HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Naverkoop > Mijn wagen > Transit EcoBlue Engine Software Update
Ford engineer speaking to a customer

Softwareupdate voor de Transit EcoBlue-motor

Softwareupdate voor de Transit EcoBlue-motor - Bespaart tijd en verbetert beschikbare tijd.

Uw Ford-verdeler biedt u een snelle softwareupdate voor uw Intelligent Oil Life Monitor (IOLM) die duidelijker aangeeft wanneer de olie ververst moet worden.

Door een software-update voor uw voertuig aan te vragen, kunt u er beter voor zorgen dat uw olie op het juiste moment ververst wordt en dat uw motor beschermd wordt tegen voortijdige slijtage.

Houd uw motor gezond - laat de update uitvoeren in 30 minuten.

Uw voertuig is al uitgerust met verschillende systemen die ontworpen zijn om u te laten weten wanneer de olie ververst moet worden. Ze berekenen voortdurend de hoeveelheid olie zodat u zeker bent dat uw motor beschermd blijft. Te verdunde olie zal uw motor minder goed smeren. Uw dashboard zal u dan verwittigen dat u de olie moet verversen.

Door de software van uw voertuig te updaten, kunt u duidelijker zien wanneer u naar een Ford-verdeler moet gaan om de olie te verversen. Het duurt ongeveer 30 minuten om de update uit te voeren.

Een afspraak maken

Hieronder willen we een aantal van de meest gestelde vragen beantwoorden. Neem voor bijkomende inlichtingen contact op met uw Ford-verdeler

 • Recente wijzigingen in emissienormen (Fase 6 Euro 6) en testvoorschriften, bekend als Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLPT), hebben geleid tot een verandering in de technologie voor uitlaatgassen na behandeling voor alle voertuigfabrikanten. Afhankelijk van de rijcyclus en uw rijstijl is het mogelijk nodig om de olie te vervangen tussen twee onderhoudsbeurten, in overeenstemming met de 'up to'-servicestrategie.

  • Ford Transit EcoBlue-motoren
  • Ford Transit Custom EcoBlue-motoren

   

 • Als onderdeel van de update van uw Transit wordt, afhankelijk van uw gebruik, in drie fasen aangegeven wanneer u de olie moet vervangen.

  De softwareupdate omvat

  • Een verbeterde kalibratie van de aandrijflijnbesturingsmodule om de levensduur van de olie voor elke rijcyclus te verbeteren
  • Duidelijkere berichten op de Intelligent Oil Life Monitor (IOLM)

   

 • Ford EcoBlue Diesel Change Engine Oil

  Wanneer de motorolie ververst moet worden, verschijnt de melding 'Motorolie binnenkort verversen' op uw dashboard. De melding verschijnt telkens wanneer u de motor opnieuw start. Aarzel niet en maak een afspraak bij uw Ford-verdeler om de olie te verversen of een onderhoudsbeurt in te plannen.

  Ford EcoBlue Diesel Change Engine Oil Required

  Als u niets doet en nog 800-1.600 km verder rijdt, verschijnt de melding 'Motorolie verversen' op uw dashboard.

  Ford EcoBlue Diesel Change Engine Oil Required

  Indien de olie na ongeveer 2.500 km, afhankelijk van uw rijstijl en het gebruik, nog niet vervangen is, zal het waarschuwingslampje van de moersleutel gaan branden. Het vermogen van de motor zal afnemen als bijkomende waarschuwing om de olie te verversen. Als u deze berichten negeert, kan uw motor ernstig beschadigd geraken en de garantie op uw motor vervallen.

  Als u deze berichten negeert, kan uw motor ernstig beschadigd geraken en de garantie op uw motor vervallen.
 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %>
<%- CustomerRatingsCombined %> <%- CustomerRespondentsCombined %> scores
<% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Vandaag geopend tot <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Vandaag geopend tot <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Vandaag geopend tot <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  Wegbeschrijving

  Details

Top