Lexie Limitless en de nieuwe 100% elektrische Explorer®
Charge Around The Globe

31 OKTOBER 2023

Lexie Limitless and the new all-electric Ford Explorer near pyramids

EEN TOCHT DOOR

6 CONTINENTEN

VOOR 1

WERELDPRIMEUR

DE REIS BEGINT

Op 8 september 2023 begon Lexie Alford, bij miljoenen volgers bekend als @LexieLimitless, aan een epische, baanbrekende roadtrip in de nieuwe, 100% elektrische Ford Explorer®.

Haar doel: als eerste de wereld rondreizen in een elektrisch voertuig. Een reis geïnspireerd door de baanbrekende avonturier Aloha Wanderwell.

Honderd jaar geleden werd Aloha de eerste vrouw die rond de wereld reed. En dat deed ze in een Ford Model-T. Ze maakte de reis als bestuurster, vertaalster en filmmaakster en vertrok toen ze slechts 16 jaar oud was. Haar verhaal is net zo ongelooflijk als haar prestatie.

Net als Aloha is Lexie Limitless haar reis gestart en zal ze eindigen in het Franse Nice. Ze zal zes continenten bezoeken en grote afstanden afleggen. Onderweg zal ze kennismaken met andere pioniers, fascinerende plekken bezoeken en hopelijk voldoende laadstations vinden!

Lexie Limitless near an EV charger

VOLG DE REIS

Er is veel veranderd sinds het tijdperk van Aloha. Onze moderne ontdekkingsreiziger kan met één druk op de knop online gaan, informatie vinden en ervaringen delen.

Maar dit is niet gewoon een reisje met de auto. Dit is een wereldprimeur, bedacht om de grenzen van een elektrisch voertuig te verleggen. Het is in veel opzichten een reis naar het onbekende. Uiteraard zullen er hoogte- en dieptepunten zijn. Maar voor een ervaren reiziger als Lexie hoort dat allemaal bij de uitdaging.

Beleef het avontuur terwijl het gebeurt:

  1. Volg Lexie's voortgang op de live kaart op recordsetter.com
  2. Zoek #ChargeAroundTheGlobe op sociale kanalen en klik op 'volgen'
  3. Gebruik de sociale links hieronder om te volgen

Instagram TikTok YouTube

KLAAR VOOR AVONTUUR

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

EEN DOORGEDREVEN EXPLORER-TRAINING

Om zich voor te bereiden op de uitdagingen die voor haar liggen, bezocht Lexie de testbaan van Ford in het Belgische Lommel. Ook al was dit haar eerste keer achter het stuur van de Explorer, ze paste zich snel aan om een elektrisch voertuig te besturen en behaalde de Advanced Driver Training-certificering.

Nu kijken

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

EEN BEZOEK AAN DE WEATHER FACTORY

Lexie bezocht ons ultramoderne Environmental Test Centre, ook bekend als de Weather Factory. Ze ontdekte hoe we de Explorer tot het uiterste testen, van de arctische kou tot de hitte in de woestijn en het vochtige klimaat in de tropen. Dat is geruststellend, want binnenkort gaan ze samen de continenten doorkruisen.

Nu kijken

Front view of the all-new electric Ford Explorer

KENNISMAKING MET TEAM EXPLORER

In de komende maanden wordt de nieuwe 100% elektrische Explorer de nieuwe thuisplek van Lexie. En om die beter te leren kennen, maakte ze kennis met de mensen achter het voertuig, ontdekte ze de geavanceerde technologie die in het ontwerp werd gebruikt en deed ze zelf enkele suggesties voor de functies.

Nu kijken

The all-new electric Ford Explorer driving in the countryside

Nieuwe 100% elektrische Explorer

Exploring Reinvented

Ontdek meer