Home > Personenwagens > TOURNEO COURIER > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Het is altijd leuk om over wat vermogen te beschikken, maar nooit ten koste van iets anders. Daarom zijn de krachtige benzine- en dieselmotoren van de Tourneo Courier ook ontworpen om brandstof te besparen.

Haal alles uit uw motor

De revolutionaire nieuwe 1.0-liter EcoBoost benzinemotor met 3 cilinders die 100 pk produceert geeft u al het vermogen dat u verwacht van een conventionele 1.6 motor, maar verbruikt zo'n 24% minder brandstof en stoot 25% minder CO2 uit, met slechts 115 g/km met Auto-Start-Stop.

Krachtige en brandstofbesparende dieselmotoren

Kies uit een zuinige 1.5l Duratorq TDCi motor, verkrijgbaar met 75pk of 95pk. Houd brandstofverbruik en CO2-emissies zo laag als 3,8l/100km en 99g/km met de 75pk 1.5l Duratorq TDCI motor met de optionele Auto-Start-Stop en 100km/u snelheidsbegrenzer.

Ford TDCi Diesel engines
Blue Tourneo Courier parked outside building

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Een auto die gemakkelijk te keren is

De Tourneo Courier heeft een kleine draaicirkel om de manoeuvers in drukke en smalle straatjes minder stresserend te maken. Van aanslag tot aanslag hoeft het stuur maar 2,6 keer te worden rondgedraaid om de auto te keren in slechts 10,55 meter (stoeprand tot stoeprand).

Blue Tourneo Courier parked with front wheels slightly turned.
White Tourneo Courier side-on in city

Lange onderhoudsintervallen voor minder kosten

Elk onderdeel van de Tourneo Courier is ontworpen om de duurzaamheid te optimaliseren en langer mee te gaan zonder nood aan onderhoud. Daarom heeft hij maar elke 30.000km of om de 12 maanden een onderhoudsbeurt nodig.

 

Top