Home > Personenwagens > S-MAX > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De S-MAX verbetert elke rit. Op city trips en ritjes op de autosnelweg, in elke situatie, helpen tal van geavanceerde technologieën u bij elke beweging: u helpen parkeren, u waarschuwen voor voertuigen in uw blinde hoek en nog veel meer..

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Cruise Control

Rij met gemak in druk verkeer

Met de intelligente Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functionaliteit kunt u zowel uw constante snelheid als de afstand tot uw voorligger instellen. Wanneer het systeem ziet dat het verkeer vertraagt, behoudt het de vooraf ingestelde afstand als de omstandigheden het niet toelaten om op uw vooraf gekozen constante snelheid te rijden. Het systeem kan u bij druk verkeer ook volledig tot stilstand brengen. Zodra de weg voor u weer vrij is, geeft het systeem automatisch gas tot de door u gekozen snelheid weer bereikt is. Hierdoor is het perfect om in druk stadsverkeer te rijden.

Helpt u binnen de snelheidslimiet te blijven

Intelligent Speed Assist werkt met verkeersbordherkenning om uw snelheidscontrole te verbeteren, zodat u zich kunt concentreren op de weg. Wanneer het systeem geactiveerd is, kan het de plaatselijke snelheidslimiet detecteren en uw maximumsnelheid vervolgens automatisch aanpassen.

Ford S-MAX on a countryside road
Ford S-MAX close-up of LED lights

Koplampen waarmee u beter om bochten kunt kijken

Adaptieve verlichting met Dynamic LED-koplampen en dagrijverlichting levert een precies en intens helder lichtpatroon dat zich automatisch aanpast aan de verschillende weg- en rijomstandigheden. Daarnaast past het verblindingsvrije grootlicht zich automatisch aan om te vermijden dat andere bestuurders worden verblind. Het nieuwe systeem kan zelfs de kromming van de weg lezen om bochten en kruispunten op voorhand te verlichten.

Parkeren lukt nu nog makkelijker

De Active Park Assist loodst u vlot in parkeerplaatsen die slechts 20% langer zijn dan uw wagen. Druk simpelweg op een knop en sensoren van het innovatieve systeem zoeken een geschikte ruimte terwijl u voorbijrijdt. Vervolgens stuurt het systeem u automatisch in de gekozen plaats. Het enige wat u hoeft te doen? Het gaspedaal, de versnellingen en de rem bedienen (terwijl u de instructies op het scherm en geluidssignalen volgt).

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Aan lage snelheden wordt draaien aan het stuur lichter en gemakkelijker, waardoor u beter kunt manoeuvreren. Aan hoge snelheden, wanneer u meer controle nodig hebt, wordt het stuur stijver.

Zie wat eraan komt, ongeacht van welke kant

Een kleine camera aan de voorkant van de S-MAX toont een gesplitste schermweergave op het multifunctionele display, zodat u voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten kunt zien komen. Deze optionele nieuwe technologie is van onschatbare waarde wanneer u zich wurmt uit een smalle parkeerplaats, of invoegt op een drukke weg waar uw uitzicht wordt belemmerd.

Ford SYNC 2 with Emergency Assistance

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Top