HULP NODIG?

Home > Personenwagens > NEW PUMA > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Een nieuw tijdperk van schonere hybride elektrische voertuigen is aangebroken, en Ford Puma belichaamt deze nieuwe richting met de zelfladende Mild Hybrid-optie. De Puma-motoren bieden een keuze aan nieuwe vooruitstrevende, geavanceerde EcoBoost Hybrid benzineopties en leveren uitstekende prestaties, samen met een indrukwekkende brandstofbesparing en aanzienlijk lagere CO2-emissies dan andere conventionele, niet-hybride motoren.

Wat betekent Mild Hybrid (MHEV)?

Puma's Ecoboost Mild Hybrid-technologie omvat een elektrische motor met een accu van 48 volt om zuiniger te rijden. Deze Mild Hybrid-aandrijflijn kan niet alleen op elektrisch vermogen rijden. In plaats daarvan biedt de elektrische motor extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt er tot 16 pk extra vermogen geleverd, verbetert de acceleratie met 20%1200 to 1800 RPM en hoeft u minder te schakelen. De motor maakt ook gebruik van regeneratieve remtechnologie om de accu op te laden. Hierdoor kunt u uw uitstoot terugschroeven en zuiniger rijden. U hoeft de Puma niet aan te sluiten op een externe stroombron. De accu van 48 volt wordt namelijk opgeladen terwijl u rijdt.

Bekroonde prestaties 

Schoon betekent niet dat er compromissen zijn gesloten. De 1.0 liter Ford EcoBoost-benzinemotor is zesvoudig winnaar van de International Engine of the Year-prijzen. En geen wonder. De motor is beschikbaar op de Puma met een keuze van 125 pk of 155 pk hybride opties. Zo kunt u genieten van alle compromisloze prestaties die u verwacht van een conventionele 1.5 liter motor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot – waardoor deze niet alleen schoner is voor het milieu, maar ook gunstiger voor uw gebruikskosten!

New Puma powerful and fuel-efficent diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

Een handgeschakelde 6-versnellingsbak

De handgeschakelde 6-versnellingsbak in de Puma is geoptimaliseerd om het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller te maken. Hij is speciaal ontworpen om de rijdynamiek te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, waardoor uw rit boeiender wordt terwijl u minder bezoekjes aan het tankstation hoeft te brengen.

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen (terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen). Als u weer wilt vertrekken, drukt u zoals gewoonlijk het koppelingspedaal in en zet u de auto in eerste versnelling en het systeem start opnieuw. Auto-Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het u kan helpen om het brandstofverbruik flink te verlagen. 

New Puma showing auto start stop
Top