Home > Personenwagens > MONDEO > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De Ford Mondeo zit vol met veiligheidssystemen om u, uw pasagiers en andere weggebruikers te beschermen. Technologie als Pre-Collision Assist met voetgangers- en fietsersdetectie, kan proactief ongelukken vermijden.Terwijl andere systemen passagiers beschermen bij een eventuele botsing.

White Ford Mondeo driving through city with glass building behind

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Een systeem dat u en de mensen rondom u beter beschermt

Pre-Collision Assist detecteert mensen en voertuigen op de weg voor u, of mensen die het pad van het voertuig kunnen doorkruisen en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen.

White Ford Mondeo in front of zebra crossing with a pedestrian walking across
Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel

Extra vermogen bij een noodstop

Het noodstopbekrachtigingssysteem helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. Om uw remweg verder te verminderen, past de Hydraulic Rear Boost extra remdruk toe op de achterwielen bij een noodstop wanneer het Active Brake-systeem wordt geactiveerd.

Snellere en kortere noodstop

Zodra het een noodstopsituatie herkent, laadt de elektronische stabiliteitscontrole het remsysteem alvast op, waardoor de luchtspleet tussen de remblokken en -schijven sluit. Deze technologie is gekend als Electronic Brake Prefill en verkort de remafstand van de auto.

Metallic Ford Mondeo driving on bridge
White Ford Mondeo detail of door handle

U kiest welke deuren u wilt vergrendelen en ontgrendelen

Het nieuwe centrale vergrendelingssysteem vanop afstand is veiliger dan ooit. Dat komt omdat u nu kunt kiezen om één deur te openen terwijl de andere vergrendeld blijven, tot u een schakelaar in het portier van de bestuurder activeert. U kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle portieren van het voertuig te openen/sluiten.

 

Top