Home > Personenwagens > MONDEO > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De motor van de Mondeo levert uitstekende prestaties. Een opgewaardeerde ophanging in combinatie met tal van intelligente technologieën plaatsen u aan het roer van dat verfijnd vermogen. Het resultaat? Ultranauwkeurig rijgedrag in iedere situatie.

De Ford Mondeo is verkrijgbaar met geavanceerde benzine-, diesel- en hybride elektrische motoren die uitstekende prestaties leveren en bovendien ook zuinig zijn. De combinatie van een slim design met geavanceerde techniek staat garant voor een heel laag verbruik en lage CO2-uitstoot.

Hybrid – het beste van twee werelden

Met de Ford Mondeo Hybrid haal je het beste uit de combinatie van benzine én elektriciteit. Ervaar een krachtige, responsieve en uiterst efficiënte 2.0 liter benzinemotor. Speciaal ontworpen voor de Mondeo Hybrid om u mee te nemen op langere ritten. Voor korte afstanden (en bij lage snelheden) neemt een geavanceerde elektromotor het roer over. Deze haalt zijn energie uit een bijzonder lichte lithium-ionbatterij met een verbruik van 1,4 kWh. En om het hele systeem nog wat efficiënter te maken, recupereert Regenerative Braking tot 90% van de energie die normaal verloren gaat via wrijvingsremmen. Deze gewonnen energie wordt vervolgens gebruikt om de hoogvoltage batterij op te laden.

De nieuwe bi-turbo dieselmotor: een compleet nieuw niveau als het om prestaties gaat

Onze nieuwe dieselmotor bevat zeer geavanceerde motortechnologie. Niet alleen is het de eerste diesel die we ooit in een personenwagen hebben geïnstalleerd, het is ook de meest krachtige, met 18 pk en een indrukwekkend 400 Nm koppel.

Ford EcoBoost: benut uw motor optimaal

Drie Ford EcoBoost-benzinemotoren maken gebruik van een combinatie van directe brandstofinjectie en uitlaatgasturbo om uitstekende prestaties en een laag verbruik af te leveren:

  • De revolutionaire en meermaals bekroonde 1.0 liter Ford EcoBoost met drie cilinders beschikt over 125 pk en geeft u al het vermogen dat u verwacht van een conventionele 1.6-motor met 25% minder brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.
  • De nieuwe 1.5 liter Ford EcoBoost produceert 160 pk en verbruikt slechts 5,9 liter/100 km.
  • De 2.0 liter Ford EcoBoost levert een indrukwekkend vermogen van 203 of 240 pk af, terwijl een speciaal afgestelde sound symposer een uniek motorgeluid rechtstreeks in de cabine laat horen wanneer u snel accelereert.
2.0 Litre EcoBoost engine in detail
TDCi diesel engine in detail

Tal van dieselopties

Liever diesel? Dan kunt u kiezen tussen een 1.5 TDCi, een 1.6 TDCi en een 2.0 TDCi. Allemaal beschikken ze over de nieuwste motortechnologie met beter vermogen, koppel en verbruik en lagere uitstoot. De 2.0 TDCi heeft drie vermogensversies, waarbij de dubbele turbo een indrukwekkend vermogen van 210 pk behaalt en toch een laag verbruik en weinig uitstoot heeft.

Handmatige versnellingsbakken aangepast aan uw motor

Er zijn twee handmatige versnellingsbakken met 6 versnellingen verkrijgbaar. De ene is lichter en geschikt voor de 1.0 en 1.5 liter Ford EcoBoost-motoren de 1.6 diesel. De andere heeft een hoger koppel en is geschikt voor de 2.0 TDCi.

Ford Mondeo 6-speed manual transmission
Ford EV+ system

Een systeem dat leert hoe het u kan helpen brandstof te besparen

EV+ combineert de ingebouwde gps van Ford SYNC met gesofisticeerde software om frequente bestemmingen te leren kennen en onthouden. Wanneer u zich op een bepaalde afstand bevindt van een plaats waar u vaak stopt, dan zal de auto proberen om alleen met de elektrische motor te rijden tot u die bestemming bereikt.

Top