Home > Personenwagens > NEW FIESTA ST > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De nieuwe Fiesta ST wordt aangedreven door een krachtige 1.5 liter EcoBoost benzinemotor. Een bijzonder ingenieuze functie verhoogt het al indrukwekkende rendement:  een cilinder die automatisch wordt gedeactiveerd wanneer hij niet nodig is, wat brandstof bespaart als u aan het rijden bent. Een reeks aanvullende technologieën helpt ook de prestaties van de auto te verbeteren en tegelijkertijd brandstof te besparen.

Puur, verfijnd vermogen

Uitzonderlijke prestaties aangedreven door een gloednieuwe, drie-cilinder 1.5-liter EcoBoost-motor. De nieuwe turbocharger van de motor maakt gebruik van een geoptimaliseerd turbineontwerp dat de turbodruk sneller opbouwt en vertraging tot een minimum beperkt. De poort brandstofinjectie en directe brandstofinjectietechnologie helpen om een hoog vermogen en reactiesnelheid te leveren. Het resultaat: een indrukwekkende 200 pk, een krachtige 290 Nm koppel bij 1.750 tpm en van 0-100 km/u in 6,5 seconden. De cilinderuitschakeling, een innovatieve nieuwe functie die ontworpen is om het brandstofverbruik te verbeteren, schakelt één cilinder uit op basis van snelheid en belasting. Bij het uitschakelen werken de twee resterende cilinders bij 50% hogere belasting en dus efficiënter.

Grip wanneer u die nodig heeft

Bij het optionele ST Performance Pack is een mechanisch sperdifferentieel inbegrepen. Het systeem is ontworpen om het motorvermogen over te dragen naar het achterwiel met de meeste grip. Zodra het ene wiel begint te slippen, wordt de kracht automatisch overgebracht naar het andere wiel om beide wielen draaiende te houden. Het resultaat: sterk verbeterde tractie op gladde of oneffen oppervlakken en betere acceleratie en prestaties in het algemeen.

Ford Fiesta ST Active valve exhaust

Wentel u in het geluid

Met Electronic Sound Enhancement en Active Valve Exhaust geniet u volop van de Fiesta ST ervaring. Waarom: omdat Active Valve Exhaust een nieuwe technologie is die ontworpen is om een dieper gebrul te creëren op basis van de hoeveelheid gas die u geeft. En Electronic Sound Enhancement zorgt ervoor dat u de suggestieve motor hoort als u achter het stuur zit.

Ford Fiesta

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Snel en moeiteloos handmatig schakelen

De manuele versnellingsbak met zes versnellingen werd ontworpen om u te helpen optimaal gebruik te maken van het beschikbare vermogen. Schakelen is kort en snel en levert soepele, nauwkeurige prestaties bij elke versnelling.

Ford Fiesta gear stick close up
Ford Fiesta ST active grille shutter

Betere aerodynamica voor een zuiniger brandstofverbruik

Wanneer u traag rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de grilleventilatie open om de motor af te koelen. Wanneer u sneller rijdt kan het de grille automatisch sluiten, wat de aerodynamica verbetert en brandstof helpt besparen. Na verloop van tijd kan deze technologie een groot verschil maken.

Motoren die voldoen aan strenge normen

Het is geruststellend om te weten dat de 1.5 liter Ford EcoBoost-motor op de Fiesta ST voldoet aan de Euro Stage 6.2-emissienormen.

Ford Fiesta ST Euro emissions
Top