AanbiedingenBedrijfsvoertuigenTweedehandswagens

Elektrische Ford Explorer

De nieuwe volledig elektrische Explorer is de eerste in een indrukwekkende reeks lanceringen van 3 nieuwe volledig elektrische PV's in 2024 en dit model speelt een belangrijke rol bij de omschakeling naar een volledig elektrisch gamma personenwagens van Ford tegen 2030. Bekijk onze lanceringspagina en lees hieronder onze vragen en antwoorden voor meer informatie.

Overzicht

Waarom een elektrisch voertuig kopen?

Belangrijkste redenen om een volledig elektrisch voertuig te kopen:
•    Nul emissies tijdens het rijden
•    Leuk om mee te rijden! De nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer biedt onmiddellijk koppel en indrukwekkende acceleratie.
•    Besparingen in dagelijkse gebruikskosten met minimale vereisten voor onderhoud en de mogelijkheid om gebruik te maken van dynamische energietarieven* voor voordelig thuis opladen.
*Waar dergelijke tarieven beschikbaar zijn. Besparingen ten opzichte van equivalent benzine-/dieselvoertuig.

In welke verschillende uitvoeringen is de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer beschikbaar?

Uitvoeringen:

 • Dit model is simpelweg beschikbaar in twee uitvoeringen: Explorer en Explorer Premium
 • Hoog niveau van standaarduitrusting op alle voertuigen, inclusief verwarmde bestuurderszetel met massagefunctie, Intelligente Adaptieve Cruise Control en achteruitrijcamera
 • 1 optiepakket: Driver Assistance Pack
 • Individuele opties, waaronder: 
  • Energiezuinig warmtepompsysteem - ontworpen voor maximaal rijbereik door de accu en cabine efficiënt te verwarmen en af te koelen
  • Trekhaak
  • Vast panoramisch dak (standaard op RHD Premium-uitvoering, optioneel op LHD Premium-uitvoering)
  • 21 inch wielen
  • Ergonomische stoelenzetels
  • Banden voor alle weersomstandigheden

EXPLORER - Standaardkenmerken:

 • Handmatig bediende kofferklep
 • Volledige led-koplamp met automatisch grootlicht/dimlicht
 • Sensico® zetelbekleding met stoffen inzetstukken
 • 19 inch wielen in legering
 • Elektrische bestuurdersstoel met geheugen- en massagefunctie

EXPLORER Premium - Standaardkenmerken:

 • Elektrische handsfree kofferklep
 • Matrix led-koplamp
 • Led-sfeerverlichting
 • Sensico® zetelbekleding
 • 20 inch wielen in legering
 • Dorpellijsten voorportieren

Waar wordt de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer gebouwd?

De nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer is ontworpen in Europa en wordt gebouwd voor de Europese markt en klanten.

Dit model wordt geproduceerd in Europa, in het Electrification Centre van Ford in het Duitse Keulen. De fabriek ondergaat een transformatie van $1 miljard en vormt de kern van het engagement van Ford voor elektrisch vermogen.

Wat gaat de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer kosten?

Aanbevolen klantenprijzen voor de nieuwe volledig elektrische Explorer worden later gecommuniceerd.

Welke garantie wordt er aangeboden voor de accu en het hoogspanningssysteem op de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Ford biedt 8 jaar / 160.000 km garantie, wat klanten de nodige gemoedsrust biedt. Meer informatie over de garantie en uitgebreide garantie van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer worden dichter bij de besteldatum meegedeeld.

Wat zijn de service-intervallen voor de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Een volledig elektrisch voertuig (EV) heeft minder onderhoud nodig aangezien er minder bewegende onderdelen zijn, zo hoeft de olie bijvoorbeeld niet op regelmatige tijdstippen te worden ververst. Dat betekent dat klanten potentieel kunnen genieten van lagere onderhoudskosten dan bij een voertuig met een interne verbrandingsmotor (ICE).  
De service-intervallen van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer worden later nog bevestigd.

Specificaties

Wat zijn de afmetingen van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De nieuwe volledig elektrische Ford Explorer is een middelgroot voertuig met 5 zitplaatsen, met een lengte van 4,47 m en 450 liter kofferruimte. Het is enigszins korter dan de Ford Kuga, maar heeft een langere wielbasis en biedt voldoende ruimte binnenin voor jou en je passagiers.

Zal de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer verkrijgbar zijn met AWD of FWD?

Er zullen uitvoeringen met RWD en AWD beschikbaar zijn. Meer informatie over accuformaten en vermogens worden later nog meegedeeld, wanneer we de WLTP-tests voltooien.

Welke kleuren zullen er beschikbaar zijn voor de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De nieuwe volledig elektrische Ford Explorer biedt de volgende carrosseriekleuren:
•    Arctic Blue
•    Frozen White
•    Magnetic
•    Absolute Black
•    Blue My Mind

Welke soorten verlichting heeft de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De nieuwe volledig elektrische Explorer biedt klanten een gedurfd exterieurdesign en een innovatief, praktisch interieur.
Geavanceerde lichttechnologie is slechts één voorbeeld van het prachtige exterieurdesign:
•    Typerende led-dagrijverlichting, gecombineerd met led-controlelampen, die automatisch gaan branden wanneer het voertuig wordt gestart.
•    Glare Free-grootlicht past het patroon van de lichtbundel aan om verblinding te minimaliseren en te garanderen dat de verlichting van de omgeving wordt gemaximaliseerd (standaard bij Premium-uitvoering).
•    Welkom- en uitstapverlichting omvat led-verlichting op portierhandgrepen en lampen met logo op de buitenspiegels.

Is de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer handgeschakeld of automatisch?

Het voertuig wordt bestuurd zoals met een automatische transmissie. Er is geen koppelingspedaal nodig, waardoor rijden in de stad eenvoudiger wordt.
Een van de belangrijkste voordelen van volledig elektrisch vermogen is de vereenvoudigde transmissie. Deze transmissie heeft slechts één enkele versnelling, voor een gebruiksvriendelijke rijervaring waarbij het voertuig makkelijk te besturen is.

Hoe snel gaat de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer van 0-100 km/u?

De volledig elektrische Ford Explorer levert onmiddellijk koppel en indrukwekkende acceleratie. Prestatiegegevens van het voertuig worden later nog bevestigd.

Wat is de topsnelheid van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De maximumsnelheid is 160 km/u of 180 km/u, afhankelijk van de gekozen aandrijving.

Wat is de MegaConsole? Hoe ziet de opbergruimte in de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer eruit?

MegaConsole is een opbergvlak van 17 liter onder de armsteun, dat ruimte biedt voor een laptop van 15 inch laptop, plus grote waterflessen van 1,5 liter, met een scheidingsstuk waarmee de klant de ruimte naar wens kan indelen. De middenconsole omvat een mediabak met twee USB-C-poorten vooraan en twee achteraan, evenals draadloos opladen voor een smartphone.

Hoe groot is het scherm van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Het scherm is 14,6 inch, standaard aangeboden op elke Ford Explorer en een van de grootste schermen die momentele beschikbaar zijn in de markt voor volledig elektrische personenwagens. SYNC Move® omvat het recentste infotainmentsysteem van Ford en de klant kan het aanraakscherm afstellen van een verticale positie naar een lagere positie en alles daartussenin, waarbij het scherm ook uit rechtstreeks zonlicht kan worden verplaatst.

Wat is het laadvermogen op het dak van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Het laadvermogen op het dak van de nieuwe volledig elektrische Explorer is maximaal 75 kg.

Wat is het trekvermogen van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Het trekvermogen van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer is maximaal 1000 kg voor RWD en 1200 kg voor AWD (met ingeschakelde remmen, 12% helling).

Is de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer beschikbaar met een warmtepomp?

Een warmtepomp vormt een efficiënte manier om de cabine op te warmen en een warmtepomp is beschikbaar als individuele optie op de Explorer en Explorer Premium. Deze werkt omgekeerd van een traditioneel aircosysteem, door omgevingsenergie (warmte) rond het voertuig aan te trekken en deze te condenseren voor gebruik in het voertuig. Warmtepompen zijn nuttiger in koudere klimaten.
Deze werken ongeveer zoals een airconditioningsysteem en kunnen de cabine afkoelen en opwarmen, waarbij er minder energie van de accu wordt gebruikt zodat er meer rijbereik blijft behouden.

Functies

Wat zijn de belangrijkste interieurkenmerken van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De nieuwe Explorer biedt sportieve, premium en comfortabele stoelen zetels met een geïntegreerde hoofdsteun en een afgerond vierkant stuur voor optimaal comfort van de knieën.

De kleur en het materiaal van het interieur creëren een uitnodigende sfeer met een hedendaags en hoogwaardig uiterlijk.

De nieuwe volledig elektrische Explorer is voorzien van een gestroomlijnd interieurdesign met innovatieve, praktische componenten.

 • SYNC Move®: Verplaatsbaar aanraakscherm van 14,6 inch ter ondersteuning van zowel de bestuurder als de passagier, tijdens het rijden of bij stilstand. Toegang tot functionele en intuïtieve technologie is mogelijk via een gebruiksvriendelijke interface. Het verplaatsbare aanraakscherm biedt maximaal gebruik van de weergave op het grote scherm en Wireless Phone Mirroring, met ondersteuning voor Android Auto en Apple CarPlay en verbonden navigatie. 
  Opmerking: Hiervoor voor verbonden navigatie moet modem/abonnement worden geactiveerd via FordPass. voor verbonden navigatie
 •  My Private Locker: extra verborgen opbergruimte om persoonlijke spullen veilig achter het SYNC Move-scherm op te bergen. Een elektronische schakelaar biedt extra gemoedsrust door het scherm te vergrendelen wanneer het 30° gekanteld is en het voertuig wordt uitgeschakeld.
 • MegaConsole: indrukwekkende opslagcapaciteit van 17 liter met voldoende ruimte voor een handtas of laptop, zodat de cabine netjes schoon blijft.

Overige belangrijke kenmerken omvatten:

 • Geluidssysteem met 7 luidsprekers, inclusief een luidspreker in het midden gemonteerd als stijlkenmerk in het dashboard (Soundbar).
 • Mediabak met ruimte voor twee grote smartphones, inclusief twee USB-C-poorten en draadloos opladen van telefoons (voor compatibele smartphones).
 • MegaConsole: vak onder de armsteun met een scheidingsstuk om de ruimte in te delen voor maximale veelzijdigheid.
 • 450 liter bagageruimte achteraan en 1.422 liter met de stoelen zetels op de 2e rij neergeklapt.
 • De laadvloer heeft twee posities, zodat klanten verborgen opbergruimte kunnen creëren wanneer de vloer in de hogere positie is geplaatst. De posities van de laadvloer zorgen voor maximaal volume of een plat oppervlak voor een ladingtijdens het inladen.  
   

Welke technologieën heeft de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De nieuwe volledig elektrische Explorer omvat de volgende belangrijkste technologieën:

 • SYNC Move® - 14,6 inch verplaatsbaar aanraakscherm
  • Het SYNC Move-aanraakscherm van 14,6 inch dat ingebouwd is in de MegaConsole, kan flexibel naar wens worden verplaatst.
  • De handmatige bediening is doelbewust gekozen om sneller en stiller aan te passen tijdens het rijden of wanneer het voertuig stilstaat.
 • 5,3 inch digitaal instrumentenpaneel
  • Het digitale instrumentenpaneel van 5,3 inch geeft essentiële informatie weer, zoals snelheid, routegeleiding, status van acculading, energieverbruik, visuele waarschuwingen en weergaven van het systeem voor Bestuurdersassistentie zonder daarvoor naar het SYNC Move®-aanraakscherm te moeten kijken.[‡]
 • MegaConsole
  • Slim ontworpen middenconsole met een indrukwekkende opbergcapaciteit van maar liefst 17 liter onder de armsteun.
 • Lane Centring met Lane Change Assist
  • Deze nieuwe functie, beschikbaar via het optionele BestuurdersassistentieDriver Assistance Pack -pakket, verbetert de huidige mogelijkheden van het systeem zodat bestuurders steeds binnen de rijstrook blijven.
  • Deze functie biedt ook assistentie bij het inhalen.

Welk soort technologieën voor Bestuurdersassistentie heeft de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De nieuwe volledig elektrische Ford Explorer is uitgerust met een aantal geavanceerde technologieën voor Bestuurdersassistentie[‡].
Het optionele Driver Assistance Pack omvat de volgende aanvullende functies:
•    Nieuwe functie: Lane Centring met Lane Change Assist
•    Actieve parkeerhulp (met 12 ultrasoonsensoren)
•    Camera 360 graden
•    Een handsfree elektrisch bediende kofferklep is standaard voor de Explorer Premium-uitvoering (optioneel voor Explorer-uitvoering met Driver  Assistance Pack)

Welke soorten connectiviteitsfuncties heeft de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De slimme kant van de Explorer ontgrendelen is eenvoudig. Klanten hoeven alleen de modem te activeren en een smartphone te verbinden om te genieten van een 'altijd verbonden' ervaring.
Functies omvatten:
•    EV-ritplanner aan boord
•    Oplaadstations zoeken in het navigatiesysteem
•    Oplaadplanning aan boord
•    Draadloos Apple CarPlay / Android Auto

Wat is het geluidsysteem van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Een geluidssysteem met 6+1 luidsprekers met een middelste luidspreker ontworpen als zichtbaar gesculpteerd element in 3D (Soundbar) voor kristalheldere avonturen op de weg.

Welke rijtechnologieën worden er aangeboden op de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

 

De nieuwe volledig elektrische Ford Explorer biedt bestaande technologieën van Ford, waaronder:

 •  Dodehoekdetectie met Cross Traffic Alert (CTA) met Active Braking en Exit Warning
  •  Dodehoekdetectie gebruikt radarsensoren om te detecteren wanneer een voertuig in een dode hoek aan beide zijden van het voertuig rijdt.
 • Cross Traffic Alert (CTA)
  • Gebruikt sensoren om de veiligheid te verbeteren wanneer de bestuurder achteruit uit een parkeerplek rijdt, wanneer het zicht wellicht belemmerd wordt door voertuigen of obstakels die aan beide zijden zijn geparkeerd.
 • Exit Warning
  • Biedt visuele en auditieve waarschuwingen aan weggebruikers en inzittenden van het voertuig wanneer het detecteert dat het openen van een portier van een geparkeerde auto een botsing kan veroorzaken, zodat klanten en andere weggebruikers veilig blijven.
 •  Driver Alert-systeem
  • Vooruit gerichte camera bewaakt wegmarkeringen om de positie van het voertuig op te volgen en de bestuurder te waarschuwen wanneer onregelmatige gedragspatronen worden gedetecteerd, met een herinnering om pauze te nemen.
 • Traffic Sign Recognition
  • Controleert op verkeersborden via een voorwaarts gerichte camera en geeft deze duidelijk weer aan bestuurders.
 • Wrong Way Alert
  •   Maakt gebruik van een voorwaarts gerichte camera, navigatiegegevens en Traffic Sign Recognition-technologie van Ford om te herkennen wanneer een bestuurder de verkeerde rijbaan van een snelweg of vierbaansweg oprijdt.
 • Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC)[‡]
  • Na activering past iACC de maximumsnelheid toe die door de vooruitkijkcamera wordt herkend of die door navigatiegegevens wordt verstrekt en houdt het systeem een vooraf ingestelde afstand tot de voorligger aan, waarbij het voertuig indien nodig tot stilstand wordt gebracht. Wanneer het verkeer weer doorrijdt, accelereert het systeem weer naar de ingestelde snelheid.
  • Systeem hulp bij blijven rijden op rijstrook (Lane Keeping System) detecteert geverfde wegmarkeringen om te voorkomen dat het voertuig van de rijstrook afwijkt. Het kan de bestuurder zachtjes weer de juiste richting uit sturen, om de veiligheid te garanderen. De Waarschuwing verlaten rijstrook waarschuwt de bestuurder via een trilling van het stuur als de bestuurder van de rijstrook afwijkt.
  • Pre-Collision Assist: Maakt gebruik van een voorwaarts gerichte radar en camera om voertuigen, motorfietsen of voetgangers op de weg te detecteren, die misschien kunnen oversteken voor het voertuig. In kritieke situaties wordt de bestuurder gewaarschuwd via auditieve en visuele waarschuwingen en als de bestuurder niet reageert, schakelt het systeem automatisch de remmen in.
  • Dit systeem werkt samen met Pre-Collision Assist en helpt de bestuurder voldoende te sturen om het voertuig stabiel te houden om rond een gevaar op de weg te rijden.
 • Remmen na aanrijding (Post Impact Braking)
  • Herkent automatisch wanneer het voertuig betrokken is geweest bij een botsing en houdt de remmen ingeschakeld na het ongeval om nog meer gevaar te voorkomen.
 • Achteruitrijcamera
  • Maakt het makkelijk om te zien wat er achter het voertuig gebeurt bij het achteruitrijden, zodat manoeuvres makkelijker, veiliger en minder stresserend worden.
 • Parkeerhulp voor en achter met remassistentie
  • Maakt parkeren in een drukke omgeving of een krappe ruimte makkelijker en kan ook de remmen inschakelen wanneer het systeem een object in het pad van het voertuig detecteert.

Welke rijtechnologieën worden er aangeboden in het Driver Assistance Pack in de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Zowel beschikbaar op Explorer als Premium

 • Camera 360 graden: Camera's vooraan, opzij en achteraan op het voertuig worden gecombineerd om tal van weergaven in real-time mogelijk te maken, zodat parkeren en manoeuvreren makkelijker worden voor klanten.
 • Elektrische handsfree kofferklep: (Alleen Explorer-uitvoering, standaard op Premium) Makkelijk te bedienen en handig.
 • Actieve parkeerhulp (met 12 ultrasoonsensoren): Bedient de remmen, het vermogen en de richting bij loodrecht en fileparkeren.[‡]
 • Nieuwe Lane Centring met Lane Change Assist combineert de volgende technologieën:
  • Lane Centring: Een uitbreiding van het systeem voor Intelligente Adaptieve Cruise Control (iACC). Dit biedt continue stuurondersteuning en stuurt het voertuig via automatische stuurinputs om het voertuig in het midden van de rijstrook te houden.
  • Lane Change Assist: Het systeem is ontworpen om de bestuurder te assisteren bij het wisselen van rijstrook op de autosnelweg. Het systeem biedt effectieve stuurassistentie wanneer de bestuurder van rijstrook wilt wisselen. Het kan worden geactiveerd door een druk op de richtingaanwijzer en bewaakt het verkeer dat van achteren nadert vooraleer van rijstrook te wisselen.

Opladen en rijbereik

Wat zijn de opties voor opladen voor de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

We werken eraan om elk aspect van het opladen van jouw elektrische Ford zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken - we hebben nu al meer dan 500.000 oplaadpunten in ons BlueOval™ Charge Network[††] - die allemaal toegankelijk zijn via een enkele app, FordPass. Tal van stations in het BlueOval™ Charge Network bieden nu ook 'Plug & Charge' aan, inclusief de snelle IONITY-oplaadstations, die handig gelegen zijn langs autosnelwegen in tal van Europese landen.

Hoe kan ik mijn nieuwe volledig elektrische Ford Explorer opladen?

De nieuwe volledig elektrische Explorer is standaard uitgerust met een Modus 3 AC-oplaadkabel, waarmee klanten het voertuig makkelijk thuis, op het werk of openbaar kunnen opladen.

 •  Een Modus 3-oplaadkabel is standaard inbegrepen voor gebruik bij AC-oplaadpunten, wat optimaal gebruiksgemak garandeert. Modus 3-opladen zorgt dat het voertuig het oplaadpunt instructies kan geven om het vermogen uit te schakelen wanneer het voertuig volledig is opgeladen.
 • Een oplaadkabel voor thuis, die kan worden gebruikt met een huishoudelijk stopcontact, is beschikbaar als optieaccessoire.
 • Het Combined Charging System (CCS) kan de voertuigaccu bij snelle DC-oplaadstations met een hoog vermogen opladen van 10% tot 80% in circa 25 minuten. [†]   

Wat is het verschil tussen AC- en DC-opladen?

AC- versus DC-opladen 
Volledig elektrische voertuigen slaan hun energie op in de accu als elektriciteit met DC (gelijkstroom) en kunnen meer vermogen ontvangen via DC-oplaadstations omdat ze het DC-vermogen niet hoeven te converteren.
Elektriciteit met AC (wisselstroom) is gemakkelijker beschikbaar in het stroomnet, waar het eenvoudiger te transporteren is over lange afstanden en de meeste woningen worden voorzien van elektriciteit met wisselstroom. Een volledig elektrisch voertuig moet het AC-vermogen echter omzetten in DC - dat gebeurt door de ingebouwde lader van de Explorer, die een maximaal AC-laadvermogen van 11 kW ondersteunt.
Het snelle DC-oplaadvermogen kan naar schatting opladen van 10 tot 80% in circa 25 minuten[†]. Via het Blue Oval™ Charging Network bieden zowel BP Pulse als IONITY snelle DC-oplaadstations.
De elektrische Explorer is uitgerust met een CCS-aansluiting (Combined Charging System). Dit garandeert compatibiliteit met zowel Type 2 AC-oplaadstekkers als CCS snelle DC-oplaadstekkers.

Wordt een Ford Connected Wallbox of equivalente ondersteuning voor thuis opladen aangeboden voor mijn nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Ford wil de klantenervaring met thuisladen verbeteren in Europa met een nieuwe, verbonden AC Wallbox.
Ford blijft services voor installatie aanbieden in specifieke markten, zodat het zo makkelijk en naadloos mogelijk is voor klanten om thuis te kunnen opladen.

Welke plannen heeft Ford voor Wallboxes voor de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Ford werkt samen met diverse fabrikanten van hoogwaardige Wallboxes en aanbieders van installatieservices in Europese markten om klanten een fantastisch serviceaanbod voor thuis opladen te bieden. 
Ford verwijst klanten door naar deze partners, waar ze kunnen kiezen uit een aantal verschillende Wallboxes, op basis van hun individuele voorkeuren.

Wat wordt het rijbereik van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Momenteel voeren we uitgebreide tests en optimaliseringen van de aandrijving uit, evenals een volledige voertuighomologatie. We zullen alle gegevens dichter bij de lancering meedelen.

Hoe wordt het rijbereik van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer beïnvloed?

Het rijbereik wordt gemaximaliseerd via bijv. efficiënte banden, uitgebreide aerodynamische optimalisering inclusief wielen, een volledig bedekte voertuigbodem, speciaal ontworpen luchtroosters.
Diverse externe elementen beïnvloeden het rijbereik, met name het weer, de omgevingstemperatuur, rijgedrag, rijprofiel, conditie van het voertuig, leeftijd en conditie en temperatuur van de lithium-ionaccu.[†]
Meer informatie over het rijbereik en werkelijke variaties wordt later nog meegedeeld, wanneer we de WLTP-tests voltooien.

Beïnvloedt het gewicht van de lading of het klimaat het rijbereik van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Diverse factoren kunnen het rijbereik van elektrische voertuigen beïnvloeden, zoals snel rijden, extreem warme of koude weersomstandigheden, het gebruik van verwarming en airconditioning, zware lading en rukwinden, voertuigonderhoud, leeftijd en conditie van lithium-ionaccu. [†]

Wat is de verwachte efficiëntie van de accu's in de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

Definitieve WLTP-cijfers en meer gedetailleerde informatie over rijbereik, inclusief de efficiëntie in km per kWh, worden later nog meegedeeld, wanneer we de WLTP-tests voltooien. [†]

Wat is het volgende?

Komt er een hybride uitvoering van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer?

De nieuwe volledig elektrische Ford Explorer is alleen beschikbaar als volledig elektrisch voertuig. In sommige markten is er de veel grotere Ford Explorer PHEV met 7 zitplaatsen. Dit is een ander voertuig. Vanaf 2030 zullen alle personenwagens van Ford volledig elektrisch zijn. De nieuwe volledig elektrische Explorer is een volledig elektrisch voertuig dat uitsluitend op een elektromotor aangedreven door een accu rijdt. Het heeft geen interne verbrandingsmotor (ICE) op benzine of diesel. Het is ook geen 'hybride' (deels elektrisch, deels ICE) voertuig.

Komen er uitvoeringen van de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer met diesel/benzine?

De nieuwe volledig elektrische Ford Explorer is alleen beschikbaar als volledig elektrisch voertuig. In sommige markten is er de veel grotere Ford Explorer PHEV met 7 zitplaatsen. Dit is een ander voertuig. Vanaf 2030 zullen alle personenwagens van Ford volledig elektrisch zijn. De nieuwe volledig elektrische Explorer is een volledig elektrisch voertuig dat uitsluitend op een elektromotor aangedreven door een accu rijdt. Het heeft geen interne verbrandingsmotor (ICE) op benzine of diesel. Het is ook geen 'hybride' (deels elektrisch, deels ICE) voertuig.

Welke toekomstplannen heeft Ford voor volledig elektrische personenwagens?

De nieuwe volledig elektrische Explorer is de eerste in een indrukwekkende reeks lanceringen van 3 nieuwe volledig elektrische PV's in 2024 en dit model speelt een belangrijke rol bij de omschakeling naar een volledig elektrisch gamma personenwagens van Ford tegen 2030.

Aanvullende informatie

Electric Explorer Reveal
Ford toont nieuwe 100% elektrische Explorer, made in Europe 
Nieuwe elektrische Explorer - Reserveringen


Ford voert een beleid van continue productontwikkeling. Ford behoudt zich het recht voor specificaties, kleuren van de modellen en items afgebeeld en beschreven op deze website te allen tijde te wijzigen.
[†] Rijbereik en oplaadduur gebaseerd op computermethodes van de fabrikant met gebruik van snelle DC-oplader. De oplaadsnelheid neemt af naarmate de volledige capaciteit van de accu wordt bereikt. Jouw resultaten kunnen variëren op basis van piekoplaadtijden en laadtoestand van de accu. Werkelijk rijbereik varieert naargelang van de omstandigheden (inclusief het weer, de omgevingstemperatuur, rijgedrag, rijprofiel, conditie van het voertuig, leeftijd en conditie en temperatuur van de lithium-ionaccu).
[‡] Rijd niet wanneer je afgeleid bent of wanneer je draagbare apparaten gebruikt. Gebruik systemen met spraakbesturing indien mogelijk. Bepaalde functies kunnen vergrendeld zijn terwijl het voertuig in versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons. Op het scherm afgebeelde inhoud is illustratief, werkelijke weergaven kunnen variëren.
[††] Voor toegang tot het BlueOval™ Charge Network moet het gratis abonnement worden geactiveerd via de FordPass-app. Voor IONITY en andere extra's is betalende verlenging na één jaar vereist.

Ford Motor Company Limited utilise des cookies et des technologies similaires sur ce site web afin d'améliorer votre expérience en ligne et de vous proposer des publicités ciblées.

You can manage cookies at any time on the Manage Cookie Settings page but this may limit or prevent use of certain features on the website.

Please see the website privacy and cookie policy  for further information.