Home > Personenwagens > MONDEO > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Aan de hand van intelligente technologie reageert de auto constant op zijn omgeving, de wegomstandigheden, het verkeer en uw eigen rijstijl. Er zijn tal van geavanceerde functies die uw leven een stuk makkelijker maken. Gaande van LED-koplampen die hun straalpatroon aanpassen aan de omgevingsomstandigheden tot een communicatiesysteem dat u met uw stem kunt bedienen. En van de ene functie waarmee u zorgeloos parkeert tot de andere die u helpt in uw rijvak te blijven rijden.

LED-dagrijverlichting voor stijl en zichtbaarheid

Deze geavanceerde lichten zijn uiterst energiezuinig en ze zorgen ervoor dat u overdag opgemerkt wordt en 's nachts duidelijk zichtbaar bent.

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Interior detail with focus on the steering wheel and centre console
A hand touching the display

Ga handenvrij met SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie. Het is makkelijker en sneller in gebruik, met nieuwe spraakopdrachten en nog meer functionaliteit. De nieuwe interface heeft grotere knoppen voor een verbeterde gebruiksvriendelijkheid en het touchscreen bevat nu dezelfde knijp- en veegbewegingen zoals op smartphones en tablets voor een meer intuïtieve navigatie. SYNC 3 ondersteunt ook AppLink, Apple's CarPlay en Android Auto, om de informatie van uw smartphone weer te geven op het touchscreen.

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijvak te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. De technologie is ontworpen voor rijbanen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen), en deactiveert dus automatisch aan snelheden onder 65 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Zorgeloos parkeren en vertrekken

Aan de hand van een combinatie van technologieën doet Active Park Assist meer dan u sturen in parallelle parkeerplaatsen. Met Park Out Assist, kunt u vlotter parkeerplaatsen verlaten ook.

Ford Mondeo with Auto High Beam on

U ziet beter, zonder anderen te verblinden

De automatische grootlichten zijn een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt: het dooft tijdelijk uw koplampen wanneer het een tegenligger of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft. 

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden

Een intelligent All-Wheel Drive (AWD) systeem kan bepalen hoeveel grip, evenwicht in bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of ijzige omstandigheden en op wisselend terrein. De technologie is intelligent en kan aandrijving sturen naar de voor- of achteras afhankelijk van de vereisten. Dit 'koppel op verzoek'-systeem zorgt voor een uitzonderlijk rijgedrag en verbeterde efficiëntie voor veilig en moeiteloos rijden.

Visual showing Ford Mondeo AWD system
Visual showing Ford Mondeo AWD system

Fijn afgestelde ophanging voor meer verfijnde ritten

De Mondeo heeft een multi-link-achterwielophanging. Dit geavanceerde systeem is licht, sterk en perfect afgesteld voor uitstekende responsiviteit, controle en rijkwaliteit.

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Aan lage snelheden wordt draaien aan het stuur lichter en gemakkelijker, waardoor u beter kunt manoeuvreren. Aan hoge snelheden, wanneer u meer controle nodig hebt, wordt het stuur stijver.

Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving
Red Ford Mondeo on a road front view

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Een systeem dat u en de mensen rondom u beter beschermt

Pre-Collision Assist met voertuig-, voetgangers- en fietsersdetectie detecteert mensen en voertuigen op de weg voor u, of mensen die het pad van het voertuig kunnen doorkruisen en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen.

Ford Mondeo steering wheel and dashboard in detail

Stel op voorhand uw maximale snelheid in

Met een optionele Cruise controle met instelbare snelheidsbegrenzer (standaard voor Titanium) kunt u uw maximale snelheid voor een hele rit op voorhand instellen. Het systeem waarschuwt u wanneer u die negeert of wanneer u de ingestelde snelheid per ongeluk overschrijdt, wanneer u bijv. bergafwaarts rijdt. Het apparaat is vooral handig in gebieden met snelheidslimieten, omdat u zich kunt concentreren op de weg in plaats van op de snelheidsmeter.

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

SYNC logo
Top