HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Personenwagens > PUMA > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Van het waarschuwen voor mogelijke botsingen tot slimme systemen die u helpen tractie en stabiliteit te behouden: uw veiligheid is onze zorg. Daarom zit de Ford Puma boordevol slimme hulptechnologieën, die allemaal ontworpen zijn om u, uw familie en andere weggebruikers te beschermen.

New Ford Transit Courier in motion on a street

Een systeem dat voetgangers beter beschermt 

Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie gebruikt cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden. 

Maximaal remmen in een noodsituatie 

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodstopsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren voor maximaal remvermogen.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten. Via de FordPass-app kunt u de meldingen ook rechtstreeks op uw telefoon ontvangen. Zo kunt u de bandenspanning, ruitensproeiervloeistof en nog veel meer controleren.

Behoud de controle 

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Dankzij de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System kan het detecteren wanneer een voertuig grip verliest en automatisch een remimpuls toepassen op afzonderlijke wielen, waardoor het voertuig weer stabiliseert.

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

Maximale grip met minimale krachtinspanning 

Door ons geavanceerd Traction Control System wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Top