HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Personenwagens > GALAXY > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De Ford Galaxy zit boordevol geavanceerde technologie voor uw rijgemak. Een handige parkeerhulp, geavanceerde cruisecontrol en zelfs verkeersbordherkenning: alles voor meer vertrouwen in het verkeer, zodat u telkens weer een ongeëvenaarde rijervaring beleeft.

White Ford Galaxy exterior cruising in the country front view

Cruise control die zich automatisch kan aanpassen

Met de Adaptive Cruise Control-technologie kunt u de snelheid kiezen waaraan u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden. Als de ingebouwde RADAR-sensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar een door u gekozen snelheid.

Ziet wat er gaat komen, van beide zijden

Een kleine en discrete camera, op de voorkant van de auto, toont een gesplitste schermweergave op het multifunctionele display van uw auto, zodat u de voertuigen, fietsers of voetgangers van beide kanten kunt zien komen. Deze optionele nieuwe technologie is van onschatbare waarde wanneer u zich wurmt uit een smalle parkeerplaats, of op een drukke weg waar uw zijdelings uitzicht wordt belemmerd.

Active Park Assist system showing reversing car in a parking place amongst other cars

Zorgeloos parkeren en vertrekken

Aan de hand van een combinatie van technologieën doet Active Park Assist meer dan u sturen in parallelle parkeerplaatsen. Met Park Out Assist, kunt u ook vlotter parkeerplaatsen verlaten. Het systeem voor loodrecht inparkeren kan zien of er voldoende ruimte is voor uw auto en helpt u achteruit inparkeren. Cross Traffic Alert verwittigt u ook wanneer er obstakels naast u zijn.

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Aan lage snelheden wordt draaien aan het stuur lichter en gemakkelijker, waardoor u beter kunt manoeuvreren. Aan hoge snelheden, wanneer u meer controle nodig hebt, wordt het stuur stijver.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden

Een intelligent All-Wheel Drive (AWD) systeem kan bepalen hoeveel grip, evenwicht in bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of ijzige omstandigheden en op wisselend terrein. De technologie is intelligent en kan aandrijving sturen naar de voor- of achteras afhankelijk van de vereisten. Dit 'koppel op verzoek'-systeem zorgt voor een uitzonderlijk rijgedrag en verbeterde efficiëntie voor veilig en moeiteloos rijden.

Grey Ford Galaxy in motion with a traffic sign in the background

Helpt u binnen de snelheidslimiet te blijven

Of de verkeersborden aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen. En Intelligent Speed Assist werkt met verkeersbordherkenning om uw snelheidscontrole te verbeteren, zodat u zich kunt concentreren op de weg. Wanneer het systeem geactiveerd is, kan het de plaatselijke snelheidslimiet detecteren en uw maximumsnelheid vervolgens automatisch aanpassen.

Ziet de voertuigen die u misschien niet ziet

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information-systeem. Wanneer u achteruit een parkeerplek verlaat en beperkte zichtbaarheid hebt van de verkeerssituatie, kan Cross Traffic Alert tegemoetkomende voertuigen detecteren en een waarschuwing laten horen. De technologie activeert ook een licht in de buitenspiegel (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomend verkeer).

Grey Ford galaxy reversing from the parking spot, showing the Cross Traffic Alert
Ford Galaxy left wing mirror in detail

Spiegels die zien wat u niet kunt zien

Een Blind Spot Information System (BLIS) kan u helpen om veiliger van rijstrook te veranderen, dankzij RADAR-sensoren die de dode hoeken aan weerszijden van uw voertuig scannen. Wanneer zij een voertuig detecteren dat u niet kunt zien, gaat een oranje lampje branden in de corresponderende buitenspiegel om u te waarschuwen. BLIS beschikt ook over een nieuwe technologie, Cross Traffic Alert.

Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Rear view camera
Top