Home > Naverkoop > Informatie > FAQ > FAQ over Plug-in Hybrid voertuigen
FAQs page

Veelgestelde vragen over de Kuga Plug-In Hybrid

 • Ja, dat kan. Wanneer hij volledig opgeladen is, is het volledig elektrische bereik 56 km (WLTP), wat meer dan genoeg is voor de dagelijkse rijgewoonten van de meeste mensen (de gemiddelde dagelijkse rijafstand in Europa bedraagt 45 km). Bij het rijden in steden met frequent stoppen en starten neemt het bereik toe tot 69 km. 

  Zodra de batterij leeg is, start de Kuga Plug-In Hybrid automatisch met de benzinemotor en schakelt hij over naar de batterijoplaadmodus. Daarbij wordt gebruikgemaakt van regeneratief remmen en energie van de motor om de accu op te laden. 

 • Ja, dat kan. De Kuga Plug-in Hybrid heeft 4 Electric Vehicle-modi waarmee u de aandrijving kunt kiezen:

  EV Auto – Het slimme systeem bepaalt automatisch wanneer de accu moet worden gebruikt om zo efficiënt mogelijk te rijden.

  EV Now – Dit is de volledig elektrische modus. De Kuga Plug-in Hybrid rijdt op elektrisch vermogen totdat de accu leeg is.

  EV Later – De Kuga Plug-In Hybrid rijdt enkel op de motor, waardoor het vermogen van de accu wordt bespaard om op een later tijdstip te worden gebruikt.

  EV Charge – De accu wordt opgeladen met regeneratief remmen en vermogen van de motor.

 • Wanneer de batterij volledig is opgeladen en de brandstoftank van 45 liter vol is, heeft de Kuga Plug-In Hybrid een totaal bereik van 748 km (WLTP-rijcyclus).  

 • De Kuga Plug-In Hybrid maakt gebruik van 3 verschillende systemen om de batterij op te laden:

  1. Regeneratief remmen – deze slimme technologie vangt energie op die gewoonlijk verloren gaat wanneer u remt, en gebruikt deze energie om de accu op te laden.

  2. Via de motor  – Naast het aandrijven van het voertuig kan de motor ook stroom naar de hoogspanningsbatterij sturen.

  3. Externe stroombronnen – De Kuga Plug-In Hybrid kan worden aangesloten op een standaard stopcontact, een Ford Wallbox of een openbaar oplaadpunt om op te laden terwijl u het voertuig niet gebruikt. 

 • Mild Hybrid (EcoBlue Hybrid)-voertuigen zijn het instapniveau voor elektrificatie. Ze hebben de kleinste accu en kunnen niet op uitsluitend elektrisch vermogen rijden. De accu geeft de motor een boost en verbetert de algehele efficiëntie.

  Een full Hybrid heeft een grotere batterij en kan korte afstanden afleggen op uitsluitend elektrisch vermogen.

  De Plug-In Hybrid heeft veruit de grootste batterij van de drie. Hierdoor kan de Kuga Plug-In Hybrid op elektrisch vermogen tot 56 kilometer rijden en een snelheid van 133 km/u halen. 

 • Niet noodzakelijk. Op een standaard stopcontact laadt de Kuga Plug-In Hybrid in minder dan 6 uur op van leeg naar vol, wat betekent dat hij 's nachts kan worden opgeladen. Een Wallbox-thuisoplaadpunt kan de batterij in slechts 3,5 uur volledig opladen. Beide oplaadmethoden zijn even veilig en handig.Tooltip

 • Met de Wallbox kunt u uw Kuga Plug-In Hybrid thuis sneller opladen. En als u in de toekomst upgradet naar een volledig elektrisch voertuig, zal de Wallbox daar ook compatibel mee zijn. 

  De Wallbox wordt geleverd door EVBox en kan afzonderlijk of met installatie worden gekocht. De prijs van de EVBox Elvi Wallbox zonder installatie bedraagt 765 euro incl BTW. De installatiekosten zijn afhankelijk van uw woning. De EVBox werkt ook met andere elektrische voertuigen, dus als u ervoor kiest om in de toekomst een volledig elektrisch voertuig te kopen, hebt u geen nieuwe Wallbox nodig.

  Als u ervoor kiest om een Wallbox te laten installeren, neemt u best contact op met uw lokale Ford-verdeler. Zij brengen u in contact met het door Ford goedgekeurde installatiebedrijf Eneco en ondersteunen u doorheen het proces. 

  In de toekomst zullen we ook een Wallbox met Ford-merk aanbieden om de volledig elektrische Mustang Mach-E en onze Plug-In Hybrid-voertuigen te ondersteunen. Dit zorgt voor nog meer integratie met de FordPass-app. Alle details zullen op een latere datum worden meegedeeld.

 • De Kuga Plug-In Hybrid wordt geleverd met één standaard oplaadkabel voor een huishoudelijk stopcontact. U kunt een extra kabel kopen bij uw verdeler voor gebruik bij openbare oplaadstations. Openbare oplaadstations worden geëxploiteerd door individuele dienstverleners die de toegang en prijzen beheren. 

  Als u een Ford Plug-In Hybrid-voertuig koopt, sturen we u een Ford-oplaadkaart en een QR-code om een oplaadapp te downloaden. Door de app te downloaden, die wordt mogelijk gemaakt door NewMotion, en de Ford Charge-kaart te activeren, kunt u uw voertuig opladen op meer dan 150.000 locaties in EuropaTooltip.

 • Ja, sommige supermarkten en andere winkels hebben oplaadpunten die gratis kunnen worden gebruikt tijdens het winkelen. 

 • Nee, dat gebeurt niet. De Kuga Plug-In Hybrid-batterij is ontworpen om duurzaam en competent te blijven tijdens de levensduur van het voertuig. Daarnaast biedt Ford een hoogspanningsaccugarantie van 8 jaar of 160.000 km. 

 • Wanneer de efficiënte 2.5 liter Duratec-motor en de elektrische motor worden gecombineerd, kan de Kuga Plug-In Hybrid zorgen voor een aanzienlijke verlaging van de brandstofkosten. Gebruik onze kostencalculator om te schatten hoeveel u kunt besparen.

Top