Home > Personenwagens > NEW MUSTANG > Kenmerken > Rijervaring

RIJERVARING

Een magnetisch gecontroleerde ophanging, een nieuw aanpasbaar digitaal instrumentenpaneel met een schermdiagonaal van 12 inch en geavanceerde rijtechnologieën zoals selecteerbare rijmodi en Adaptive Cruise Control maken van elke rit in de nieuwe Mustang een onvergetelijke ervaring.

New Ford Mustang exterior by coast

Nieuwe MagneRide™ Damping System

Deze nieuwe, krachtige ophangingstechnologie is voor het eerst verkrijgbaar bij de Mustang. Het revolutionaire MagneRide™ Damping System reageert 1000 keer per seconde op de weg, de omstandigheden en uw manier van rijden en het past bijna direct de ophanging van elk wiel aan. Dit gebeurt met een speciale vloeistof, gevuld met metalen deeltjes in elke demper, waarvan de viscositeit elektronisch kan worden gecontroleerd door blootstelling aan magnetische energie. Het resultaat: optimale reacties, beter comfort en meer controle, waar u ook rijdt.

Digitaal instrumentenpaneel van 12 inch met selecteerbare rijmodi

Het instrumentenpaneel van 12 inch is het eerste volledig digitale display verkrijgbaar op de Mustang. Afhankelijk van de rijmodus die u selecteert (Normal, Sport+, Snow/Wet, Track & Drag) verandert het display en geeft het waardevolle informatie weer. U kunt het ook aanpassen. Het is snel. Het is reactief. En net als alle andere functies van de nieuwe Mustang is het ongekend mooi.

LCD instrument cluster display
New Ford Mustang LED lights close-up

Nieuwe led-koplampen en -dagrijlichten

Mustang komt nu met 100% led-koplampen met de kenmerkende drie strepen voor een nauwkeurig en intens lichtpatroon. Automatische grootlichten zijn een handig hulpmiddel als u in het donker rijdt: de grootlichten worden automatisch uitgeschakeld bij tegemoetkomend verkeer of een voorligger, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna worden de grootlichten automatisch weer ingeschakeld, voor maximaal zicht. En de dagrijlichten zijn niet alleen prachtig om te zien, maar vergroten ook uw zichtbaarheid.

Stuurbekrachtiging die op elke situatie reageert

Electric Power-Assisted Steering (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Bij lage snelheden kunt u door dit systeem lichter en makkelijker sturen, zodat u beter kunt manoeuvreren. Bij hoge snelheden voelt het sturen steviger, omdat u meer controle nodig hebt. Met Drift Control houdt EPAS nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

New Ford Mustang leather steering wheel
New Ford Mustang trailing another car

Cruise control die zich automatisch aanpast

Met de Adaptive Cruise Control-technologie kiest u de snelheid waarop u wilt rijden die vervolgens door het systeem wordt aangehouden. Als de ingebouwde RADAR-sensor en de camera een voertuig voor u detecteren, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar uw gekozen snelheid.

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of u uw rijstrook dreigt te verlaten. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping Aid bijsturen om u weer naar de juiste rijstrook te leiden. Deze technologie is ontworpen voor wegen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen) en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 70 km/u. U kunt het systeem ook handmatig uitschakelen.

New Ford Mustang side-view on coastal road
Ford SYNC logo

Ford SYNC met Emergency Assistance

Emergency Assistance is een belangrijk deel van Ford SYNC. In het geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via uw telefoon de alarmcentrale bellen indien uw toestel beschikt over Bluetooth®. U kunt kiezen om de oproep te beëindigen of om met de alarmcentrale te praten. Het systeem is zo ontworpen dat het essentiële gegevens kan vermelden, zoals uw gps-coördinatenTooltip.

 

Top