Home > Personenwagens > EDGE > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De Edge is een combinatie van slim ontwerp en nauwgezette aandacht voor details. Nieuwe motoren, waaronder de nauwkeurig ontworpen 4-cilinder, 2.0l Ford EcoBlue-dieselmotor, worden gecombineerd met een handmatige transmissie met 6 versnellingen of een automatische transmissie met 8 versnellingen en een roterende versnellingsbak. Het resultaat: een krachtige en efficiënte SUV met een rijdynamiek die zorgt voor ongekend vertrouwen en wegbeheersing.

De nieuwe norm voor dieselmotoren

De nieuwe 4-cilinder, 2.0l Ford EcoBlue-dieselmotor is een zeer geavanceerde, krachtige motor die zorgt voor meetbaar verbeterde efficiëntie, prestaties en verfijning. De nieuwe motor zorgt voor een zuiniger brandstofverbruik, reageert sneller en is ook stiller dan ooit tevoren.

Een verfijnde, nieuwe automatische transmissie met 8 versnellingen en stijlvolle roterende versnellingsbak

In auto's met een automatische transmissie vervangt de roterende versnellingsbak de traditionele schakelpook. Hierdoor bestuurt u een geavanceerde nieuwe, automatische transmissie, met verbeterde versnelling en ontzettend soepel schakelen. Het zorgt ook voor een strakker interieur en meer ruimte in de cabine. Als u uw SUV parkeert, dan wordt de pook direct in parkeermodus gezet.

Ford Edge Auto Transmission close up
Interior of Ford Edge manual transmission gear stick

Een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen

De handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen in de Edge is geoptimaliseerd, zodat het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller wordt. Het is speciaal ontworpen voor een betere rijdynamiek en minder brandstofverbruik. Bovendien wordt het rijden hierdoor nog geweldiger, terwijl u minder vaak bij de benzinepomp staat.

Snel schakelen, met uw vingertoppen

Deze door raceauto's geïnspireerde technologie brengt snel en moeiteloos schakelen binnen handbereik. En omdat de schakelflippers op het stuur zijn gemonteerd, schakelt u efficiënter in bochten.

Ford Edge paddle shifters close up
Interior of Ford Edge tailgate lights

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Deze technologie kan automatisch de motor uitzetten als u stopt bij een verkeerslicht of uw motor stationair draait in een rij. Zodra u klaar bent om te vertrekken, duwt u op het gaspedaal en selecteert u de eerste versnelling zoals gewoonlijk of laat u, als u in een automaat rijdt, het rempedaal los om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik hier met tot wel 10% verminderen.

Top