Home > Personenwagens > MONDEO > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De Ford Mondeo zit vol met veiligheidssystemen om u, uw pasagiers en andere weggebruikers te beschermen. Technologie als Pre-Collision Assist met voetgangers- en fietsersdetectie, kan proactief ongelukken vermijden. Terwijl andere systemen, zoals de opblaasbare veiligheidsgordels achterin, passagiers beschermen bij een eventuele botsing.

 

A child sitting in the rear listening to music and looking out of a window.

Extra bescherming voor uw passagiers achterin

De twee buitenste zitplaatsen op de achterbank kunnen uitgerust worden met een voor Ford unieke veiligheidsfunctie: een opblaasbare veiligheidsgordel. Bij een botsing worden de veiligheidsgordels opgeblazen, waardoor de krachten van de impact verdeeld worden over een gebied op het lichaam dat vijf keer groter is dan bij gewone veiligheidsgordels. Door de druk op de borstkas te beperken en de beweging van hoofd en nek beter te controleren, kan deze innovatieve technologie de kans op letsels doen dalen.

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Red Ford Mondeo front side view cornering
Top