HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Personenwagens > ECOSPORT > Kenmerken > Prestaties

Prestaties

De geprezen 1.0-liter Ford EcoBoost benzinemotor is het perfecte voorbeeld van de geavanceerde motortechnologie van vandaag. De Ford EcoBoost, ontworpen om de ideale balans van kracht, prestatie en lage uitstoot te leveren, is een motor van de toekomst die vandaag al aanwezig is.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke uitvoeringen. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Raadpleeg de prijslijst voor de meest recente informatie.

Ford EcoSport EcoBoost Engine of the Year 2017

Haal alles uit uw motor

De revolutionaire 1.0-liter Ford EcoBoost-benzinemotor met 3 cilinders is zesvoudige winnaar van de titel "Internationale motor van het jaar". En geen wonder. Met een keuze tussen 100 pk of 125 pk zult u genieten van al het vermogen dat u verwacht van een conventionele 1.6 motor, maar met een betere brandstofzuinigheid en lagere CO2-uitstoot

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u voor een verkeerslicht stopt of in de file staat, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen (terwijl belangrijke functies zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC ingeschakeld blijven). Zodra u klaar bent om te vertrekken, duwt u op het gaspedaal en selecteert u de eerste versnelling zoals gewoonlijk of laat u, als u in een automaat rijdt, het rempedaal los om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer, waar het uw brandstofverbruik echt kan verminderen.

White Ford EcoSport driving
EcoSport Interior Trip Computer

Essentiële reisinformatie

Uw boordcomputer geeft u nuttige feiten en cijfers over de kilometerstand, het brandstofverbruik, de snelheid en de temperatuur van de buitenlucht. Het geeft ook de ‘actieradius’ aan: een ruwe schatting van hoever u nog met de brandstof in de tank kunt rijden. Dit is met name handig tijdens langere ritten of wanneer u weet dat u naar een afgelegen plaats moet rijden.

Top