HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Ervaar Ford > Milieu > Supply Chain
About our supply chain

Over onze supply chain (leveranciersketting)

De autoindustrie heeft een van de meest complexe supply chains die er bestaan.

Er zijn vaak 6 tot 10 leveranciersniveaus tussen de autofabrikant en de bron van de grondstoffen die uiteindelijk in het productieproces gebruikt worden.

Wij (en andere autobedrijven) zijn afhankelijk van duizenden leveranciers om de materialen, onderdelen en diensten te leveren die nodig zijn voor onze eindproducten. En door de breedte, diepte en verwevenheid van de supply chain kan het een hele uitdaging zijn om zakelijke en milieukwesties te beheren. 

Bij Ford hebben we continu te maken met deze uitdagingen en we gaan we deze aan met een reeks slimme en effectieve oplossingen. 

  • We waren de eerste autofabrikant die inzag dat de bescherming van de mensenrechten in ons bedrijf en onze supply chain, belangrijk is op het gebied van duurzaamheid.
  • Onze mensenrechtenstrategie is onder meer gebaseerd op de Code of Human Rights (mensenrechten), Basic Working Conditions (werkomstandigheden) en Corporate Responsibility (Policy Letter 24 - bedrijfsverantwoordelijkheid), maar ook op beoordelingen van de naleving van de Code tijdens onze bedrijfsvoering en door onze leveranciers. Hiervoor bieden we training aan onze leveranciers en helpen we hen met het verwerven van de vaardigheden die nodig zijn om duurzaamheidskwesties in hun bedrijf te beheren.
  • We moedigen leveranciers aan om in hun bedrijf en supply chains zelf verantwoordelijkheid op te nemen voor duurzaamheid en eventuele risico’s op de werkvloer. Daarvoor hebben we enkele tools ter beschikking:
    • We hebben uitgebreide informatiegidsen en gesponsorde presentaties ontwikkeld met behulp van experts op gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden en CO2-uitstoot. 
    • We hebben schema’s samengesteld over het bijhouden en rapporteren van uitstoot en over het ontwikkelen van gedragscodes.
    • We stellen trainingsmateriaal ter beschikking en bieden informatie en ondersteuning over onze nalevings- en trainingsprocessen.

In een sector waarin transport, technologie en productie continu veranderen en zich snel ontwikkelen, vinden wij het van cruciaal belang om samen te werken met leveranciers, zodat eventuele problemen of zorgen die onderweg kunnen ontstaan, snel en effectief opgelost kunnen worden.

Top