Home > Personenwagens > S-MAX > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Weg zijn de dagen dat u moest kiezen tussen vermogen en zuinigheid. In de S-MAX laten ingenieus ontwerp, innovatieve engineering en technologieën zoals Auto Start-Stop u genieten van de perfecte combinatie van beide.

FORD S-MAX on a bridge

Krachtig, zuinig en nu geëlektrificeerd

De S-MAX is nu verkrijgbaar met een nieuwe HEV-aandrijflijn (Hybrid Electric Vehicle). Het hybride systeem met een benzinemotor van 2.5 liter levert 190 pk en 200 Nm koppel. Resultaten die ronduit opmerkelijk zijn voor een hybride. Het even indrukwekkende sleepvermogen tot 1.750 kg laat u alles meenemen, van een jetski tot een kleine caravan op reis. Zoals u mag verwachten, is de motor ook erg zuinig, met een CO2-uitstoot van slechts 146 g/km. U hoeft de accu niet via een stopcontact op te laden. De accu is bovendien weggewerkt onder de vloer van de kofferbak zodat u geen bagageruimte verliest.

Een reeks dieselopties

Liever diesel? Een geavanceerde 2.0-liter TDCi biedt u een keuze uit vier vermogensopties: 120 pk, 150 pk, 180 pk en een Bi-Turbo 210 pk. Elke motor beschikt over de nieuwste technologie voor beter vermogen, koppel en verbruik en lagere uitstoot: een verbeterd ontwerp levert tot 7% minder CO2‑uitstoot en verbetert de brandstofzuinigheid.

Ford All-New 2.0L TDCi engine
Ford S-MAX 6-Speed Manual Gearbox detail

De kracht van de keuze

Met de S-MAX kunt u kiezen uit twee verschillende transmissies. Een manuele versnellingsbak met 6 versnellingen heeft een hoog koppel en levert vlotte, nauwkeurige schakelingen. Een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen heeft ook een hoog koppel en zorgvuldig afgestemde schakelpunten voor maximaal vermogen en efficiëntie. All-wheel drive is ook optioneel beschikbaar.

Ford S-MAX Advanced Multi-Link Rear Suspension

Geavanceerde ophanging voor superieur rijgedrag

Een nieuwe geavanceerde multi-link achterwielophanging, gecombineerd met een verbeterde 'McPherson strut' voorwielophanging levert uitstekende wielcontrole en rijkwaliteit, wat bijdraagt aan het zeer responsieve rijgedrag van de auto.

Top