Home > Personenwagens > GALAXY > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De Galaxy is ontworpen om elke rijervaring vlot te laten verlopen, van hulp bij moeilijke wegomstandigheden tot het zorgen voor meer plezier achter het stuur. 

Ziet wat er gaat komen, van beide zijden

Een kleine en discrete camera, op de voorkant van de auto, toont een gesplitste schermweergave op het multifunctionele display van uw auto, zodat u de voertuigen, fietsers of voetgangers van beide kanten kunt zien komen. Deze optionele nieuwe technologie is van onschatbare waarde wanneer u zich wurmt uit een smalle parkeerplaats, of op een drukke weg waar uw zijdelings uitzicht wordt belemmerd.

Zorgeloos parkeren en vertrekken

Aan de hand van een combinatie van technologieën doet Active Park Assist meer dan u sturen in parallelle parkeerplaatsen. Met Park Out Assist, kunt u ook vlotter parkeerplaatsen verlaten. Het systeem voor loodrecht inparkeren kan zien of er voldoende ruimte is voor uw auto en helpt u achteruit inparkeren. Cross Traffic Alert verwittigt u ook wanneer er obstakels naast u zijn.

Active Park Assist system showing reversing car in a parking place amongst other cars

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Aan lage snelheden wordt draaien aan het stuur lichter en gemakkelijker, waardoor u beter kunt manoeuvreren. Aan hoge snelheden, wanneer u meer controle nodig hebt, wordt het stuur stijver.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden

Een intelligent All-Wheel Drive (AWD) systeem kan bepalen hoeveel grip, evenwicht in bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of ijzige omstandigheden en op wisselend terrein. De technologie is intelligent en kan aandrijving sturen naar de voor- of achteras afhankelijk van de vereisten. Dit 'koppel op verzoek'-systeem zorgt voor een uitzonderlijk rijgedrag en verbeterde efficiëntie voor veilig en moeiteloos rijden.

Cruise control die zich automatisch kan aanpassen

Met de Adaptive Cruise Control-technologie kunt u de snelheid kiezen waaraan u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden. Als de ingebouwde RADAR-sensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar een door u gekozen snelheid.

White Ford Galaxy exterior cruising in the country front view
Grey Ford Galaxy in motion with a traffic sign in the background

Helpt om u binnen de snelheidslimiet te houden

Intelligent Speed Assist is ontworpen om uw snelheidscontrole te verbeteren, zodat u zich kunt concentreren op de weg. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition-camera automatisch de huidige snelheidslimiet (indien geactiveerd), vervolgens zal het systeem uw maximale snelheid automatisch aanpassen aan die limiet.

Een systeem dat u en de mensen rondom u beter beschermt

Pre-Collision Assist met voertuig-, voetgangers- en fietsersdetectie detecteert mensen en voertuigen op de weg voor u, of mensen die het pad van het voertuig kunnen doorkruisen en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen.

Silver Ford Galaxy cruising trough the city showing the Pre-collision Assist
Grey Ford galaxy reversing from the parking spot, showing the Cross Traffic Alert

Ziet de voertuigen die u misschien niet ziet

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information-systeem. Wanneer u achteruit een parkeerplek verlaat en beperkte zichtbaarheid hebt van de verkeerssituatie, kan Cross Traffic Alert tegemoetkomende voertuigen detecteren en een waarschuwing laten horen. De technologie activeert ook een licht in de buitenspiegel (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomend verkeer).

Spiegels die zien wat u niet kunt zien

Een Blind Spot Information System (BLIS) kan u helpen om veiliger van rijstrook te veranderen, dankzij RADAR-sensoren die de dode hoeken aan weerszijden van uw voertuig scannen. Wanneer zij een voertuig detecteren dat u niet kunt zien, gaat een oranje lampje branden in de corresponderende buitenspiegel om u te waarschuwen. BLIS beschikt ook over een nieuwe technologie, Cross Traffic Alert.

Ford Galaxy left wing mirror in detail
Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Top