Home > Personenwagens > S-MAX > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Weg zijn de dagen dat u moest kiezen tussen vermogen en zuinigheid. In de S-MAX laten ingenieus ontwerp, innovatieve engineering en technologieën zoals Auto Start-Stop u genieten van de perfecte combinatie van beide.

Ford EcoBoost engine

Ford EcoBoost: geen compromis tussen vermogen en effiiciëntie

Twee Ford EcoBoost-benzinemotoren maken gebruik van een combinatie van directe brandstofinjectie en uitlaatgasturbo om uitstekende prestaties en een laag verbruik af te leveren:

De nieuwe 1.5-liter Ford EcoBoost benzinemotor is een nieuwe aanvulling op het revolutionaire Ford EcoBoost-gamma. Een slimme, kleine versie van de 1.6-liter Ford EcoBoost-motor, levert nog lagere emissies en een brandstofbesparing van 6,5 liter/100 km (gecombineerd) en 160 pk aan vermogen. Een nog krachtigere 2.0-liter Ford EcoBoost optie levert een indrukwekkende 240 pk.

Een reeks dieselopties

Liever diesel? Een geavanceerde 2.0-liter TDCi biedt u een keuze uit vier vermogensopties: 120 pk, 150 pk, 180 pk en een Bi-Turbo 210 pk. Elke motor beschikt over de nieuwste technologie voor beter vermogen, koppel en verbruik en lagere uitstoot: een verbeterd ontwerp levert tot 7% minder CO2‑uitstoot en verbetert de brandstofzuinigheid.

Ford All-New 2.0L TDCi engine
Ford S-MAX 6-Speed Manual Gearbox detail

De kracht van de keuze

Met de S-MAX kunt u kiezen uit twee verschillende transmissies. Een manuele versnellingsbak met 6 versnellingen heeft een hoog koppel en levert vlotte, nauwkeurige schakelingen. Een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen heeft ook een hoog koppel en zorgvuldig afgestemde schakelpunten voor maximaal vermogen en efficiëntie. All-wheel drive is ook optioneel beschikbaar.

Ford S-MAX Advanced Multi-Link Rear Suspension

Geavanceerde ophanging voor superieur rijgedrag

Een nieuwe geavanceerde multi-link achterwielophanging, gecombineerd met een verbeterde 'McPherson strut' voorwielophanging levert uitstekende wielcontrole en rijkwaliteit, wat bijdraagt aan het zeer responsieve rijgedrag van de auto.

Top