Home > Personenwagens > EDGE > Eigenschappen > Veiligheid

Veiligheid en beveiliging

De Edge gebruikt verschillende slimme veiligheidssystemen die u, uw familie en andere weggebruikers zo veilig mogelijk houden. Bepaalde technologieën helpen om uw familie bij een ongeval te beschermen. Andere, zoals Pre-Collision Assist, zijn juist bedoeld om ongelukken te voorkomen.

Ford Edge animation of an Edge car detecting another vehicle

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt u als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als u niet op tijd reageert, laat het systeem uw voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Veilig trekken van een aanhangwagen

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het 'scharen' of slingeren van uw aanhangwagen en vermindert de snelheid van uw voertuig om het probleem op te lossen, zodat het trekken van een aanhangwagen beheerster verloopt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Edge driving next to the lake with a big city at the background
Ford Edge with electronic stability control badge

De situatie altijd meester 

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden. 

Maximale grip met minimale inspanning

Het tractiecontrolesysteem voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer u dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer u versnelt.

Ford Edge driving on the road above fields
Ford Edge driving on the road viewed from above

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden, vooral in situaties met een hoog zwaartepunt en in bochten met negatieve verkanting.

Helpt u remmen aan hogere snelheden

Active Braking is een innovatieve veiligheidstechnologie die de camera aan de voorkant gebruikt om de weg te scannen en die wordt ingeschakeld als u harder dan 50 km/u rijdt. Als het systeem een mogelijke botsing detecteert, waarschuwt het u. Als u niet reageert, maakt het de remmen klaar en begint het te remmen om u te helpen vertragen.

Ford Edge detail of an alloy wheel
Top