Een Ford Wallbox instellen en verbinden met FordPass

De Ford Connected Wallbox is een optioneel thuislaadpunt en uw snelste thuislaadoptie.

Wallbox instellen

Vereisten:

• De installatie, elektrische aansluiting en het eerste gebruik van het laadstation moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien. De installatie van het station moet voldoen aan de plaatselijk geldende vereisten met betrekking tot elektrische installaties, brandbeveiliging, veiligheidsvoorschriften en vluchtwegen op de beoogde installatielocatie.
  • FordPass geïnstalleerd hebben en een actief werkend account.
  • Download/installeer de Ford Wallbox Setup app.

Zodra een Wallbox is geïnstalleerd, moet je een eerste installatie op de Wallbox uitvoeren met behulp van de onderstaande stappen.

1. Tik op "Account" op het beginscherm van de FordPass app.
  2. Tik op "Charge Station".
  3. Tik op "Aan de slag".
  4. Selecteer de knop "Let's Go". Als de installatie is geïnstalleerd op de telefoon, wordt deze automatisch geopend (ga naar stap 6), als de installatie-app niet is geïnstalleerd, wordt u doorgestuurd naar een app store om de app te downloaden (stap 5).
  5. Als u op de knop "Let's Go" tikt, wordt u doorgestuurd naar de App Store of de Google Play Store als de app niet is geïnstalleerd. Je kunt op de winkelpagina op installeren tikken om de app te installeren. Als de app al is geïnstalleerd, gaat de gebruiker naar stap 6.
  6. Zodra de app is geïnstalleerd, open je de app en tik je op "Aan de slag".
  7. Vervolgens moet je het station koppelen. Tik op "Cancel" (annuleren) om het koppelen te annuleren of tik op "Pair Station" (station koppelen) om het koppelingsproces te starten. Als je op het bolletje "I" tikt, verschijnt het informatiescherm voor het koppelen van apparaten.
  8. Als u op "Station koppelen" tikt, zoekt de app naar een Wallbox-zender en zodra deze is gevonden, wordt deze weergegeven op de pagina Selecteer uw zender. Als er meerdere zenders zijn, worden er meerdere weergegeven en moet de gebruiker de zender selecteren die hij wil koppelen. Als er slechts één zender aanwezig is, wordt deze standaard geselecteerd. Tik vervolgens op "Volgende" om verder te gaan.
    Opmerking: Het koppelproces werkt via Bluetooth en daarom moet Bluetooth ingeschakeld zijn op de telefoon. Als Bluetooth niet is ingeschakeld, zal de app de gebruiker vragen om Bluetooth in te schakelen.
  9. Op de pagina Kies uw zender tikt u op de "I"-ballon om te zien wat een zender-ID is. U kunt op "Hebbes" tikken om terug te keren naar de pagina Zender selecteren. U kunt op "Annuleren" tikken om het instellen te annuleren of op "Volgende" tikken om door te gaan naar de volgende stap.
  10. Als u op "Volgende" tikt, komt u bij het scherm Toegangscode. Als je in het scherm Toegangscode op de tekstballon "I" tikt, verschijnt er een informatiescherm over wat een toegangscode is. Zodra de toegangscode is ingevoerd, kunt u op "Volgende" tikken om verder te gaan. Bij het invoeren van de toegangscode wordt de knop Volgende ingeschakeld als de ingevoerde toegangscode geldig is en er een groen vinkje verschijnt.
    Opmerking: De informatie die nodig is om de Wallbox in te stellen (Station ID en Toegangscode) staat op een sticker op de eerste pagina van de Gebruikershandleiding van het Home Charging Station en op de Wallbox achter het schoonheidsdeksel.
  11. Zodra de toegangscode is ingevoerd, verschijnt de pagina Pairing Successful. Ga verder door te tikken op "Zoek netwerken", om de Wallbox te verbinden met Wifi.
  12. Als je op "Zoek netwerken" tikt, verschijnen de Wifi-netwerken die momenteel binnen bereik zijn.
    Opmerking: Je kunt ook een verborgen netwerk selecteren en de netwerknaam gebruiken om verbinding te maken.
    1. Om een bestaand netwerk te selecteren, tik je op "Select" voor het gewenste Wi-Fi-netwerk. Tik vervolgens op "Volgende".
    2. Als u op "Volgende" tikt, wordt u gevraagd het wachtwoord voor het netwerk in te voeren. Tik op "Verbind Wi-Fi", het scherm Verbinding geslaagd verschijnt. Tik vervolgens op "Doorgaan". Ga verder met stap 14.
  13. Als je verbinding moet maken met een verborgen netwerk, kun je de netwerkinformatie - naam, wachtwoord en beveiliging - invoeren door op Verborgen netwerk selecteren te tikken. Zodra het wachtwoord is gevalideerd, wordt er een groen vinkje weergegeven. Je kunt dan op "Connect Wi-Fi" tikken om de Wallbox te verbinden met Wi-Fi. Er verschijnt een scherm waarin de verbinding geslaagd is. Je moet dan op "Doorgaan" tikken om verder te gaan.
  14. Zodra de Wallbox succesvol verbonden is met Wi-Fi, kun je het laadstation verbinden met FordPass. Tik op "Connect" (Verbinden) op het scherm Connect Station to Ford Apps. Tik vervolgens op "FordPass" om verder te gaan.

Zie Wallbox verbinden met FordPass hieronder voor verdere stappen.

Wallbox verbinden met FordPass

Na het instellen van de Wallbox, zoals hierboven beschreven, moeten klanten deze stappen volgen om de Wallbox aan te sluiten op FordPass:

1. U wordt dan doorgeleid naar het scherm Voeg uw station toe in FordPass. U moet op "Volgende" tikken om verder te gaan.
  2. U wordt vervolgens doorgeleid naar het scherm Bevestig de locatie van uw station. U moet op "Volgende" tikken.
  3. Als u de locatie wilt bewerken, tikt u op de link "Bewerken" in het scherm Bevestig uw stationslocatie. Vervolgens tikt u op "Opslaan" om de gewijzigde locatie op te slaan. Er verschijnt een groen bevestigingsbericht met de melding dat de locatie is bijgewerkt.
  4. Zodra u de locatie hebt bevestigd, wordt u gevraagd om het laadstation een naam te geven en tikt u op "Volgende" om verder te gaan.
  5. Vervolgens wordt u gevraagd om machtigingen in te stellen. Je kunt de toegangscontrole in- en uitschakelen met de toggle. Zodra u op "Opslaan" tikt, krijgt u het scherm "Succesvol" te zien en kunt u op "Ga naar Dashboard" tikken om naar de Thuislaadstation webpagina te gaan.
    Opmerking: Als u ervoor kiest om de toegangscontrole niet in te schakelen, wordt de schakelaar voor vergrendelen/ontgrendelen niet weergegeven op het scherm.
    Opmerking: De automatische ontgrendeling is standaard ingeschakeld als de toegangscontrole is ingeschakeld. De functie voor automatische ontgrendeling gebruikt het adres dat tijdens de installatie is ingevoerd. Als dat adres onjuist is of niet de juiste locatie van de Wallbox aangeeft, werkt de functie Automatisch ontgrendelen mogelijk niet als deze is ingeschakeld.
  6. Als je ervoor hebt gekozen om de locatie bij te werken, kun je op de Wallbox webview landingspagina naar beneden scrollen naar Instellingen, om de instellingen voor toegangscontrole bij te werken die aan en uit kunnen worden geschakeld.
  7. Je kunt ook de namen van de laders bijwerken door op "Bewerken" te tikken naast de stationsnaam onder Instellingen. Eenmaal bijgewerkt kun je op "Opslaan" tikken om de nieuwe bijnaam op te slaan. Er verschijnt een bevestigingsbericht om aan te geven dat de stationsnaam is bijgewerkt. Tik op "Opslaan" om verder te gaan.

Het oplaadvermogen kan afnemen naarmate de oplaadstatus toeneemt. De werkelijke oplaadtijden en oplaadsnelheden kunnen variëren op basis van verschillende factoren (weer, temperatuur, rijgedrag, staat van het voertuig, leeftijd van de lithium-ion-accu, gebruikte oplaadinfrastructuur).