Home > Personenwagens > TOURNEO COURIER > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De nieuwe Ford Tourneo Courier combineert lonende rijdynamiek met uitstekende brandstofzuinigheid. Aangedreven door de meermaals bekroonde 1.0l Ford EcoBoost-motor, of de 1.5l TDCi Ford Duratorq-motor, is de Tourneo Courier ontworpen om elke druppel brandstof optimaal te gebruiken, ongeacht waar u naartoe gaat.

Ford Tourneo Courier 6 gear transmission close up

Een transmissie met 6 versnellingen bespaart brandstof

De nieuwe Tourneo Courier is uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, wat leidt tot nog energiezuiniger en efficiënter rijden. Zodra u een voldoende hoge snelheid behaald heeft, schakelt u uw bestelwagen in de 6de versnelling en bespaart u brandstof tijdens het rijden. U zult merken dat het schakelen ook vlot en snel verloopt.

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Ford Tourneo Courier driving in old town next to shops
Eco Boost engine animation

Haal alles uit uw motor

De revolutionaire 1.0 liter 3-cilinder Ford EcoBoost-benzinemotor geeft je alle kracht die je verwacht van een conventionele 1.6-liter motor, maar levert meer brandstofbesparing en een lage CO2-uitstoot.

Top