HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Naverkoop > Informatie > Ford SYNC & Bluetooth® > Ford SYNC 1.1 met AppLink
Ford SYNC 1.1 with AppLink - find new apps

Ford SYNC 1.1 met AppLink

 

 

Ford SYNC 1.1 met AppLink is een geavanceerde versie van Ford SYNC 1.0 met Emergency Assistance. Het is een technologie waarmee u uw favoriete apps op uw smartphone kunt gebruiken via Voice Control, het audiosysteem van uw wagen, de bedieningen op het stuur, het multifunctioneel display en de middenconsole. 

Door een handenvrije link te creëren tussen uw gsm en uw Ford, kunt u verbonden, geïnformeerd en geëntertaind blijven terwijl u rijdt. 

In dit onderdeel wordt in detail uitgelegd hoe het systeem werkt, zodat u er volop van kunt genieten.
Meer info over Ford SYNC 1.1 met AppLink kan u ook terugvinden in uw gebruikershandleiding.

 

 

 • Aan de slag

  Om Ford SYNC met AppLink te gebruiken, moet u eerst een SYNC AppLink-compatibele app downloaden op uw Android- of iOS-smartphone, en vervolgens uw smartphone koppelen en verbinden met uw wagen. 


  Is mijn gsm compatibel? Gebruik de Ford mobiele compatabiliteitstool om het uit te vissen. 

  Opmerking: iPhones moeten niet via Bluetooth gekoppeld worden om te werken met Ford SYNC met AppLink. iPhone-gebruikers moeten met een Apple USB-kabel een verbinding maken met de USB-poort van SYNC. 

  Uw stap-voor-staphandleiding

  • Download een AppLink-compatibele app op uw iOS- of Android-smartphone via de gebruikelijke weg. Om tijd te besparen kunt u alle compatibele apps bekijken in de Ford App Catalogus.
  • Verbind uw smartphone met het Ford SYNC met AppLink-systeem van uw auto via: Bluetooth®(voor Android-toestellen) of USB-kabel (voor Apple-toestellen).
  • Selecteer de app uit het “Mobiele apps”-menu of door op de stemknop te drukken en de naam van de app uit te spreken.
  • De app voegt opdrachten toe aan Ford SYNC met AppLink en deze kunnen worden gebruikt met behulp van uw stem, via het audiosysteem van uw wagen of via de bedieningen op uw stuur.

  Heeft enkel uw toestemming nodig: 
  Om AppLink te activeren moet u de eerste keer dat u het systeem probeert te gebruiken een toestemmingsscherm dat als pop-up verschijnt accepteren.

 • Gebruik met uw gsm

  Een Bluetooth®-geactiveerde gsm koppelen

  • Zet het audiosysteem en de motor aan terwijl de motor van het voertuig stationair draait.
  • Zorg ervoor dat de Bluetooth®-functie van uw gsm op voorhand geactiveerd is.
  • Om uw gsm te koppelen drukt u op de telefoonknop van het audiosysteem. Als het audiodisplay weergeeft dat er geen gsm's gekoppeld zijn, selecteert u de optie “Toevg.” (Toevoegen).
  • Zoek SYNC op uw gsm om het koppelingsproces te starten wanneer het bericht “Begin koppeling” op het audiodisplay verschijnt.
  • Selecteer SYNC op uw gsm.
  • Wacht totdat PIN op het scherm van uw gsm verschijnt. Vergelijk de PIN-code op de telefoon met de PIN-code die wordt weergegeven op het audiodisplay en aanvaard de verzoeken op de telefoon en op het voertuigdisplay.
   OPMERKING: in sommige gevallen zal de telefoon vragen om een PIN-code in te voeren. Voer in dat geval de 6-cijferige PIN-code in die op het audiodisplay wordt weergegeven.
  • Het display zal tonen wanneer de koppeling succesvol was.
  • SYNC zal het bericht “Telefoonboek downloaden?” weergeven.
  • Selecteer de functietoets “Ja” om het telefoonboek te downloaden, wat ook de spraakopdrachten van uw contacten activeert.

  Afhankelijk van de mogelijkheden van uw gsm en van de markt, kan het systeem u vragen of u de huidige gsm wilt instellen als primair toestel (Ford SYNC probeert bij het starten van het voertuig automatisch een verbinding te maken met de eerste gsm die hij herkent).

 • Spraakopdrachten

  Veel spraakopdrachten zijn hetzelfde bij verschillende apps. Bijvoorbeeld voor het openen en sluiten van een app. Andere spraak- en voertuigopdrachten verschillen bij iedere app. Daarom zal elke ontwikkelaar specifieke opdrachten opstellen waarop AppLink reageert. U vindt meer informatie over deze spraakopdrachten in de Ford App Catalogus 

  Apps bedienen met algemene spraakopdrachten.

  • Als u iOS gebruikt: zorg ervoor dat de app die u wilt gebruiken actief is op de voorgrond voordat u begint te rijden. Voor Android-toestellen is dit niet nodig.
  • Druk op de stemknop op het stuur en zeg de naam van de app.
  • Om de compatibele mobiele apps geïnstalleerd op uw gsm te zien, drukt u op de stemknop, zegt u "Lijst mobiele apps” en Ford SYNC zal alle beschikbare apps opsommen.

  Druk terwijl de app actief is op de stemknop en zeg een van de opdrachten die u normaal gebruikt om de app te bedienen. U kunt "Help <naam van de app>" zeggen om een lijst met mogelijke opdrachten te krijgen. 

  Om met Ford SYNC naar een andere app over te schakelen terwijl u een bepaalde app gebruikt op uw Android-smartphone, drukt u op de stemknop en zegt u de naam van de app die u wilt openen. 

  Om de app te stoppen drukt u op de stemknop en zegt u " <naam van de app> sluiten". Hiermee sluit u de app op uw gsm niet, enkel op SYNC.

 • Veelgestelde vragen

  Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van AppLink?
  Nee. Als u een AppLink-compatibele app hebt op uw compatibele smartphone, zal Ford u niets extra aanrekenen. 

  Wat zijn de kosten voor het mobiele gegevensverkeer bij gebruik van AppLink? 
  De standaardkosten zijn van toepassing. Ford is niet verantwoordelijk voor eventuele extra kosten die u ontvangt van uw serviceprovider wanneer uw voertuig gegevens verzendt of ontvangt via het verbonden toestel. Dit omvat eventuele extra kosten wanneer u buiten een thuisnetwerk roamt. 

  Af en toe dienen er gegevens te worden verzonden vanaf AppLink naar een backend server (bv. VIN, SYNC-modulenummer, anonieme gebruikersstatistieken en informatie om bugs uit het systeem te halen). Deze updates kunnen automatisch gebeuren, wat kan leiden tot een aantal minimale kosten. 

  Heeft AppLink invloed op de werking van de app-functies of de snelheid van de gegevensverbinding?
  Nee. Als het gegevensverkeer op uw gsm traag is wanneer u applicaties gebruikt terwijl u niet in de wagen zit, of als de applicaties slecht werken terwijl u niet in de wagen zit, dan kunt u ervan uitgaan dat u dezelfde prestaties zult hebben wanneer u AppLink gebruikt. AppLink is gewoon een manier om compatibele applicaties te verbinden met uw voertuig; het verbetert of verslechtert de prestaties of de werking van uw gsm niet. 

  Hoe wordt er een verbinding gemaakt tussen Ford SYNC met AppLink en een gsm?
  Het is erg eenvoudig: AppLink maakt via Bluetooth® een verbinding met Android, en via de USB-poort met Apple iOS. 

  Is mijn bestaand Ford SYNC met Emergency Assistance systeem compatibel met AppLink?
  Aangezien dit systeem geavanceerder is, is de originele Ford SYNC-hardware niet compatibel met AppLink en kan het dus ook niet geüpgraded worden. 

  Wie ontwikkelt de apps voor AppLink?
  De apps zullen worden ontwikkeld door onafhankelijke "App-partners" die de software ontwikkelingstoolkit van Ford gebruiken. Deze app-partners moeten de belangrijkste Ford-richtlijnen en vereisten volgen voor AppLink-compatibele apps. 

  Waar zijn deze apps beschikbaar?
  U kunt de goedgekeurde AppLink applicaties direct downloaden via Apple App Store en Google Play Store. U kunt ook een volledige lijst terugvinden in de Ford App Catalogus

  Hoe kan ik controleren welke apps compatibel zijn op mijn gsm?
  Om de compatibele mobiele applicaties op uw gsm te zien, drukt u op de stemknop en zegt u " Lijst mobiele apps”. Apps die niet actief zijn op iPhone of die nog nooit werden opgestart op Android, zullen niet in de lijst worden weergegeven. 

  Kan ik bellen terwijl ik een app met Ford SYNC gebruik?
  Ja. U kunt bellen terwijl u een app gebruikt door op de stemknop te drukken en "<naam van de contactpersoon>bellen" uit te spreken of "Kiezen" gevolgd door het nummer te zeggen.

Top