ELEKTRISCHE VOERTUIGEN - VEELGESTELDE VRAGEN

 • De elektrische voertuigen van Ford worden volgens dezelfde hoge kwaliteitsnormen gebouwd als onze conventionele voertuigen. Daarom geven we een garantie van 8 jaar/160.000 km op onze accu's.

 • Het rijbereik van elektrische auto's varieert sterk, van stadsauto's met kleinere accu's tot SUV's met veel grotere accu's. De Mustang Mach-E heeft een doelbereik van 440 kmCX727 RWD Targeted Range met de standaard accu, of 610 kmCX727 RWD Targeted Range met de accu met vergroot rijbereik.

  Denk na over uw langste regelmatige rit en hoe ver u dagelijks daadwerkelijk rijdt. Houd er ook rekening mee dat u elke nacht kunt 'bijtanken' door uw auto gewoon op het elektriciteitsnet aan te sluiten als u thuis kunt opladen. Het wordt al snel duidelijk dat met dit rijbereik de meeste ritten kunnen worden afgelegd door thuis op te laden. En wanneer u een lange afstand moet afleggen, kunnen publieke laadpunten en IONITY opladen met hoog vermogen via FordPass eenvoudig worden gepland als onderdeel van uw reis.

 • Batterijen hebben een optimale werkingstemperatuur, en ze verwarmen en koelen zichzelf om die te bereiken. Ze moeten alles wat u inschakelt van stroom voorzien, dus alles wat u doet om de nodige stroom te verlagen zal uw rijbereik verbeteren. Er zijn veel manieren waarop u het rijbereik van uw elektrische auto bij koud weer kunt maximaliseren:

  • Voorverwarm uw auto voor terwijl hij oplaadt, voordat u vertrekt.
  • Verwijder sneeuw zodat uw auto niet zwaarder is dan nodig.
  • Gebruik de verwarmbare zetels en het verwarmbaar stuurwiel in plaats van de hele cabine te verwarmen.
  • Rij zuinig – een constante snelheid aanhouden die niet hoog is, niet te hard versnellen of remmen enz.
  • Maximaliseer het vermogen dat wordt teruggewonnen via regeneratief remmen door waar mogelijk geleidelijk te remmen.
  • Sluit uw elektrische auto aan op een externe stroombron wanneer hij geparkeerd staat, om het systeem warm te houden vanaf een externe bron en om op te laden.
 • Net als bij auto's die op benzine of diesel rijden, kan het rijbereik van elektrische voertuigen door een aantal factoren worden beïnvloed. Een aantal belangrijke zaken om te overwegen zijn:

  • Hoge snelheden en hard versnellen verbruiken meer vermogen en verkleinen het rijbereik; u haalt dus meer uit uw potentiële rijbereik door met een constante snelheid te rijden en geleidelijk te versnellen.
  • Extreem warm of koud weer beïnvloedt accu's en kan het bereik verkleinen. Het verwarmen of afkoelen van het interieur van uw voertuig zal ook extra energie van uw accu verbruiken. We raden aan de binnentemperatuur van uw voertuig aan te passen terwijl u nog aangesloten bent op de lader.
  • Regeneratief remmen kan meer dan 90% van de energie opvangen en hergebruiken die normaal gesproken verloren gaat tijdens het remproces, waardoor de hoogspanningsaccu wordt opgeladen en uw rijbereik wordt gemaximaliseerd. Probeer te anticiperen op verkeerssituaties om het remmen te optimaliseren voor maximale recuperatie van energie.
 • Er zijn verschillende manieren om uw elektrisch voertuig thuis en onderweg op te laden.

  Thuis opladen

  • Een Ford Connected Wallbox is de handigste manier om uw Mustang Mach-E thuis op te laden. De Wallbox geeft u de maximale snelheid om uw voertuig thuis op te laden - en voegt elk uur 43 km (eenfasig) / 63 km (driefasigBinnenkort beschikbaar) rijbereik toe. Met de FordPass-app kunt u zelfs de Connected Wallbox bedienen en de toegang ertoe beheren.
  • Als u een blauw, industrieel stopcontact hebt geïnstalleerd, kunt u sneller opladen dan met een normaal stopcontact. U kunt gebruikmaken van de Ford Varipower thuislaadkabel (meegeleverd met uw voertuig) met de connector voor industrieel gebruik. Op deze manier opladen, voegt elk uur ongeveer 27 km rijbereik toe.
  • Tot slot kunt u hem op een normaal stopcontact voor huishoudelijk gebruik aansluiten en gebruikmaken van de thuislaadkabel en de connector voor huishoudelijk gebruik. Dit kan 18 km rijbereik per uur toevoegen. Zorg ervoor dat uw stopcontacten door een professionele elektricien zijn gecontroleerd om een veilige werking te garanderen.

  Opladen op publieke plaatsen

  Ford voorziet om toegang bieden tot publieke laadstations in heel Europa. De laders kunnen worden ontgrendeld met behulp van de Ford-laadkaart (RFID-kaart), de FordPass-app of Plug&Charge. De kans is groot dat u verschillende soorten publieke laders voor uw elektrisch voertuig tegenkomt:

  Publieke AC-lader. Voor sommige van deze laders hebt u uw publieke laadkabel nodig die standaard wordt meegeleverd met de Mustang Mach-E. Het laadvermogen bedraagt gewoonlijk 11-22 kW, en geeft u per uur een rijbereik van ongeveer 48 km.

  50 kW DC-lader. Deze laders zijn al in veel landen algemeen beschikbaar. Er is altijd een laadkabel aan het laadstation bevestigd, u hoeft uw eigen kabel dus niet te gebruiken. Ze kunnen elk uur ongeveer 300 km rijbereik leveren.

  150 kW DC-lader. Deze bieden de hoogste laadsnelheid en voegen elk uur ongeveer 560 km rijbereik toe, zonder dat u uw publieke laadkabel nodig hebt. Het aantal laders met hoog vermogen neemt voortdurend toe, en Ford verspreidt samen met IONITY laders met hoog vermogen langs de Europese snelwegen.

  Alle waarden zijn gebaseerd op normale omstandigheden. De daadwerkelijke laadsnelheden kunnen variëren.

 • Het opladen van elektrische voertuigen vindt voor 90% thuis plaats. (Bron) En dit is waarschijnlijk de goedkoopste optie, tenzij uw werkgever gratis opladen op het werk aanbiedt.

  Met een Ford Connected Wallbox thuis kunt u uw elektrische auto 's nachts op het elektriciteitsnet aansluiten zodat hij, net als uw telefoon, 's morgens volledig is opgeladen. Onze gespecialiseerde partners kunnen u helpen bij de installatie. 

  U kunt ook trager opladen aan de hand van uw standaard Ford Varipower kabel in een normaal huishoudelijk stopcontact, of in een industrieel stopcontact met hoog vermogen.

 • Er zijn verschillende manieren om een ​​elektrische auto snel op te laden:

  Publieke AC-lader. Voor sommige van deze laders hebt u uw publieke laadkabel nodig die standaard wordt meegeleverd met de Mustang Mach-E. Het laadvermogen bedraagt gewoonlijk 11-22 kW, en geeft u per uur een rijbereik van ongeveer 48 km.

  50 kW DC-lader. Deze laders zijn al in veel landen algemeen beschikbaar. Er is altijd een laadkabel aan het laadstation bevestigd, u hoeft uw eigen kabel dus niet te gebruiken. Ze kunnen elk uur ongeveer 300 km rijbereik leveren.

  150 kW DC-lader. Deze bieden de hoogste laadsnelheid en voegen elk uur ongeveer 560 km rijbereik toe, zonder dat u uw publieke laadkabel nodig hebt. Het aantal laders met hoog vermogen neemt voortdurend toe, en Ford verspreidt samen met IONITY laders met hoog vermogen langs de Europese snelwegen.

  Alle waarden zijn gebaseerd op normale omstandigheden. De daadwerkelijke laadsnelheden kunnen variëren.

 • De juiste laadapparatuur hangt af van het type huis of appartement waarin u woont en uw rijgedrag. 

  Zie ‘Hoe laad ik een elektrische auto op’ voor meer informatie.

 • U kunt gewoon de FordPass-app of het navigatiesysteem van uw voertuig gebruiken. Beide tonen u de exacte locaties, beschikbaarheid en kosten van verschillende laadstations.

  Als u op reis bent, zullen zowel de app als het navigatiesysteem laders langs uw route vinden en uw geschatte tijd van aankomst bijwerken met laadtijden.

  U kunt zelfs vooraf van thuis een reis plannen en deze vervolgens naar uw Mustang Mach-E sturen, zodat u bij uw vertrek niets meer hoeft in te stellen.

 • Met een FordPass-laadabonnement betaalt u voor het opladen via de 'pay as you go'-methode. Elke keer dat u oplaadt, krijgt u kort daarna een melding met de laadgegevens en de kosten die u zullen worden aangerekend.

 • Ja, sommige supermarkten en andere winkels hebben oplaadpunten die u gratis kunt gebruiken terwijl u winkelt.

 • Het opladen van een elektrisch voertuig kost gewoonlijk 957 € per jaar. Vergeleken met 2.202 € per jaar voor benzinePetrol vs BEV Savings.

 • Als u een elektrisch Ford-voertuig koopt, krijgt u standaard de volgende kabels: 

  • Een Ford publieke laadkabel (Mode 3) om te gebruiken met publieke AC-laadpunten.
  • Een Ford Varipower-thuislaadkabel om aan te sluiten op huishoudelijke en industriële stopcontacten in uw land, met de nodige ‘pigtail’-connectoren om aan te sluiten op de verschillende stopcontacten.

  Mogelijk hebt u ook een extra 'pigtail'-adapter nodig om in andere landen op te laden.BEV Accessories

  Gebruik de bijgeleverde oplaadapparatuur volgens de instructies in de handleiding.

 • Beschikbare accessoires zijn onder andere:

  • Ford Connected Wallbox
  • Oplaadaccessoires zoals laadkabels en reisconnectoren
  • Afneembare trekhaak en op de trekhaak monteerbare fiets- en skidragers
  • Complete winterbanden sets

  Deze zullen beschikbaar zijn tegen extra kosten plus eventuele installatiekosten.

  Voor een overzicht van beschikbare accessoires bezoek onze online accessoirewebsite.

 • Tijdens het online bestellen kunt beschikbare accessoires bij het afrekenen toevoegen. 

  Als u al een bestelling hebt geplaatst, neem dan contact op met uw dealer om accessoires toe te voegen.

 • 100% elektrische auto's zijn in Vlaanderen vrijgesteld van de belasting op inverkeerstelling en de jaarlijkse verkeersbelasting. (Bron). In Wallonië en Brussel is de belasting op Inverkeerstelling geplafonneerd op het minimumbedrag. Dat geldt ook voor de verkeersbelasting. (Bron)

 • Gedurende 5 jaar (of 100.000 km) kan een Mustang Mach-E tot 50 % helpen te besparen op geplande onderhoudsbeurten, in vergelijking met een voertuig met verbrandingsmotorICE vs BEV Maintenance Savings.

  Dit komt omdat elektrische voertuigen minder bewegende onderdelen hebben, waardoor de onderhoudskosten lager zijn. Bovendien wordt de Mustang Mach-E geleverd met 8 jaar garantie op de accu.

Ford Mustang Mach-E interior with window rolled down

100% ELEKTRISCH. 100% SOUL.

NU EXCLUSIEF ONLINE TE BESTELLEN

Ontdek de Mustang Mach-E

Bestel online