Een volledige reset/reset naar fabrieksinstellingen uitvoeren in SYNC

SYNC 1

Opmerking: Uw voertuig moet in de Parkeerstand staan met draaiende motor, niet in de accessoirestand. Zorg dat u zich in een goed geventileerde ruimte bevindt.

1. Druk op de knop TELEFOON.
  2. Druk op de Pijl omlaag totdat Systeeminstellingen wordt weergegeven op het scherm en druk dan op OK.
  3. Druk op de Pijl omlaag totdat Geavanceerd wordt weergegeven op het scherm en druk dan op OK.
  4. Druk op de Pijl omlaag totdat Volledige reset wordt weergegeven op het scherm en druk dan op OK. SYNC vraagt u om de reset te bevestigen.
  5. Druk op OK om te bevestigen. Het systeem geeft Reset voltooid weer.

SYNC 2

Een volledige reset kan worden uitgevoerd voordat u USB-software-updates installeert of als er problemen zijn met het systeem. De procedure wist alle opgeslagen gegevens, zoals gespreksgeschiedenis, informatie over tekstberichten, vorige bestemmingen van navigatie en eerder gekoppelde telefoons. Hiermee worden de fabrieksinstellingen van het systeem hersteld.

1. Raak Instellingen/Systeem aan
  2. Scrol omlaag naar de tweede pagina
  3. Raak Volledige reset aan
  4. Raak Ja aan om te bevestigen

SYNC 3

Voordat u een volledige reset uitvoert, probeert u het systeem te resetten om de functies die niet meer werken te herstellen. De systeemreset verwijdert geen gegevens die u hebt opgeslagen. Om het systeem te resetten:

1. Houd de zoek- en de aan/uit-knop van de audioeenheid gelijktijdig ingedrukt totdat het scherm zwart wordt.
  2. Wacht drie minuten zodat het systeem de reset kan voltooien.
  3. Druk op de aan/uit-knop van de audioeenheid om het systeem in te schakelen.

Als het probleem niet is opgelost met de systeemreset, gaat u door met een volledige reset.

Een volledige reset uitvoeren:

1. Start uw voertuig. Zorg dat uw voertuig in de Parkeerstand staat met draaiende motor, niet in de accessoirestand.
  2. Druk op Instellingen op het SYNC-scherm van uw voertuig.
  3. Kies Algemeen.
  4. Scrol omlaag en druk op Volledige reset. Er wordt een bericht weergegeven ter bevestiging dat alle systeeminstellingen worden gewist en Resetten naar fabrieksinstellingen wordt weergegeven.
  5. Druk op Doorgaan. Het bericht Resetten naar fabrieksinstellingen wordt weergegeven, het systeem wordt uitgeschakeld en het scherm wordt leeg. Het kan enkele minuten duren totdat het systeem de reset heeft uitgevoerd en de normale werking wordt hervat.

SYNC 4

Voordat u een fabrieksreset uitvoert, probeert u het systeem te resetten om de functies te herstellen. De systeemreset verwijdert geen gegevens die u hebt opgeslagen.

Om het systeem te resetten:

Voertuigen uitgerust met een aan/uit-knop:
Houd zowel de aan/uit-knop (midden van de volumeknop) als de knop Rechts zoeken 10 seconden ingedrukt.

Voertuigen niet uitgerust met een aan/uit-knop:
Houd de Volume omlaag en de Rechts zoeken knoppen op de bediening van het stuurwiel 10 seconden ingedrukt

Als het probleem niet is opgelost met de systeemreset, gaat u door met een fabrieksreset.

Een fabrieksreset uitvoeren:

Via een SYNC-fabrieksreset worden alle opgeslagen gegevens gewist. Dit omvat de activering van FordPass™ Connect (modem), toestemmingen, gespreksgeschiedenis, tekstberichten, eerder gekoppelde telefoons en favorieten voor navigatie.

1. Tik op Instellingen op het SYNC 4-scherm van uw voertuig.
  2. Druk op Reset.
  3. Druk op Fabrieksreset.
  4. Volg de instructies op het scherm om de reset te voltooien.

SYNC 4A

1. Tik op het voertuigpictogram linksboven in het infotainmentsysteem
  2. Tik op Instellingen in het deelvenster bovenaan in het infotainmentsysteem
  3. A: Scrol omlaag in het deelvenster links en klik op Algemeen
    B: Klik op Reset in het menu Algemeen, aanvullende opties voor resetten worden uitgeklapt
  4. Klik in het menu Algemeen, onder het tabblad Reset, op Fabrieksreset
  5. Klik op Doorgaan op het bevestigingsbericht dat wordt weergegeven om door te gaan met de fabrieksreset.

Alle persoonlijke gegevens worden verwijderd (navigatiebestemmingen, gekoppelde telefoons, enz.).