Home > Personenwagens > EDGE > Kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

De Ford Edge is uitgerust met talloze innovatieve technologieën. U zult zich afvragen hoe u het ooit zonder hebt gedaan. Ze zorgen er voor dat u zich kunt concentreren op het rijden, en op de weg die voor u ligt.

 

Meer plezier. Minder sturen.

Met Adaptive Steering kunt u te allen tijde, in alle omstandigheden moeiteloos rijden - en zelfs parkeren. 

Aan lagere snelheden, zoals bij het manoeuvreren op een parking, moet u minder aan het stuur draaien. Aan hogere snelheden, gaat deze technologie automatisch over naar een conventionelere stuurverhouding voor een comfortabele, geruststellende feedback.

Er is ook een sportmodus. Wanneer deze modus geactiveerd wordt, is het veel aangenamer om op wegen met veel bochten te rijden omdat u minder aan het wiel moet draaien om door de bochten te scheuren.

Ga handenvrij met SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie. Het is makkelijker en sneller in gebruik, met nieuwe spraakopdrachten en nog meer functionaliteit. De nieuwe interface heeft grotere knoppen voor een verbeterde gebruiksvriendelijkheid en het touchscreen bevat nu dezelfde knijp- en veegbewegingen zoals op smartphones en tablets voor een meer intuïtieve navigatie. SYNC 3 ondersteunt ook AppLink, Apple's CarPlay en Android Auto, om de informatie van uw smartphone weer te geven op het touchscreen.

Ford Edge centre display detail

Ziet wat eraan komt, van beide zijden

Een kleine panoramacamera, op de voorkant van de Edge, toont een gesplitste schermweergave op het multifunctionele display van uw auto, zodat u de voertuigen, fietsers of voetgangers van beide kanten kunt zien komen. Deze optionele nieuwe technologie is van onschatbare waarde wanneer u zich uit een smalle parkeerplaats wurmt, of op een drukke weg waar uw uitzicht wordt belemmerd.

Cruise control die zich automatisch kan aanpassen

Met de optionele Adaptive Cruise Control-technologie kiest u de snelheid waarmee u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden. Als de ingebouwde radarsensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar uw gekozen snelheid. Forward Alert is een technologie die deel uitmaakt van de Adaptive Cruise Control en u waarschuwt als u per ongeluk te dicht bij de voorganger komt.

Spiegels die zien wat u niet kunt zien

Een Blind Spot Information System (BLIS) kan u helpen om veiliger van rijstrook te veranderen, dankzij RADAR-sensoren die de dode hoeken aan weerszijden van uw voertuig scannen. Wanneer zij een voertuig detecteren dat u niet kunt zien, gaat een oranje lampje branden in de buitenspiegel aan de corresponderende kant om u te waarschuwen.

Driver Alert waarschuwt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Edge alarm system
Sync Logo

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Top