HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Naverkoop > Informatie > Ford SYNC & Bluetooth® > Bluetooth® met Voice Control
Bluetooth® with Voice control

Bluetooth® met Voice Control

Met Bluetooth® met Voice Control kunt u handsfree oproepen maken en ontvangen, muziek selecteren, aanwijzingen krijgen (beschikbaar op bepaalde modellen), en zelfs de temperatuur regelen met eenvoudige spraakopdrachten. 

De technologie is gebruiksvriendelijk en is ontwikkeld om het beste te halen uit de geavanceerde functies van uw wagen terwijl u rijdt.

Ontdek hieronder meer over de belangrijkste functies of kom meer te weten in uw gebruikershandleiding.

 • Aan de slag

  Voordat u uw gsm kunt gebruiken in uw Ford, dient u een Bluetooth® -verbinding te maken. Controleer het Bluetooth®-onderdeel in de gebruiksaanwijzingen van uw gsm als u niet weet hoe u deze functie moet activeren en vervolgens doet u het volgende:

  • Schakel de Bluetooth®-functie op uw gsm aan.
  • Zoek naar “Ford Audio” en selecteer het in het Bluetooth-menu van uw gsm.
  • Er verschijnt nu een PIN-code op uw radiodisplay. Voer deze PIN-code in op uw gsm.
  • Als er geen PIN-code verschijnt op het radiodisplay, voert u “0000” in op uw gsm en dan de PIN-code die op het radiodisplay verschijnt.
  • Als u gsm vraagt of u deze verbinding in de toekomst automatisch wilt maken, accepteer dit dan.
  • Uw gsm is nu actief; u kunt nu de handsfree functies gebruiken.


  Tips: 
  Als u toestemming geeft voor de Bluetooth®-verbinding met Ford Audio, zal uw gsm automatisch een verbinding maken wanneer het voertuig gestart wordt (zie de gebruiksaanwijzing van uw gsm).

  • Als de Bluetooth®-verbinding onstabiel is, kan het soms helpen om uw gsm opnieuw op te starten.
  • U kunt tot zes gsm's registreren in het systeem, maar er kan slechts één actieve gsm zijn waarmee u telefoneert.
  • Er bestaan verschillende opties om een telefoongesprek te voeren met behulp van het Ford audiosysteem. Deze opties staan beschreven in de volgende paragraaf.

 • Telefoneren via Bluetooth®

  Met Ford Bluetooth® met Voice Control kunt u legaal, zonder te stoppen, telefoneren. 

  Een discreet geplaatste microfoon registreert uw gesproken opdrachten. Om het systeem te activeren, drukt u gewoon op de stemknop op uw stuur of hendel en spreekt u uw spraakopdracht uit. Bijvoorbeeld, om toegang tot uw klimaatregeling te verkrijgen (indien voorzien), zeg "Klimaat”. Voor uw CD-speler, zeg “CD afspelen”, enzoverder. Als u op een bepaald moment hulp nodig hebt bij het gebruik van het systeem, zeg: “Help”. 

  Eenmaal u op de stemknop hebt gedrukt om het systeem te activeren, gebruikt u eenvoudige opdrachten zoals “Nummer kiezen” om uw Bluetooth® -gsm te gebruiken. 

  Handenvrij telefoneren! 

  Bellen door nummers op het radio keypad in te geven 

  U kunt het telefoonnummer dat u wilt bellen handmatig invoeren. Druk op de telefoonknop op uw radio keypad en voer het nummer in. Druk daarna op de groene telefoonknop (“Bellen”) en het systeem maakt de verbinding voor u. U kunt het gesprek beëindigen door op de rode telefoonknop te drukken (“Beëindigen”). Sommige radiomodellen hebben deze functie niet. 

  Bellen via Voice Control 
  Uw Ford audiosysteem kan een oproep voor u maken via spraakopdrachten: 

  Stap 1. Druk op de stemknop. Het systeem antwoordt met een bieptoon.
  Stap 2. Zeg "Nummer kiezen" en het systeem antwoordt met "Zeg een nummer alstublieft".
  Stap 3. Voer het gewenste telefoonnummer is zoals hieronder beschreven. Het systeem antwoordt met het telefoonnummer en zegt "Doorgaan".
  Stap 4. Voer het nummer verder in of zeg "Bellen". Het systeem antwoordt met " Aan het bellen”.

  Opgelet: Spreek het telefoonnummer uit in blokken van cijfers, of als een ononderbroken reeks cijfers. Het systeem zal de cijfers als blok herhalen. Gebruik er geen andere woorden tussen. 

  Tip: 
  U kunt de spraakopdracht "Bellen” zeggen vlak nadat u het volledige telefoonnummer hebt gezegd.
  Om het bellen te vereenvoudigen, kunt u spraakopdrachten gebruiken om maximaal twintig telefoonnummers op te slaan onder hun overeenkomstige naam en ze vervolgens opbellen via de namenlijst. Raadpleeg uw Ford-gebruiksaanwijzingen voor meer informatie. 

  Met behulp van het radiosysteem naar een nummer in uw telefoonboek bellen 
  Het audiosysteem van uw wagen gebruikt het persoonlijke telefoonboek opgeslagen in uw gsm (indien uw gsm deze functie ondersteunt). Alleen de contactgegevens die op het geheugen van uw gsm zijn opgeslagen, worden weergegeven en overgedragen naar het voertuig. Om de contactgegevens van uw persoonlijk telefoonboek te gebruiken, drukt u op de telefoonknop op uw radio. Bekijk het “Telefoonboekmenu” om de contactpersoon die u wilt bellen te selecteren en druk dan op de groene ontvangstknop om te bellen. 

  Met behulp van het radiosysteem een nummer uit uw gesprekkenlijst bellen 
  Een andere manier om een telefoongesprek te beginnen is via de gesprekkenlijst van uw gsm (indien uw gsm deze functie ondersteunt). 
  Druk op de telefoonknop en kies uit het menu: Gemiste oproepen, ontvangen oproepen of gekozen nummers. 
  Selecteer het nummer dat u wilt uit de opgeslagen telefoonnummers en druk op de groene ontvangstknop om te bellen. 

  Een oproep beantwoorden 
  U kunt een oproep beantwoorden met de (optionele) groene telefoonknop, of met de gewone telefoonknop.

 • Gebruik van USB/iPod

  Naar muziek van op uw mobiel toestel luisteren 

  U kunt verschillende mobiele muziekbronnen aansluiten op uw Ford audiosysteem en elk liedje beluisteren in een stereogeluid van hoge kwaliteit. 

  Afhankelijk van het audiosysteem, kunt u uit de volgende muziekbronnen kiezen: 

  USB-opslagapparaat
  Steek bijvoorbeeld gewoon een USB-stick in de USB-poort en selecteer het als een afspeelbron in het menu van uw audiosysteem. Het bestandsstructuur van uw USB-stick wordt op het display weergegeven. Ondersteunde audioformaten: MP3, WMADRM,WMA en WAV. 

  Apple iPod/iPhone
  U kunt met het Ford audiosysteem uw iPod of iPhone gemakkelijk bedienen zoals u normaal altijd doet. Voor het beste bedieningsgemak en een optimale geluidskwaliteit bevelen we aan om de originele Apple USB-kabel te gebruiken. 

  Bluetooth® muziekbron
  Via de Bluetooth®-verbinding kunt u draadloos liedjes streamen van op uw gsm. 

  Uw favoriete muziekbron activeren 
  Verbind de muziekspeler die u wilt gebruiken met uw Ford audiosysteem.
  Selecteer de gewenste bron (USB, iPod of Bluetooth®) door meermaals op de “AUX”-knop te drukken totdat de gewenste bron wordt weergegeven, of gebruik de spraakopdracht om het toestel dat u gekozen hebt automatisch te laten afspelen. 

  Tip:
  U kunt de USB-poort ook gebruiken om uw mobiel toestel op te laden. 

  De mobiele muziekfuncties zijn alleen beschikbaar met het “USB/ iPod”-pakket. In dit geval is uw wagen uitgerust met een USB-poort, die zich, afhankelijk van het model, ofwel in het handschoenenkastje, de middenconsole of de armsteun bevindt.

 • Voice Control

  Bedien uw telefoon en muziek met uw stem! 

  Met de spraakopdrachten kunt u zowel uw Ford audiosysteem als uw gsm bedienen. U kunt verschillende functies bedienen met een lijst van eenvoudige spraakopdrachten. 

  Om het systeem te activeren, druk op de stemknop op uw stuur of hendel en spreek uw opdracht in. Bijvoorbeeld, om toegang tot uw klimaatregeling te verkrijgen (indien voorzien), zeg "Klimaat”. Voor uw CD-speler, zeg “CD afspelen”, enzoverder. 

  De meeste Bluetooth® mobiele telefoons zijn compatibel met uw Ford en u kunt de uwe bedienen door spraakopdrachten als “Nummer kiezen” te gebruiken. 

  En als u op een bepaald moment hulp nodig hebt bij het gebruik van het systeem, zeg: “Help".

Top