Lexie Limitless en de nieuwe 100% elektrische Explorer®
Charge Around The Globe

26 MAART 2024

6 CONTINENTEN

BEZOCHT

1 WERELDPRIMEUR

BEHAALD

TOTALE AFSTAND

>30.000 KM

HET AVONTUUR EINDIGT

Lexie Alford heeft het gedaan! Lexie, bij miljoenen mensen bekend als @LexieLimitless, heeft haar epische Charge Around The Globe-avontuur voltooid in de nieuwe 100% elektrische Ford Explorer®. Met haar avontuur is ze de eerste persoon die de wereld rondrijdt in een elektrisch voertuig. Het reisverslag werd bijgehouden en beoordeeld door RecordSetter. 

Geïnspireerd door het pionierswerk van Aloha Wanderwell, de eerste vrouw die honderd jaar geleden de wereld rondreed, heeft Lexie Limitless een onvergetelijk avontuur beleefd. Van Griekenland tot Kaapstad en Zimbabwe; van Australië tot India en Singapore; van Chili tot Argentinië en tot slot door de Verenigde Staten, voordat ze terugkeerde naar Europa.

Lexie Limitless en de elektrische Ford Explorer hebben 27 landen en zes continenten doorkruist, en meer dan 28.900 km afgelegd, met indrukwekkende uitzichten, heerlijke lokale gerechten en ontmoetingen met andere pioniers. De uitdagende weersomstandigheden, de prachtige routes en die typische lekke band maakten ook deel uit van haar reis.

Bij haar terugkomst in het Franse Nice werden Lexie en de 100% elektrische Explorer op de laatste 10 km van de reis begeleid door een indrukwekkende reeks iconische Fords, waaronder de Model-T, Mustang, Capri, Mach-E, Bronco en F150 Lightning.

Bekijk hieronder de thuiskomst.

Verification check in Johannesburg from a RecordSetter Yellow Jacket Official

CAPTAIN’S BLOG

We hebben elk moment vastgelegd terwijl Lexie Limitless en de nieuwe Ford Explorer® de wereld rondgingen. Lees op ons blog de volledige verhalen van elk continent dat ze hebben bezocht.

Lees de blog

EEN WERELDRECORD

Om de recordpoging van Lexie Limitless om als eerste in een EV rond de wereld te rijden te certificeren, heeft RecordSetter, de officiële catalogus van wereldrecords, elke stap van de reis in kaart gebracht en gecontroleerd. 

Lees meer

HOE HET AVONTUUR BEGON

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

EEN DOORGEDREVEN EXPLORER-TRAINING

Om zich voor te bereiden op de uitdagingen die voor haar liggen, bezocht Lexie de testbaan van Ford in het Belgische Lommel. Ook al was dit haar eerste keer achter het stuur van de Explorer, ze paste zich snel aan om een elektrisch voertuig te besturen en behaalde de Advanced Driver Training-certificering.

Nu kijken

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

EEN BEZOEK AAN DE WEATHER FACTORY

Lexie bezocht ons ultramoderne Environmental Test Centre, ook bekend als de Weather Factory. Ze ontdekte hoe we de Explorer tot het uiterste testen, van de arctische kou tot de hitte in de woestijn en het vochtige klimaat in de tropen. Dat is geruststellend, want binnenkort gaan ze samen de continenten doorkruisen.

Nu kijken

Front view of the all-new electric Ford Explorer

KENNISMAKING MET TEAM EXPLORER

In de komende maanden wordt de nieuwe 100% elektrische Explorer de nieuwe thuisplek van Lexie. En om die beter te leren kennen, maakte ze kennis met de mensen achter het voertuig, ontdekte ze de geavanceerde technologie die in het ontwerp werd gebruikt en deed ze zelf enkele suggesties voor de functies.

Nu kijken

The all-new electric Ford Explorer driving in the countryside

Nieuwe 100% elektrische Explorer

Exploring Reinvented

Ontdek meer