Home > Personenwagens > MONDEO > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De Ford Mondeo is uitgerust met krachtige en efficiënte motoren en een reeks intelligente technologieën. Het resultaat: opwindende prestaties en nauwkeurig rijgedrag. Kies uit een hybride aandrijflijn, geavanceerde benzine of diesel, die allemaal het vermogen leveren dat u wilt en het rendement dat u nodig hebt. De combinatie van een slim design met geavanceerde techniek staat garant voor een heel laag verbruik en lage CO2-uitstoot, welke aandrijflijn u ook kiest.

Laad uw accu efficiënter op

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt het regeneratief remsysteem de accu alleen op wanneer dat nodig is en doet dat, indien mogelijk, niet wanneer u het gaspedaal indrukt. Dat bespaart nog meer brandstof en verlaagt de uitstoot.

Ford Mondeo front part showing regenerative braking
White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Active Grille Shutter

Wanneer u traag rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de grilleventilatie open om de motor af te koelen. Wanneer u sneller rijdt kan het de grille automatisch sluiten, wat de aerodynamica verbetert en brandstof helpt besparen. Na verloop van tijd kan deze technologie een groot verschil maken op uw brandstofverbruik.

Ford Mondeo active grille shutter close up
Ford Focus 6-speed manual transmission

Handmatige versnellingsbakken aangepast aan uw motor

Er zijn twee handmatige versnellingsbakken met 6 versnellingen verkrijgbaar. De ene is geschikt voor de 1.5 liter EcoBoost-motor. De andere is beschikbaar op de 2.0 liter EcoBlue-motor.

EcoBoost: benut uw motor optimaal

De EcoBoost-benzinemotor maakt gebruik van een combinatie van directe brandstofinjectie en turbocompressor om uitstekende prestaties en een laag verbruik af te leveren. De 1.5-liter EcoBoost produceert 165 pk.

Ford Mondeo model of EcoBoost engine
Ford Focus mode of EcoBlue Diesel engine

Tal van dieselopties

Liever diesel? Dan kunt u kiezen tussen een 120 pk, 150 pk of 190 pk. Allemaal beschikken ze over de nieuwste motortechnologie met beter vermogen, koppel en verbruik, terwijl ze voldoen aan de strenge Euro Stage 6.2-emissiewetgeving.

Draaiknop om te schakelen

In auto's met een automatische versnellingsbak en een EcoBlue-motor vervangt de draaiknop de traditionele versnellingspook. Hierdoor krijgt u controle over een geavanceerde nieuwe automatische versnellingsbak, ontworpen om beter te versnellen en supervlot te schakelen. Het geeft het interieur ook een veel strakker design en vergroot de ruimte in de cabine.

Ford Mondeo close crop of e-shifter
Top