets verkeer. Met deze versnellingsbak kunt u ook handmatig schakelen als u dat verkiest, met de schakelknoppen van de versnellingspook op het dashboard. Hij biedt tevens de mogelijkheid om versnellingen te vergrendelen in zwaardere rijomstandigheden. Op gladde wegen of steile hellingen bijvoorbeeld.

Top