Home > Personenwagens > EDGE > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De Ford Edge heeft tal van geavanceerde technologieën, die uitsluitend bedoeld zijn om uw rijervaring te verbeteren. Denk aan geavanceerde systemen als Ford Co-Pilot 360, met Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centering. Deze systemen werken naadloos voor u samen en zorgen ervoor dat u van elke rit kunt genieten. U kunt zich zo focussen op wat belangrijk is in het leven.

Uw persoonlijke rijassistent

Ford Co-Pilot 360 combineert verschillende technologieën die de bestuurder ondersteunen en die er samen voor zorgen dat u rijervaring comfortabeler en fijner dan ooit wordt. Zo past Adaptive Cruise Control met Stop & Go automatisch uw cruisecontrolsnelheid aan u voorligger aan. Als het verkeer tot stilstand komt, zal de motor automatisch stoppen en opnieuw starten wanneer de weg vrij is. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en uw cruisecontrolsnelheid aanpassen. Lane Centering-technologie houdt u op het midden van de baan door de wegmarkering te volgen.

Moeiteloze controle

Adaptive Steering maakt moeiteloos sturen op elk moment en onder alle omstandigheden mogelijk. Op lagere snelheden, bijvoorbeeld tijdens manoeuvreren op een parkeerplaats, hoeft u minder vaak met het stuur te draaien. En op hogere snelheden gaat het sturen soepeler en nauwkeuriger. Dankzij de toevoeging van een sportstand hoeft u in bochten minder met het stuur te draaien, wat rijden op bochtige wegen nog aangenamer maakt.

Vertrouwen tijdens veranderlijke omstandigheden

Het vernieuwde intelligente All-Wheel Drive-systeem bepaalt hoeveel grip, balans in de bochten en reactievermogen vereist is in natte, droge of gladde omstandigheden en/of op wisselend terrein. De technologie draait op voorwielaandrijving als vierwielaandrijving niet nodig is en schakelt weer terug als de omstandigheden daarom vragen. Dit zorgt voor uitmuntende controle en een lager verbruik.

Ford Edge in the mountains with snow and people
Ford Edge driving in country with trees next to road

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of u ongemerkt uw rijstrook verlaat. Lane Keeping Aid stuurt u subtiel bij en leidt u weer naar de juiste rijstrook. Als uw wiel de lijn of rand van de weg aanraakt, dan waarschuwt Lane Keeping Alert u door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 64 km/u. U kunt deze ook handmatig uitschakelen.

Zorgeloos parkeren

Active Park Assist helpt u in parallelle parkeerplaatsen te sturen. U hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken een ruimte die groot genoeg is om te parkeren. Het systeem stuurt u dan automatisch deze parkeerruimte in. U hoef alleen het gaspedaal, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en u hoort signalen.

Ford Edge detail of a driving wheel and two hands
Ford Edge dashboard detail

Ziet de verkeersborden die je misschien mist

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en boven de weg. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden, om u op de hoogte te houden van veranderende omstandigheden.

Onder de snelheidslimiet blijven is nu heel eenvoudig

Intelligent Speed Assist is ontworpen om uw snelheidscontrole te verbeteren, zodat u zich kunt concentreren op de weg. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition-camera automatisch de huidige snelheidslimiet (indien geactiveerd), vervolgens zal het systeem uw instelling voor maximale snelheid automatisch aanpassen aan die limietIntelligent Speed Assist.

Ford Edge driving on a bridge
Ford Edge parking up hill

Extra controle bij starten op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt de druk op het remsysteem gedurende een extra 2,5 seconden, waardoor u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal over te zetten en u de auto beter onder controle kunt houden. Dit is ook handig wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ford SYNC Emergency Assistance

Bij een ongeval waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, zorgt Ford SYNC met Emergency Assistance ervoor dat u via uw mobiele telefoon direct het alarmnummer kunt bellen als uw toestel via Bluetooth® is gekoppeld en verbonden. U kunt ervoor kiezen om de oproep te beëindigen of om met de alarmcentrale te praten. Het systeem is zo ontworpen dat het essentiële informatie kan geven, zoals uw GPS-coördinatenFord SYNC Emergency Assistance, zelfs wanneer u hier niet meer toe in staat bent.

Ford SYNC Emergency Assistance
Top