Home > Personenwagens > EDGE > Kenmerken > Prestaties

Prestaties

Door de fusie van een slim ontwerp, slimme engineering en geavanceerde aerodynamica, biedt de Ford Edge een perfect uitgebalanceerde combinatie van prestaties, brandstofverbruik en rijplezier.

 

Vooraanstaand dieselvermogen

Een geavanceerde 2.0-liter TDCi biedt u een keuze uit twee vermogensopties: 180 pk en 210 pk Bi-Turbo. Beide varianten beschikken over de nieuwste motortechnologie met beter vermogen, koppel en verbruik en lagere uitstoot. 

• 180 pk. 400 Nm koppel. 5,8 l/100km. CO2, 149 g/km
• 210 pk. 450 Nm koppel. 5,8 l/100km. CO2, 149 g/km

De Bi-Turbo motor is voorzien van twee turbochargers en biedt verbeterde prestaties en efficiëntie.

Geavanceerde ophanging voor superieur en nauwkeurig rijgedrag

Een gloednieuwe geavanceerde multi-link achterwielophanging, gecombineerd met een verbeterde 'McPherson strut' voorwielophanging levert een uitstekende wielcontrole en verfijnde rijkwaliteit. 

Het is specifiek afgestemd op de royale hoogte en breedte van de Edge, en draagt samen met het specifieke prestatievermogen, bij tot het zeer responsieve rijgedrag van de auto.

Ford suspension
Ford Paddle shift buttons

Paddle Shift: automatisch en snel tussen versnellingen schakelen op een automaat

De schakelpeddels op het stuur die u normaal alleen terugvindt op dure sportwagens, zijn verkrijgbaar bij zowel de automatische versnellingsbak met 6 versnellingen en PowerShift-transmissies. Met deze racetechnologie schakelt u snel en moeiteloos met uw vingertoppen. En aangezien de peddels op het stuur zijn gemonteerd, kunt u efficiënter schakelen bij het nemen van bochten.

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Edge parked on the street
Top