Home > Personenwagens > EDGE > Kenmerken > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

In de Ford Edge biedt een uitgebreid pakket aan ingebouwde veiligheidsmaatregelen u en uw passagiers de hoogste mate van bescherming.

 

Een systeem dat u en de mensen rondom u beter beschermt

Pre-Collision Assist met voertuig-, voetgangers- en fietsersdetectie detecteert mensen en voertuigen op de weg voor u, of mensen die het pad van het voertuig kunnen doorkruisen en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen.

Extra bescherming voor uw passagiers achterin

De twee buitenste zitplaatsen op de achterbank kunnen uitgerust worden met een voor Ford unieke veiligheidsfunctie: een opblaasbare veiligheidsgordel. Bij een botsing worden de veiligheidsgordels opgeblazen, waardoor de krachten van de impact verdeeld worden over een gebied op het lichaam dat vijf keer groter is dan bij gewone veiligheidsgordels. Door de druk op de borstkas te beperken en de beweging van hoofd en nek beter te controleren, kan deze innovatieve technologie de kans op letsels doen dalen.

Child sat in the back seat with safety belt on
Edge on the move

Extra vermogen bij een noodstop

Het noodstopbekrachtigingssysteem helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. Om uw remweg verder te verminderen, past de Hydraulic Rear Boost extra remdruk toe op de achterwielen bij een noodstop wanneer het Active Brake-systeem wordt geactiveerd.

Kinderen rijden veilig mee

De Ford Edge is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

Child seating
Orange Ford Edge on a curvy road

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Samenwerkende veiligheidssystemen activeren in een fractie van een seconde

Een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS) coördineert een reeks veiligheidsvoorzieningen en geeft u en uw passagiers een maximale bescherming. De Ford Edge heeft ook een stijve, schokabsorberende passagierscel en geavanceerde zetel- en veiligheidsgordeltechnologie om de kans op letsels bij een ongeval te beperken.

See-through of Ford Edge with 5 passengers and luggage

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Edge on the road
Interior airbags positioning

Een verbeterd airbagsysteem

Een airbagsysteem met bekken- en borstkas-airbags in de voorste stoel, met de optie van zij-airbags voor de twee buitenste stoelen van de tweede rij.

Top