Home > Personenwagens > NEW FIESTA ST > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid & beveiliging

De nieuwe Fiesta ST bevat een reeks geavanceerde technologieën die ontworpen zijn om u, uw passagiers en uw voertuig te beschermen in geval van een ongeval. Er zijn nog andere systemen aanwezig om ongevallen te helpen voorkomen. 

De situatie altijd meester

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw Fiesta ST. Het detecteert wanneer een voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en tractiecontrole controleert het het gedrag van het voertuig.

Airbags die u van alle kanten beschermen

Naast de voorste airbags voor de bestuurder en de passagier zijn er zij-airbags gemonteerd, die bescherming bieden aan de borstkas en ontworpen zijn om de inzittende weg te leiden van het impactgebied. Ze kunnen ook de arm van de inzittende opheffen om meer ruimte te creëren tussen hen en de binnendringende structuur. Gordijnairbags bieden maximale dekking en hoofdsteunen bieden bescherming tegen whiplash. Met gordelspanners van de voor- en achterzetelgordel en spankrachtbegrenzers, plus gordelalarmen helpt Fiesta ST veiligheid op de eerste plaats te zetten.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Blue Ford Fiesta front wheel close up

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeerremsysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist (EBA) helpt uw voertuig efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

5 sterren voor veiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om u en uw passagiers te beschermen, is dit voertuig een maximum veiligheidsscore van 5 sterren toegekend door Euro NCAP.

Euro NCAP logo
Ford Fiesta ST tyre pressure

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Top