Hoe werkt de functie Parkeerhulp in SYNC 2?

Het Ford SYNC 2-aanraakscherm wordt gebruikt als de display voor alle parkeerfuncties van het voertuig. Via de koppeling met de sensoren op het voertuig kan de afstand tot andere objecten worden weergegeven op het scherm, samen met het beeld van de camera.

Functies voor parkeerhulp worden geactiveerd met specifieke knoppen, niet via het aanraakscherm. Beelden van de achteruitrijcamera, die zich boven de kentekenplaat bevindt, worden echter weergegeven op 'schermen voor assistentie' wanneer relevante manoeuvres worden uitgevoerd.
Elke actie waarbij de schermen voor assistentie worden weergegeven heeft een niveau van prioriteit, wat aangeeft of de schermen voor assistentie iets wat momenteel wordt weergegeven op het scherm overstemmen. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens parkeermanoeuvres waarbij achteruit wordt gereden, de video van de achteruitrijcamera altijd weergegeven op het scherm.