Ford Mustang engine graphic

MOTOREN & TRANSMISSIES

De nieuwe Mustang draait om meer dan prestaties. Van verbeteringen onder de motorkap tot verbeteringen aan de aerodynamica ... De Mustang bezorgt u steeds een onvergetelijke rit als u achter het stuur kruipt, zowel voor een zondagsritje als een uitdagende rit op het circuit. Hoewel de rijervaring het belangrijkste is, blijft het daar niet bij. Zowel de GT als de Mach 1 zijn voorzien van een reeks technologieën voor uw plezier en om u op de hoogte en verbonden te houden. Een hoogwaardig remsysteem, ergonomisch design en hoogwaardige materialen zorgen voor optimale prestaties op het gebied van comfort en veiligheid.

All-New Ford Mustang Mach 1 engine

EÉN MUSTANG. TWEE KRACHTIGE MOTOREN.

We hebben de gerenommeerde Mustang GT 5.0-liter V8-motor uitgerust met dubbele brandstofinjectietechnologie. Die technologie combineert brandstofinjectie onder hoge druk met brandstofinjectie onder lage druk. Hierdoor produceert hij een indrukwekkende 450 pk met een koppel van 529 Nm. De speciaal aangepaste en gekalibreerde 5.0-liter V8 van de Mach 1 legt de lat een stuk hoger. Prestatieverbeteringen zorgen voor een hoger vermogen, waardoor dit de krachtigste Mustang ooit in Europa is. De Mach 1  brengt u in slechts 4,4 seconden naar 100 km/u en naar een topsnelheid van maar liefst 267 km/u.

EEN VLOTTE EN RESPONSIEVE HANDGESCHAKELDE ZESVERSNELLINGSBAK

Zowel de GT als de Mach 1 zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De korte ratio van de eerste versnelling zorgt voor een uitstekende acceleratie vanuit stilstand, terwijl de ratio van de overdrive zesde versnelling het toerental van de motor bij hoge snelheid verlaagt, om brandstof te besparen. Met een vlotte en precieze versnellingspook, een korte afstand tussen versnellingen en positieve versnellingsstops, zijn deze transmissies ontworpen om te presteren. In de Mach 1 is dit speciaal verbeterd met automatische toerentalafstemming, om nog beter te schakelen. Hierdoor is hij zelfs nog meer geschikt om op het circuit te rijden.

Ford Mustang Mach 1 6-speed manual gear stick close up
Ford Mustang GT

EEN GESOFISTICEERDE AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK MET 10 VERSNELLINGEN

Kies voor een nieuwe automatische transmissie met tien versnellingen voor een uitzonderlijke acceleratie en een zuinig brandstofverbruik. Het elektronische controlesysteem van de versnellingsbak biedt instellingen die de prestaties van de verschillende rijmodi van de Mustang optimaliseren. En met realtime adaptieve schakelprogramma's kan de transmissie zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en de juiste versnelling kiezen in elke situatie: van de snelweg tot het circuit. Dit is geüpgraded in de Mach 1 voor optimaal koppelvermogen, en gekalibreerd om nog sportiever te schakelen. Dankzij de op het stuur gemonteerde schakelflippers houdt u steeds de controle over de indrukwekkende kracht van de Mustang.

Ford Mustang California Edition driving down a highway against a sunset.

WAAN U ELKE DAG IN DE GOLDEN STATE

Ford Mustang California Edition viewed from above driving along a highway.

WARME WEST COAST VIBES

De iconische Mustang California Special roept de zonovergoten brede wegen van de Amerikaanse westkust op en is voor het eerst in Europa te koop. De special edition V8 cabriolet straalt stijl en vermogen uit. Hij heeft een opvallende honingraatgrille met nieuwe California Special-badges, unieke 19" velgen en kenmerkende racestrepen. Deze Mustang is verkrijgbaar in een aantal opvallende kleuren.

COOL ONTWORPEN INTERIEUR​

De Mustang California Special heeft een exclusief interieur dat past bij zijn stijlvolle roots aan de Amerikaanse westkust. De hoogwaardige Miko® suède afwerking met contrasterende rode stiksels op de deur en zetels ziet er prachtig uit en voelt geweldig aan. Bovendien zijn er unieke California Special-badges en -details, van het dashboard tot de vloermatten.

Ford Mustang California Edition interior view showing the cockpit seats.
All-New Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

KLAAR OM OP HET CIRCUIT TE PRESTEREN

Ford Mustang exhaust valve close up

EEN HERKENBAAR GEBRUL

De Mach 1 Mustang heeft een unieke actieve uitlaat met een diep, schor gebrul dat past bij zijn karakter. De 4,5-inch viervoudige uitlaatuiteinden zijn geperforeerd om ze nog beter te maken. Zowel voor de Mach 1- als de GT-modellen kunt u het geluid van uw Mustang regelen met de Active Valve Exhaust. Selecteer Quiet, Normal, Sport of Race Track. U kunt de stille modus zelfs instellen op een timer.

ENORME STOPKRACHT

Een uitmuntend presterende auto als de Mustang heeft een uitstekend en ontzettend betrouwbaar remsysteem nodig. Zowel de GT als Mach 1 zijn uitgerust met high-spec 6-zuiger Brembo™ voorremklauwen die grijpen op de 15 inch geventileerde rotors. Ideaal om u op een veilige manier af te remmen nadat u op het circuit tot het uiterste bent gegaan.

Ford Mustang side view
Ford Mustang Mach 1 displaying advanced cooling system

NIEUW GEAVANCEERD KOELSYSTEEM

De Mach 1 is uitgerust met een geavanceerd nieuw koelsysteem. Het bevat twee warmtewisselaars aan de zijkant, een motoroliekoeler en een transmissieoliekoeler, die de koelcapaciteit met 75% verhoogt. Er is ook een warmtewisselaar en pomp voor de achteraskoeler. En koelleidingen voor de remmen. Hierdoor kan uw Mach 1 langer het beste van zichzelf geven, terwijl u zich uitleeft op het circuit.

MEET UW PRESTATIES

Track Apps meet verschillende prestatie-eenheden en toont ze op het instrumentenpaneel zodat u het meeste uit uw nieuwe Ford Mustang kunt halen. Met Track Apps kunt u een acceleratietimer bekijken, remprestaties, etappetijden en meer. Al deze informatie zorgt ervoor dat u de capaciteiten van de Mustang, en uw plezier, kunt maximaliseren wanneer u op een circuit rijdt.

Ford Mustang interior view with racing driver
All-New Ford Mustang Mach 1 side view driving on a racing track.

AERODYNAMISCHE STYLING

Met zijn gestroomlijnde, lage model is de Mustang GT tot in de details gericht op presteren. Het ontwerp van de Mach 1 is echter nog meer geschikt voor het circuit, met uitgebreide aerodynamische verbeteringen. Deze omvatten een voorsplijter, een langere stroomlijnkuip en een achterdiffusor. Samen zorgen ze voor opmerkelijk meer neerwaartse kracht. De nieuwe grille aan de voorzijde en de algehele verbetering van de luchtstroom aan de voorzijde bieden verbeterde koeling voor optimale prestaties op het circuit en een driftige, opvallende aanwezigheid op de weg. Tegelijkertijd grijpt het iconische ontwerp met de haaienneus terug naar het roemruchte verleden.

Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

SOEPEL STUREN, ONGEKENDE WENDBAARHEID

Beide Mustang-modellen hebben elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) die zich automatisch aan uw snelheid en de rijomstandigheden aanpast. EPAS en het automatisch zelfinstellende MagneRide™-ophangsysteem zijn speciaal gekalibreerd voor de Mach 1 om vlotter te sturen en de rijkwaliteit te verhogen. Het verbeterde nauwkeurig afgestemde chassis, gecombineerd met stijvere stabilisatorstangen en voorvering, zorgt voor een optimale besturing en stabiliteit.

Ford Mustang Mach 1 driving on a race track rear view

MAAK ELKE RIT ONVERGETELIJK

New Ford Mustang transparent model with visible suspension system

NIEUWE MAGNERIDE™ DAMPING SYSTEM

Deze geavanceerde nieuwe ophanging zorgt voor zowel een zelfverzekerd gevoel tijdens het rijden als ongekend comfort. Het systeem controleert continu de wegomstandigheden en intenties van de bestuurder, checkt 1000 keer per seconde de dempers en past ze aan. Het systeem selecteert automatisch verschillende rijmodi en past de kalibratie van het systeem aan voor ongeëvenaarde stabiliteit, rijcomfort en controle onder alle omstandigheden.

Ford cluster LCD display

12'' DIGITAAL PANEEL

Het 12'' lcd-instrumentenpaneel is het eerste volledige digitale paneel beschikbaar op Mustang. Dit aanpasbare instrumentenpaneel helpt u het meeste uit uw rijervaring te halen en biedt u informatiedisplays aangepast aan de geselecteerde rijmodus. De paneelconfiguratie verandert automatisch, afhankelijk van de rijmodus, en kan geprogrammeerd worden om een reeks meters te tonen in een van de zeven verschillende kleuren. En u kunt zelf uw eigen paneel creëren.

selectable drive modes

SELECTEERBARE RIJMODI

Met de tik van een schakelaar kunt u tussen de prestatie-instellingen van de Mustang schakelen en ze optimaliseren: van Normal tot Sport+, Track en Snow/Wet. Afhankelijk van de modus die u selecteert, kunt u de instellingen van de stuurkracht, gasrespons, versnellingen (enkel automatische transmissie) en elektronische stabiliteitscontrole veranderen om ze aan te passen aan de omstandigheden en uw persoonlijke rijvoorkeuren. Met MyMode kunt u uw voorkeursinstellingen bewaren, inclusief de intensiteit van de Active Valve Exhaust van de auto. En voor een opwindende ervaring op een circuit is er de nieuwe Drag Strip modus die de acceleratie maximaliseert vanuit stilstand.

STUURBEKRACHTIGING DIE OP ELKE SITUATIE REAGEERT

Electric Power-Assisted Steering (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Bij lage snelheden kunt u door dit systeem lichter en makkelijker sturen, zodat u beter kunt manoeuvreren. Bij hoge snelheden voelt het sturen steviger, omdat u meer controle nodig hebt. Met Drift Control houdt EPAS nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

Ford Mustang Mach 1 steering wheel close up
Ford Mustang driving up hill

EXTRA CONTROLE BIJ VERTREK OP EEN HELLING

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden omdat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

New Mustang trailing another car

CRUISE CONTROL DIE ZICH AUTOMATISCH AANPAST

Met de Adaptive Cruise Control-technologie kiest u de snelheid waarop u wilt rijden die vervolgens door het systeem wordt aangehouden. Als de ingebouwde RADAR-sensor en de camera een voertuig voor u detecteren, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar uw gekozen snelheid.

EEN GEAVANCEERD SYSTEEM OM BINNEN UW RIJSTROOK TE BLIJVEN

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of u uw rijstrook dreigt te verlaten. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping Aid bijsturen om u weer naar de juiste rijstrook te leiden. Deze technologie is ontworpen voor wegen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen) en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 70 km/u. U kunt het systeem ook handmatig uitschakelen.

Ford Mustang side view
Mustang LCD screen showing rear camera

EENVOUDIGER ACHTERUITRIJDEN

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes … de achteruitrijcamera laat u op een venster geïntegreerd in het SYNC 3-scherm van 8 inch zien wat er zich achter de auto bevindt. Daarnaast maakt hij parkeren makkelijker door virtuele lijnen te tonen die u helpen de auto zelfs in de kleinste ruimte te krijgen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer u de achteruitversnelling selecteert.

Ford Mustang LED lights close-up

NIEUWE LED-KOPLAMPEN EN -DAGRIJLICHTEN

Mustang komt nu met 100% led-koplampen met de kenmerkende drie strepen voor een nauwkeurig en intens lichtpatroon. Automatische grootlichten zijn een handig hulpmiddel als u in het donker rijdt: de grootlichten worden automatisch uitgeschakeld bij tegemoetkomend verkeer of een voorligger, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna worden de grootlichten automatisch weer ingeschakeld, voor maximaal zicht. En de dagrijlichten zijn niet alleen prachtig om te zien, maar vergroten ook uw zichtbaarheid.

Mustang pony image being reflected by light

BUITENSPIEGELS EN MUSTANG-VERLICHTING

Telkens als u de deur opent, wordt de grond verlicht met instapverlichting in de vorm van het Mustang-paard.

All-New Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

BETER VERBONDEN, MEER PLEZIER

person using FordPass app

OPEN EEN SLIMME WERELD

De FordPass App verbindt u naadloos met uw nieuwe Mustang, zodat u intelligent en intuïtief kunt blijven rijden. Krijg op afstand toegang tot uw voertuig, waar u ook bent. Volg de locatie en vergrendel uw voertuig op afstand voor extra gemoedsrust. Realtime verkeersinformatieLive Traffic en Local Hazard Information wordt rechtstreeks naar het navigatiesysteem van uw voertuig gestuurd. Hierdoor kunt u verkeersopstoppingen vermijden. Meldingen over de staat van uw voertuig worden rechtstreeks naar uw telefoon gestuurd. U bent meteen op de hoogte van eventuele problemen zodat ze snel opgelost kunnen worden.

Ontdek meer

HANDENVRIJ MET SYNC 3

Ford SYNC 3 helpt u verbonden te blijven. U kunt uw telefoon, muziek en navigatie bedienen met natuurlijke spraakopdrachten. Het kleurentouchscreen maakt gebruik van knijp- en veegbewegingen voor intuïtieve bediening en verbinding met Apple CarPlay en Android Auto. Bovendien hebt u met AppLink toegang tot enkele van uw favoriete smartphone-apps.

Ford Mustang SYNC 3 screen close up
Apple CarPlay close up

MAAK VERBINDING MET APPLE CARPLAY

Als u een iPhone gebruikt, biedt SYNC 3 u toegang tot uw muziek, podcasts, kaarten, audioboeken en meer via Apple CarPlay. Verbind uw iPhone met SYNC 3 via een USB-kabel en uw telefoonscherm wordt weergegeven op het 8" kleuren-aanraakscherm van het systeem. Vervolgens kunt u de Siri-stembediening of vertrouwde gebaren op het aanraakscherm gebruiken om toegang te krijgen tot alle functies die u wilt. U kunt Siri ook gebruiken om handsfree te bellen en sms-berichten te versturen.

Mobile phone with Android Auto

VERBIND MET ANDROID AUTO

Dankzij het hoogtechnologische SYNC 3-systeem kunt u handsfree telefoneren en sms-berichten versturen vanaf uw Android mobiele telefoon, gewoon door intuïtieve spraakopdrachten te gebruiken. U krijgt ook toegang tot de muziek, podcasts en kaarten op uw Android-telefoon. Het enige wat u hoeft te doen is verbinding maken via Android Auto met behulp van een USB-kabel en uw telefoonscherm wordt weergegeven op het 8'' aanraakscherm met knijp- en veegbewegingen.

Ford B&O

UW FAVORIETE MUZIEK, NET ZOALS ZE MOET KLINKEN

Wat uw muzieksmaak ook moge zijn, muziek moet klinken zoals de artiest het heeft bedoeld. En dat is precies wat u kunt verwachten dankzij B&O. Dit hoogwaardige 675-watt audiosysteem levert een rijk, krachtig geluid met 10 luidsprekers, woofer en subwoofer. Deze geavanceerde technologie is speciaal ontworpen, ontwikkeld en verfijnd door de gespecialiseerde geluidstechnici van B&O zodat u in al onze modellen er perfect van kunt genieten. Draai dus het volume wat hoger en geniet van uw favoriete bands en liedjes in de concertzaal van uw auto.

MyColour display panel

KIES UW KLEUR

Kies een kleur die past bij uw humeur voor rijden in het donker met sfeerverlichting. Personaliseer de kleur van de meters op het instrumentenpaneel met sfeerverlichting in zeven kleuren of creëer drie favoriete kleurencombinaties.

All-New Ford Mustang Mach 1 interior cockpit view

ONTSPAN EN GENIET VAN DE PRESTATIES

Mustang showing heated seats with graphic

ALTIJD OP DE IDEALE TEMPERATUUR

Met de optionele Electronic Automatic Temperature Control hoeft u alleen de gewenste interieurtemperatuur te selecteren en het systeem houdt deze aan met de geavanceerde airconditioning.  En met de FordPass-app kunt u uw Mustang verwarmen en klaarmaken voordat u vertrekt. Start de motor op afstand om ervoor te zorgen dat de voorruit ijsvrij is en klaar om te vertrekken wanneer u dat wilt.Tooltip

UW MUSTANG- UW REGELS.

Met MyMode kunt u uw persoonlijke rijmodus instellen en uw voorkeursinstellingen bewaren. Het gaat om de instellingen van de stuurkracht, gasrespons, versnellingen (enkel automatische transmissie), elektronische stabiliteitscontrole en zelfs de intensiteit van de Active Valve Exhaust van de auto.

Ford Mustang My Mode switch close up
Ford Power starter button

START UW AUTO MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP

De Mustang detecteert automatisch de aanwezigheid van zijn eigen unieke sleutel, zelfs al zit die in uw zak of tas. Druk simpelweg op de Ford Power-startknop en de motor slaat aan.

Ford Mustang Mach 1 side view

MEER DAN PRESTATIES

Ford Mustang detecting a pedestrian on a street

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS HELPT BESCHERMEN

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig of voetganger wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

ELEKTRONISCHE STABILITEITSCONTROLE

Elektronische stabiliteitscontrole is uitgerust met verschillende technologieën om u meer grip op uw auto te geven. Sensoren meten continu de snelheid van elk afzonderlijk wiel, de hoek, de richting en de stuurhoek van de auto. ESC balanceert de remkracht tussen de afzonderlijke wielen heel nauwkeurig en vermindert zo nodig het vermogen van de motor. Dit helpt onder- en overstuur tegen te gaan, waardoor de auto stabieler wordt en u hem makkelijker kunt besturen. ESC en Traction Control reduceren ook slippende banden tijdens natte of ijzige omstandigheden

Yellow Mustang aerial view on city road
Ford Mustang Mach 1 front wheel close up

EEN VROEGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten. Via de FordPass-app kunt u de meldingen ook rechtstreeks op uw telefoon ontvangen. Zo kunt u de bandenspanning, het oliepeil en nog veel meer controleren.

Disc brake and rotor electronic brake prefill

SNELLERE, KORTERE NOODSTOPS

Zodra een potentiële noodstopsituatie wordt herkend, laadt Electronic Stability Control het remsysteem alvast op om de opening tussen de remblokken en -schijven te sluiten. Deze technologie staat bekend als Electronic Brake Fill en kan de remafstand van de auto verkorten.

Euro NCAP logo

3 NCAP-STERREN

Het bewijs van het vermogen van de Ford Mustang om u en uw passagiers te beschermen, is de maximumscore van drie sterren toegekend door Euro NCAP.

Ford SYNC emergency assist logo

FORD ECALL

eCall is een belangrijk onderdeel van Ford SYNC. Als de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp wordt uitgeschakeld bij een ongeval, kan deze technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u daar zelf niet toe in staat bent, cruciale informatie geven, zoals uw gps-coördinaten.  Voor kleinere problemen, zoals schade aan banden, kunt u met de FordPass App met slechts een paar tikken naar Ford Assistance bellen. U kunt op een realtime kaart volgen wanneer de hulp zal arriveren.

Ford Mustang GT rear three quarter view

MEER DAN ALLEEN KRACHT

Ford Mustang Ford Key close up

ZORGELOOS AUTODELEN MET MYKEY

Met Ford My Key® kunt u een vooraf geselecteerde maximum snelheidslimiet, een herinnering voor de veiligheidsgordel en zelfs het volume van het audiosysteem instellen. De technologie is ontworpen om u gemoedsrust te geven wanneer u uw auto leent aan een vriend of familielid, omdat u de gewenste beperkingen voor die sleutel kunt programmeren. U kunt zelf de onbeperkte ‘admin’ sleutel bijhouden en zelfs meer dan een van beide sleutels hebben als u wilt.

EXTRA BEVEILIGING VOOR EEN EXTRA SPECIALE AUTO

Het optionele alarm is ontworpen om uw nieuwe Mustang te beschermen door u te waarschuwen als iemand probeert in te breken in uw auto. Het voorkomt ook dat uw voertuig ongewenst weggesleept wordt. En door het systeem op verschillende manieren in te schakelen, kunt u ervoor kiezen om de deuren, motorkap en de kofferklep te controleren. FordPass verhoogt uw veiligheid. In de app krijgt u meldingen wanneer het alarm van uw voertuig geactiveerd wordt. SecuriAlert waarschuwt u via een melding wanneer iemand zich ongeoorloofd toegang probeert te verschaffen, zelfs als het alarm niet geactiveerd wordt.

Ford Mustang GT rear close up

Klik op onderstaande links voor meer informatie