Wat is het wielvelg-ID-nummer?

Velgidentificatienummer

Het velgidentificatienummer of de fabrikantcode bevat informatie over: de afmetingen van de velg, het bandprofiel, het ontwerp van de vorm en de positieve offset.

• Op stalen velgen bevinden de fabrikantcodes zich op vier verschillende plaatsen: de binnenrand van de velg, de binnenste trommel van de velg, de buitenkant van de schijf of binnenkant van de schijf.
  • Op lichtmetalen velgen bevinden de fabrikantcodes zich op twee verschillende plaatsen: de buitenkant van de naaf en de binnenkant van de naaf.