Hoe een thuislaadbox kopen en installeren

Een Ford Connected Wallbox kopen

Een Wallbox is een oplaadstation waarmee elektrische voertuigen thuis kunnen worden opgeladen. De Ford Connected Wallbox is zowel compatibel met plug-in hybrides (PHEV) zoals de Kuga en Explorer als met volledig elektrische voertuigen (BEV) zoals de Mustang Mach-E en de E-Transit.

Er zijn twee uitvoeringen van de Wallbox beschikbaar, elk met instelbare laadsnelheid (1-fasig 7,4 kW of 3-fasig 11 kW), zodat u de voor u meest geschikte kunt kiezen.

De Ford Connected Wallbox is ontworpen om elektrische voertuigen op te laden in overeenstemming met IEC 61851-1, oplaadniveau 3 (32 A eenfasig of 16 A driefasig).

Voordelen van een Wallbox van Ford:

• Snel opladen: Plug-in hybrides of volledig elektrische voertuigen kunnen 's nachts worden opgeladen, waarbij een Ford plug-in hybride in slechts vier uur en een Mustang Mach-E in ca. 7 tot 8 uur* wordt opgeladen, vijf keer zo snel als via een gewoon stopcontact.
  • Internetverbinding: De Ford Connected Wallbox beschikt zowel over wifi als Bluetooth, zodat u hem op afstand via de FordPass app op uw smartphone kunt bedienen wanneer u een internetverbinding hebt. U kunt allerlei features via FordPass gebruiken, van het aan en uit zetten van de Wallbox tot het kiezen van het vermogensniveau, het bekijken van de oplaadsessie, de oplaadlogs bekijken tot zelfs anderen toegang tot de Wallbox geven
  • Weerbestendig ontwerp: Dankzij het robuuste ontwerp en de weerbestendige behuizing kan de Ford Connected Wallbox zowel binnenshuis als buitenshuis worden geplaatst, zodat hij dus veilig in een garage of bij een oprit kan worden gebruikt, zelfs als het regent. Maar de installateur moet wel eerst de bedrading bij de klant thuis gecontroleerd hebben.**
  • Eenvoudig bestellen: Het aanschaffen van een Ford Connected Wallbox is kinderlijk eenvoudig: u hoeft er alleen online of bij een verdeler een te bestellen en te kiezen of de installatie door een onafhankelijk installateur of door Eneco, de erkende installatiepartner Ford, moet worden uitgevoerd en vervolgens uw naam, adres en telefoonnummer te geven.
  • Probleemloze installatie: Als u bij de aanschaf om installatie vraagt, dan neemt de door Ford aanbevolen installateur contact op, stelt een aantal vragen, komt de installatie bij u thuis inspecteren om te beoordelen welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en geeft een offerte af. Als die wordt geaccepteerd, voert de installateur de installatie uit, wat meestal binnen één dag gebeurd.
  • Vertrouwde installatiepartner: Ford werkt met een vertrouwde installatiepartner in België die de inspectie en installatie bij u thuis veilig uit kan voeren.
  • Snel instellen: Het instellen gaat snel, eenvoudig en recht-toe-recht-aan. Nadat u het apparaat via Bluetooth gekoppeld en geauthentiseerd hebt, kan het via de Ford Wallbox Setup app met een wifi toegangspunt worden verbonden, aan een wifi-netwerk koppelen en aan FordPass toegevoegd.
  • Eenvoudig in gebruik: Het opladen van een elektrisch voertuig is met een Ford Connected Wallbox net zo eenvoudig als het opladen van een smartphone. U hoeft alleen de kabel aan te sluiten en te wachten, waarna gekleurde ledlampjes het vermogen, de verbinding en de status van het opladen aangeven.
  • Voordelig: De meeste eigenaren van elektrische voertuigen laden in meer dan 80% van de gevallen thuis op, zodat de Ford Connected Wallbox niet alleen gemakkelijk, maar ook voordelig is***. U kan zelfs FordPass gebruiken om de oplaadtijden zodanig in te plannen dat u van daltarieven gebruik kunt maken (indien beschikbaar).
  • Gegarandeerde compatibiliteit met elektrische voertuigen van Ford

Verkoopkanalen:

• Ford-dealer - installatie wordt afzonderlijk gepland**
  • Eneco - installatie kan opgenomen worden in het verkoopproces

Een Wallbox kan op elk moment via een Ford-dealer worden gekocht als accessoire. Het is echter raadzaam dat deze indien mogelijk wordt gekocht op het moment van de aankoop van een voertuig. *Ford-klanten kunnen hun eigen installatie plannen via een goedgekeurd elektricien naar keuze. De klant dient de keuze van de elektricien te bespreken met de dealer.

*Tijdsduur om een Mustang Mach-E met standaard accu van 10 tot 80% op te laden. (Aanbevolen wordt bij normaal gebruik niet verder dan tot 80% op te laden.) Oplaadtijden variëren afhankelijk van de elektriciteitsbron, omgevingsfactoren, de oplaadpunten en type accu.

​**Voor de installatie is het mogelijk dat u een onderzoek van de woning moeten laten uitvoeren om te garanderen dat uw voedingsspanning voldoet aan de minimale vereisten.

***Verkoopprijzen omvatten geen kosten voor installatie of elektricien.