Welke voordelen biedt de Ford Telematics Drive-app?

De Ford Pro TelematicsTM Drive-app is een begeleidende app bij Ford Pro Telematics voor desktop. Deze kan worden gebruikt op Android- en iOS-apparaten. Hiervoor is er echter een betaald abonnement op Ford Pro Telematics vereist en dit is niet beschikbaar voor klanten met Ford Telematics Essentials.

Door u een snelle en eenvoudige manier te bieden om actuele informatie in real-time van uw bestuurders over hun voertuigen te krijgen, kunnen wij u helpen de strengste normen na te leven voor uw wagenpark.

Met de app kunnen uw bestuurders de volgende taken uitvoeren:

• Bestuurder aan voertuig koppelen. Het voertuig waarmee ze rijden selecteren en de gegevens ervan delen
  • Dagelijkse inspecties. Een eenvoudige checklist invullen om te garanderen dat het voertuig rijklaar is
  • Problemen rapporteren. Snel en eenvoudig problemen met het voertuig rapporteren, zodat u deze op de Ford Telematics-desktop kunt zien en passende actie kunt ondernemen.
  • Vergrendelen/ontgrendelen op afstand voor bestuurders
  • EV-rijbereik en laadstatus
  • Bladeren door voertuigen voor wagenparkbeheerder

De Ford Telematics Drive-app is een begeleidende app bij Ford Telematics™ en kan worden gedownload via de App of Play Store voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Startscherm Ford Pro Telematics Drive-app

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van de app?

Wagenparkbeheerders:

• De wagenparkbeheerder wordt ondersteund door tijdens het rijden zicht te hebben op het gehele wagenpark. Daarnaast krijgt de wagenparkbeheerder ondersteuning bij het garanderen dat het wagenpark veilig, legaal en efficiënt is.
  • Informatie in real-time over welke bestuurder aan een voertuig is gekoppeld.
  • Ondersteunt de omschakeling naar elektrische voertuigen.
  • Via de app kunt u het overzicht van de voertuigstatus van het wagenpark bekijken.

Bestuurders:

• Hiermee kunnen bestuurders een inspectierapport indienen en eventuele problemen met het voertuig rapporteren via de app.
  • Bestuurders kunnen hun voertuigen vergrendelen en ontgrendelen via de app.
  • Verbeterde functies voor elektrische voertuigen, inclusief laadstatus van de accu en rijbereik.
  • Voertuigstatus bekijken, bijvoorbeeld de bandenspanning.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

• Alle door de bestuurder ingevoerde gegevens met betrekking tot het gebruikte voertuig worden weergegeven in de Ford Telematics™-desktop.
  • Een nieuwe tegel in het Ford Telematics™-dashboard toont u de status van de dagelijkse controles door bestuurders.
  • Problemen met voertuigen worden weergegeven op de pagina voertuigstatus in de desktop.

Scherm percentage voertuiginspecties Ford Pro Telematics Drive App

Hoe zit het met de privacy?

De Ford Telematics Drive-app bevat specifieke Algemene gebruiksvoorwaarden en een privacybeleid dat beschikbaar is via de knop Instellingen.

Wat moet ik doen als ik niet wil dat mijn bestuurders de app gebruiken?

Als u niet wilt dat uw bestuurders gebruik kunnen maken van de app, zet u de schakelaar uit op de pagina Wagenparkinstellingen van Ford Telematics™. Uw bestuurders kunnen dan niet inloggen in de app. Denk eraan dat nieuwe problemen die door de bestuurder worden vastgesteld niet via de app worden gerapporteerd en dat u op het dashboard niet meer kunt zien welke bestuurders hun dagelijkse controles al dan niet hebben voltooid.