Home > Personenwagens > MONDEO > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De Mondeo Hybrid zit boordevol geavanceerde technologieën die ontworpen zijn om uw leven gemakkelijker te maken. Bepaalde systemen, zoals Adaptive Cruise Control met Stop and Go en Lane Keeping System, monitoren en reageren continu op veranderingen in de wegomstandigheden, het verkeer en uw rijgedrag. Andere nuttige functies, waaronder Hill Start Assist en Active Park Assist, zorgen voor een stressvrije, meer verfijnde rijervaring.

Ford Mondeo trailing another car with Adaptive Cruise Control

Cruise control die uw Mondeo automatisch stopt en herstart

Met Adaptive Cruise Control met Stop & Go-technologie kunt u de snelheid kiezen waarop u wilt rijden. Als de ingebouwde RADAR-sensor een voorligger detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd, zodat deze op een vooraf ingestelde afstand blijft. Als het druk is op de weg, kan het voertuig zelfs volledig tot stilstand worden gebracht. Zodra de weg voor u weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door u gekozen snelheid weer bereikt is.

LED-dagrijverlichting voor stijl en zichtbaarheid

Deze nieuwe geavanceerde lichten zijn energiezuinig en ze zorgen ervoor dat u overdag opgemerkt wordt.

Red Ford Mondeo LED front headlights close up
Ford Mondeo with diagram of lane keeping system warning engaged

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijvak te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. De technologie is ontworpen voor rijbanen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen), en deactiveert dus automatisch aan snelheden onder 65 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden

Een intelligent All-Wheel Drive (AWD) systeem kan bepalen hoeveel grip, evenwicht in bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of ijzige omstandigheden en op wisselend terrein. De technologie is intelligent en kan aandrijving sturen naar de voor- of achteras afhankelijk van de vereisten. Dit 'koppel op verzoek'-systeem zorgt voor een uitzonderlijk rijgedrag en verbeterde efficiëntie voor veilig en moeiteloos rijden.

Visual showing Ford Mondeo AWD system
White Ford Mondeo in car park

Nog makkelijker parkeren

Active Park Assist kan u in zowel parallelle als loodrechte parkeerplaatsen sturen. Het kan manoeuvreren in parallelle ruimten die slechts 20% langer dan uw voertuig zijn. U hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken een ruimte die groot genoeg is om te parkeren. Het systeem stuurt u dan automatisch deze parkeerruimte in. U hoef alleen het gaspedaal, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en u hoort signalen.  En Park-Out Assist is ontworpen om u op dezelfde manier uit een parallelle parkeerplaats te helpen.

Fijn afgestelde ophanging voor meer verfijnde ritten

De Mondeo heeft een multi-link-achterwielophanging. Dit geavanceerde systeem is licht, sterk en perfect afgesteld voor uitstekende responsiviteit, controle en rijkwaliteit.

Visual showing Ford Mondeo multi-link rear suspension
Ford Mondeo speed limiter in detail

Stel op voorhand uw maximale snelheid in

Via de cruise control met instelbare snelheidsbegrenzer kunt u de door u gekozen maximumsnelheid instellen. De auto blijft dan binnen die snelheid, zodat u uw ogen op de weg kunt houden. Wanneer u sneller moet gaan, hoeft u alleen maar het gaspedaal stevig in te drukken om het systeem te overbruggen.

U ziet beter, zonder anderen te verblinden

De automatische grootlichten zijn een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt: het dooft tijdelijk uw koplampen wanneer het een tegenligger of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft. 

Ford Mondeo with Auto High Beam on
Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Aan lage snelheden wordt draaien aan het stuur lichter en gemakkelijker, waardoor u beter kunt manoeuvreren. Aan hoge snelheden, wanneer u meer controle nodig hebt, wordt het stuur stijver.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer u op een helling weg wilt rijden. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden omdat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen.

Ford Mondeo Driving up hill in forest
Ford Mondeo interior with detail of person sitting behind a steering wheel and checking rear view camera

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

SYNC logo
Top