Home > Personenwagens > TOURNEO COURIER > Eigenschappen > Veiligheid

Veiligheid

De nieuwe Tourneo Courier is ook uitgerust met een reeks geavanceerde veiligheidstechnologieën, ontworpen om zowel u, uw passagiers als uw voertuig veilig te houden. Sommige technologieën, waaronder Roll Stability Control en een stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens bestaan in de eerste plaats om ongevallen te voorkomen. Andere systemen, waaronder Emergency Brake Assist, kunnen helpen om de ernst van ongevallen die gebeuren, te beperken.

Ford Tourneo Courier on motorway with ESC diagram

Verbeterde stabiliteit onder moeilijke rijomstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer een voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en het tractiecontrolesysteem controleert het het gedrag van het voertuig.

Verbeterd airbagsysteem

De nieuwe Tourneo Courier is verkrijgbaar met gordijn-, bestuurder-, passagier- en zij-airbags en ​​een verbeterd activeringssysteem.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Detail of Ford Tourneo Courier front alloy wheel

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Roll Stability Control diagram
ISOFIX Child Seat Attachment detail

Kinderen rijden veilig mee

De nieuwe Tourneo Courier is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Een antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling werken samen, zodat u op beheerste wijze kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt ook om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het wordt automatisch geregeld via het elektronische stabiliteitssysteem dat detecteert hoe hard u op het rempedaal drukt en nog harder het rempedaal zal indrukken als dat nodig is. En wanneer u hard remt, laat het noodremlichtsysteem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Ford Tourneo Custom driving up hill in forest
Trailer Sway Assist illustration

Helpt om uw aanhangwagen op het rechte pad te houden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig zodat u snel de controle terugkrijgt, waardoor het voorttrekken van een aanhangwagen gemakkelijker wordt. Het systeem vertraagt het voertuig door de motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Perimetrisch alarm

De nieuwe Tourneo Courier is verkrijgbaar met een optioneel perimeter-alarmsysteem dat afgaat wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend.

Ford Tourneo Custom parked next to modern wooden building
Top