HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Personenwagens > S-MAX > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Of u nu snel een ritje naar de stad maakt of met uw gezin naar het platteland trekt, de Ford S-MAX maakt het allemaal nog leuker. De geavanceerde rijtechnologieën helpen u bij elk manoeuvre. Active Park Assist helpt u in krappe ruimtes. Adaptive Cruise Control met Stop & Go neemt dan weer de stress weg van filerijden in de stad en lange ritten op de snelweg. En er is nog veel meer.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Red Ford S-MAX parked at a building
Cruise Control

Rij met gemak in druk verkeer

Met de intelligente Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functionaliteit kunt u zowel uw constante snelheid als de afstand tot uw voorligger instellen. Wanneer het systeem ziet dat het verkeer vertraagt, behoudt het de vooraf ingestelde afstand als de omstandigheden het niet toelaten om op uw vooraf gekozen constante snelheid te rijden. Het systeem kan u bij druk verkeer ook volledig tot stilstand brengen. Zodra de weg voor u weer vrij is, geeft het systeem automatisch gas tot de door u gekozen snelheid weer bereikt is. Hierdoor is het perfect om in druk stadsverkeer te rijden.

Helpt u binnen de snelheidslimiet te blijven

Intelligent Speed Assist werkt met verkeersbordherkenning om uw snelheidscontrole te verbeteren, zodat u zich kunt concentreren op de weg. Wanneer het systeem geactiveerd is, kan het de plaatselijke snelheidslimiet detecteren en uw maximumsnelheid vervolgens automatisch aanpassen.

Ford S-MAX on a countryside road
Ford S-MAX close-up of LED lights

Koplampen waarmee u beter om bochten kunt kijken

Adaptieve verlichting met Dynamic LED-koplampen en dagrijverlichting levert een precies en intens helder lichtpatroon dat zich automatisch aanpast aan de verschillende weg- en rijomstandigheden. Daarnaast past het verblindingsvrije grootlicht zich automatisch aan om te vermijden dat andere bestuurders worden verblind. Het nieuwe systeem kan zelfs de kromming van de weg lezen om bochten en kruispunten op voorhand te verlichten.

Parkeren lukt nu nog makkelijker

De Active Park Assist loodst u vlot in parkeerplaatsen die slechts 20% langer zijn dan uw wagen. Druk simpelweg op een knop en sensoren van het innovatieve systeem zoeken een geschikte ruimte terwijl u voorbijrijdt. Vervolgens stuurt het systeem u automatisch in de gekozen plaats. Het enige wat u hoeft te doen? Het gaspedaal, de versnellingen en de rem bedienen (terwijl u de instructies op het scherm en geluidssignalen volgt).

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Aan lage snelheden wordt draaien aan het stuur lichter en gemakkelijker, waardoor u beter kunt manoeuvreren. Aan hoge snelheden, wanneer u meer controle nodig hebt, wordt het stuur stijver.

Ziet wat eraan komt, van beide kanten

Een kleine panoramacamera aan de voorkant van de S-MAX geeft een split-screenweergave op het SYNC 3-scherm zodat u voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten ziet aankomen. Deze breedbeeldcamera op de voorkant is van onschatbare waarde als u uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar uw zicht beperkt is.

Ford SYNC met Emergency Assistance

Emergency Assistance is een belangrijk onderdeel van Ford SYNC. Gebeurt er een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, dan kunt u via uw verbonden telefoon met Bluetooth® rechtstreeks de hulpdiensten bellen. U kunt de oproep beëindigen of met de hulpdiensten spreken. Het systeem kan cruciale gegevens zoals uw gps-coördinaten doorgeven, zelfs wanneer u dat zelf niet kunt.

Ford SYNC 2 with Emergency Assistance
Top