Home > Personenwagens > NEW PUMA > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Een nieuw tijdperk van schonere hybride elektrische voertuigen is aangebroken, en Ford Puma belichaamt deze nieuwe richting. De Puma-motoren bieden een keuze aan nieuwe vooruitstrevende, geavanceerde EcoBoost Mild Hybrid benzineopties en leveren uitstekende prestaties, samen met een indrukwekkende brandstofbesparing en aanzienlijk lagere CO2-emissies dan andere conventionele, niet-hybride motoren.

Wat betekent Mild Hybrid (MHEV)?

Puma's EcoBoost Mild Hybrid technologie omvat een kleine elektromotor met een 48V-batterij om de efficiëntie te verbeteren. Volledig elektrisch rijden is niet mogelijk met een Mild Hybrid voertuig; in plaats daarvan biedt de elektrische motor extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer dat nodig is, waardoor uw voertuig meer kilometers kan rijden, maar minder uitstoot.

U hoeft de Puma niet aan te sluiten op een externe stroombron, want de afzonderlijke 48V accu die de elektromotor voedt, wordt opgeladen terwijl u rijdt. Regeneratief remmen werkt door het omleiden van energie van de remmen terug naar de mild hybrid batterij.

Bekroonde prestaties

Schoon betekent niet dat er compromissen zijn gesloten. De 1.0 liter Ford EcoBoost-benzinemotor is zesvoudig winnaar van de International Engine of the Year-prijzen. En geen wonder. De motor is beschikbaar op de Puma met een keuze van 125 pk of 155 pk hybride opties. Zo kunt u genieten van alle compromisloze prestaties die u verwacht van een conventionele 1.5 liter motor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot – waardoor deze niet alleen schoner is voor het milieu, maar ook gunstiger voor uw gebruikskosten!

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

Een handgeschakelde 6-versnellingsbak

De handgeschakelde 6-versnellingsbak in de Puma is geoptimaliseerd om het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller te maken. Hij is speciaal ontworpen om de rijdynamiek te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, waardoor uw rit boeiender wordt terwijl u minder bezoekjes aan het tankstation hoeft te brengen.

Top