HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Ervaar Ford > Milieu > Klimaatverandering
Climate Change and the Environment

Onze strategie op het gebied van klimaatverandering

We zijn continu op zoek naar manieren om de impact van onze voertuigen en activiteiten op het milieu te verminderen. En we hebben een robuuste strategie als leidraad op het gebied van klimaatverandering.

Deze strategie is gebaseerd op wat er moet gebeuren in de wereld. Bijvoorbeeld de stabilisatie van CO2-uitstoot in de atmosfeer. Wij dragen bij aan het bereiken van deze stabilisatie door minder brandstof te verbruiken, een beroep te doen op alternatieve brandstoffen en de energie op al onze bedrijfslocaties efficiënter te benutten.

Meer initiatieven, meer voordelen

Daarnaast hebben we een uitgebreidere waterstrategie aangenomen. Deze is conform de belangrijkste onderdelen van het CEO Water Mandate.

Dit unieke publiek-privé-initiatief is in juli 2007 gelanceerd door de secretaris-generaal van de VN. Het helpt bedrijven bij de ontwikkeling, implementatie en opstarten van een duurzaam waterbeleid. Het mandaat is gebaseerd op vijf kernplatforms en is ontworpen om substantiële, duurzame en meetbare impact te hebben, bijvoorbeeld door het jaarlijks rapporteren van waterverbruik.

Andere programma's en initiatieven zijn:

  • Strict Environmental Policy and Directives (strikt milieubeleid en -richtlijnen) die van toepassing zijn op onze wereldwijde bedrijfsvoering.
  • Alle productiefaciliteiten en productontwikkelingscentra van Ford zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, de toonaangevende standaard voor het beheren van milieukwesties. 
  • Ford's aanbod van voertuigen met een lage CO2-uitstoot is één van de meest uitgebreide in Europa. Ook uit ons wereldwijde voertuigaanbod blijkt onze inzet voor duurzaamheid. 
  • Met technologieën zoals EcoBoost®, directe inspuiting van benzine of diesel, zes versnellingen, ECOnetic en hybride en plug-in hybride aandrijvingen, geven we klanten overal ter wereld de kans een keuze te maken.
  • In 2015 presenteerden we de nieuwe Ford Mondeo Hybrid, ons eerste Hybrid Electric Vehicle (HEV): gebouwd en verkocht door Ford in Europa.
  • Daarnaast leveren we sinds 2013 in onze regio de volledig elektrisch aangedreven Focus EV en de C-MAX Energi plug-in hybride.
  • ECOnetic-voertuigen zijn speciale dieselauto's van Ford met een ultralage CO2-uitstoot, die gebruik maken van verschillende, geavanceerde brandstofbesparende technologieën. We hebben momenteel zes ECOnetic-modellen: de Ford Fiesta, Focus, Mondeo, Transit Custom, Transit Connect en de C-MAX. 
  • We hebben daarnaast LPG-versies van de Ford Fiesta, B-Max, Focus en C-MAX in landen waar hiervoor infrastructuur aanwezig is, zoals in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Turkije.
  • In Europa hebben we in 19 landen terugname- en recyclingnetwerken voor voertuigen van het merk Ford en in 10 andere landen nemen we deel aan collectieve recyclingsystemen. Alle Ford-voertuigen die worden aangeboden in Europa zijn gecertificeerd met een recycleerbaarheid van 85% en herbruikbaarheid van 95%.

Voor het recycleren van voertuigen werkt Ford samen met Valorauto (Groep Galloo).

Top