Home > Personenwagens > NEW PUMA > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Een nieuw tijdperk van schonere hybride elektrische voertuigen is aangebroken, en Ford Puma belichaamt deze nieuwe richting met de zelfladende Mild Hybrid-optie. De Puma-motoren bieden een keuze aan nieuwe vooruitstrevende, geavanceerde EcoBoost Hybrid benzineopties en leveren uitstekende prestaties, samen met een indrukwekkende brandstofbesparing en aanzienlijk lagere CO2-emissies dan andere conventionele, niet-hybride motoren.

Wat betekent Mild Hybrid (MHEV)?

Puma's EcoBoost Hybrid technologie is uitgerust met een kleine elektromotor om de efficiëntie te verbeteren. De zelfladende Mild Hybrid kan niet zuiver elektrisch rijden; in plaats daarvan biedt de elektrische motor extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer dat nodig is, waardoor uw voertuig meer kilometers kan rijden, maar minder uitstoot.

U hoeft de Puma niet aan te sluiten op een externe stroombron, want de afzonderlijke accu die de elektromotor voedt, wordt opgeladen terwijl u rijdt. Regeneratief remmen werkt door het omleiden van energie van de remmen terug naar de Mild Hybrid batterij. 

Bekroonde prestaties 

Schoon betekent niet dat er compromissen zijn gesloten. De 1.0 liter Ford EcoBoost-benzinemotor is zesvoudig winnaar van de International Engine of the Year-prijzen. En geen wonder. De motor is beschikbaar op de Puma met een keuze van 125 pk of 155 pk hybride opties. Zo kunt u genieten van alle compromisloze prestaties die u verwacht van een conventionele 1.5 liter motor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot – waardoor deze niet alleen schoner is voor het milieu, maar ook gunstiger voor uw gebruikskosten!

New Puma powerful and fuel-efficent diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

Een handgeschakelde 6-versnellingsbak

De handgeschakelde 6-versnellingsbak in de Puma is geoptimaliseerd om het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller te maken. Hij is speciaal ontworpen om de rijdynamiek te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, waardoor uw rit boeiender wordt terwijl u minder bezoekjes aan het tankstation hoeft te brengen.

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen (terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen). Als u weer wilt vertrekken, drukt u zoals gewoonlijk het koppelingspedaal in en zet u de auto in eerste versnelling en het systeem start opnieuw. Auto-Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het u kan helpen om het brandstofverbruik flink te verlagen. 

New Puma showing auto start stop
Top