HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Personenwagens > PUMA > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De Ford Puma heeft een reeks innovatieve functies die ontworpen zijn om uw rijplezier te verbeteren. Zoals selecteerbare rijmodi en Ford Co-Pilot360, een indrukwekkende set hulptechnologieën die samenwerken als ondersteuning tijdens het accelereren, remmen en zelfs sturen. Deze omvatten Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Assist en Evasive Steering Assist, die allemaal de weg voor u in de gaten houden en u waarschuwen voor mogelijke gevaren. 

Ford Puma driving in city

Uw persoonlijke rijassistent

Ford Co-Pilot360 combineert een aantal technologieën die samen uw rijervaring nog comfortabeler en aangenamer maken. Zo past Adaptive Cruise Control automatisch uw cruisecontrolsnelheid aan uw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en de snelheid van uw cruisecontrol overeenkomstig aanpassen.

Een slimmere cruisecontrol 

Adaptive Cruise Control past uw cruisecontrolsnelheid aan uw voorligger aan. Voer de gewenste snelheid en afstand tot de auto voor u in en Adaptive Cruise Control behoudt automatisch de ingestelde afstand wanneer de gewenste constante snelheid vanwege verkeersomstandigheden niet kan worden aangehouden.

Ford Puma driving in city rear 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

Meer stuurrespons in noodsituaties 

Emergency Steering Assist helpt u om rond stilstaande of langzamere voertuigen te rijden, zodat botsingen worden vermeden. Het systeem maakt gebruik van radar en een camera om langzamer bewegende en stilstaande voertuigen te detecteren en biedt stuurondersteuning om een voertuig te vermijden als er een botsing dreigt. De technologie wordt geactiveerd als er onvoldoende ruimte is om een botsing te voorkomen door te remmen en u een ontwijkend manoeuvre inzet.

Rijdynamiek op uw maat

Personaliseer uw rijervaring met instelbare rijmodi door de gasrespons, het stuurgedrag en zelfs het schakelen van de Puma aan te passen aan uw rijstijl. Er zijn vijf verschillende modi, waaronder Normal, ECO, Sport, Slippery en Trail. De belangrijkste informatie die wordt weergegeven via het 12,3” digitaal instrumentenpaneel verandert tussen unieke kleurenthema's volgens de rijmodus die u hebt geselecteerd. 

Ford Puma selectable drive mode close up
Ford Puma detail on SYNC 3

Eenvoudig parkeren ... 

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes ... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u, op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

… of laat de Puma gewoon zelf parkeren

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij Active Park Assist maakt de Ford Puma het eenvoudiger dan u ooit voor mogelijk hield. Eenmaal geactiveerd, kan het systeem een geschikte parkeerplaats vinden en u vervolgens automatisch erin sturen. Hij kan u ook uit de parkeerplaatsen helpen manoeuvreren. U hoeft enkel het gaspedaal, de rem en versnellingen te bedienen.

Ford Puma parked near the pavement
Top