Home > Personenwagens > TOURNEO COURIER > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De compacte en toch ruime nieuwe Ford Tourneo Courier is speciaal gebouwd om uw leven makkelijker te maken. Het ruime en flexibele interieur zit vol geavanceerde technologieën, inclusief elektrische stuurbekrachtiging, en een achteruitrijcamera met parkeersensoren. Deze systemen werken naadloos samen om u te helpen elke dag vol vertrouwen aan te pakken.

Emergency Assistance SYNC logo

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden omdat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ford Tourneo Courier driving up hill in forest
Ford Tourneo Courier front interior with rear camera close up

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Sensoren die het parkeren makkelijker maken

Parkeerafstandsensoren aan de voor- en achterkant helpen u de afstand in te schatten tussen uw voertuig en aanwezige obstakels. Wanneer de sensoren een object detecteren, activeren ze een waarschuwingssignaal dat steeds harder klinkt naarmate u dichterbij komt. Er is ook een visuele waarschuwing, een indicatie van een stilstaand object in uw omgeving dat wordt weergegeven op het instrumentenpaneel of op het multifunctionele display, afhankelijk van de voertuigspecificatie.

Ford Tourneo Courier indicating parking sensors
Ford Tourneo Courier front with assisted steering detail

Stuurbekrachtiging die op elke situatie reageert

Electric power-assisted steering (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Bij lage snelheden kunt u door dit systeem lichter en makkelijker sturen, zodat u beter kunt manoeuvreren. Bij hoge snelheden voelt het sturen steviger, omdat u meer controle nodig hebt. Met Drift Control houdt EPAS nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

Koplampen die automatisch aan gaan wanneer het nodig is

De automatische koplampen beschikken over sensoren die detecteren wanneer het begint te schemeren of wanneer er plots minder licht is, als u een tunnel inrijdt bijvoorbeeld. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

Ford Tourneo Courier front automatic headlights detail
Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Minder vermoeiende, zuinigere ritten

Cruise Control laat u toe om een snelheid in te stellen die wordt aangehouden tot u de rem of het gaspedaal indrukt. Via schakelaars op het stuur kunt u uw snelheid aanpassen terwijl u rijdt. Daarnaast houdt de regelbare snelheidsbegrenzer u binnen een vooraf ingestelde snelheidslimiet naar keuze. Het systeem helpt u niet alleen brandstof besparen, het minimaliseert ook de kans dat u een snelheidsovertreding begaat. Naast hun praktische voordelen kunnen beide technologieën lange ritten op de snelweg ontspannender maken. Cruise Control laat u toe om een snelheid in te stellen die wordt aangehouden tot u de rem of het gaspedaal indrukt. Via schakelaars op het stuur kunt u uw snelheid aanpassen terwijl u rijdt.

Top