Home > Personenwagens > MUSTANG > Kenmerken > Veiligheid & beveiliging

VEILIGHEID

Mustang heeft een aantal slimme veiligheidstechnologieën, functies en systemen, allemaal ontworpen om u en uw passagiers te beschermen.

Ford Mustang detecting a pedestrian on a street

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig of voetganger wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

Elektronische stabiliteitscontrole

Elektronische stabiliteitscontrole is uitgerust met verschillende technologieën om u meer grip op uw auto te geven. Sensoren meten continu de snelheid van elk afzonderlijk wiel, de hoek, de richting en de stuurhoek van de auto. ESC balanceert de remkracht tussen de afzonderlijke wielen heel nauwkeurig en vermindert zo nodig het vermogen van de motor. Dit helpt onder- en overstuur tegen te gaan, waardoor de auto stabieler wordt en u hem makkelijker kunt besturen. ESC en Traction Control reduceren ook slippende banden tijdens natte of ijzige omstandigheden

Orange Mustang on road

Extra veiligheid voor een extra bijzondere auto

Een geavanceerd Thatcham-alarm (categorie 1) en startblokkeringssysteem is speciaal ontworpen om uw nieuwe Ford Mustang te beschermen en het waarschuwt u als iemand uw auto probeert te stelen. Het voorkomt ook dat uw voertuig ongewenst weggesleept wordt. En u kunt de auto op verschillende manieren beschermen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de deuren, motorkap en achterklep te monitoren.

Rear view of Ford Mustang
Rear view of Ford EcoSport in city street

3 NCAP-sterren

Het bewijs van het vermogen van de Ford Mustang om u en uw passagiers te beschermen, is de maximumscore van drie sterren toegekend door Euro NCAP.

Top