How-to-video's

Bekijk onze reeks nuttige video's. Ze zijn allemaal gemaakt om u te helpen meer te weten te komen over uw Ford en er het maximum uit te halen. 

Hoe past u de snelheid van de ruitenwissers aan?

Of u nu in een lichte bui of zware regen rijdt, u kunt de snelheid van uw ruitenwissers aan de omstandigheden aanpassen. Ontdek hoe u dit doet.

Hoe vindt u uw sleepoog?

Als u moet weten hoe u uw sleepoog en sleephaak vindt, kijk dan naar deze korte video.

Hoe ontwasemt u de autoruiten?

Als u uw autoruiten aan de binnenkant wilt ontwasemen, kijk dan naar deze korte video. In een paar minuten zal alles volstrekt duidelijk worden.

Hoe stelt u uw bestuurdersstoel & stuurwiel in?

Groot? Klein? Gemiddeld? Ontdek hoe uw uw bestuurdersstoel en stuurwiel kunt aanpassen zodat ze perfect voor u zijn ingesteld.

Groot? Klein? Gemiddeld? Ontdek hoe uw uw bestuurdersstoel en stuurwiel kunt aanpassen zodat ze perfect voor u zijn ingesteld.

Baby aan boord? Reist uw baby in een naar achteren gericht kinderzitje? Leer dan hoe u de airbag van de voorpassagier moet uitschakelen om uw baby te beschermen.

Hoe gebruikt u de kindersloten van uw auto?

Wilt u voorkomen dat uw kinderen het achterportier openen? Na het bekijken van deze korte video, zult u zien dat kindersloten instellen kinderspel is.

Hoe maximaliseert u de bergruimte van uw C-MAX?

In deze video ziet u hoe makkelijk het is om de bergruimte van de Ford C-MAX te maximaliseren.

Hoe koppelt u uw telefoon met SYNC 3?

Verbeter uw connectie. Verbind uw telefoon met SYNC 3.

Hoe nieuwe functies gebruiken in SYNC 3

Geniet van meer. Ontdek de nieuwe functies van SYNC 3.

Hoe gebruikt u AppLink op SYNC 3?

Zo kunt u makkelijk uw Apps openen. Gebruik uw stem om Apps te openen en aan te sturen via AppLink.

Hoe krijgt u de juiste routebeschrijving met SYNC 3?

Tijd om uw navigatie te updaten? Zo krijgt je de juiste routebeschrijving met SYNC 3 navigatie.

Hoe gebruikt u navigatie op SYNC 3?

Hebt u preciezere aanwijzingen nodig? Zo haalt u alles uit de SYNC 3 navigatie.

Hoe uw SYNC 3 updaten?

Weet u zeker dat u de laatste software hebt? Zo ontvangt u automatisch SYNC 3 software updates via WiFi.

Hoe schakelt u Android Auto in op SYNC3?

Wilt u de connectie met uw telefoon en SYNC 3 verbeteren?

Hoe opent & sluit u de motorkap op de juiste manier?

Een motorkap correct openen en sluiten is een kunst. En op het einde van deze korte video, zult u die kunst onder de knie hebben.

Hoe moet u het oliepeil controleren & bijvullen?

Het oliepeil van uw auto controleren en bijvullen. Wanneer u deze video hebt bekeken, doet u dit blindelings.

Hoe moet u de ruitensproeiervloeistof controleren en bijvullen?

Wat er ook op uw voorruit terechtkomt, u hebt ruitensproeiervloeistof nodig om ze schoon te maken. Leer hoe u controleert of u er genoeg hebt.

Hoe vervangt u de lamp in uw koplampen?

Een defecte lamp is erg vervelend: het kan uw veiligheid in gevaar brengen. Leer hoe u als een professional een lamp in uw voorlichten vervangt.

Hoe vervangt u een lamp in uw achterlichten?

Moet u een lamp vervangen in uw remlicht, achteruitrijlicht of richtingaanwijzer? Volg deze korte videohandleiding en u zult snel weten hoe u dat doet.

Hoe controleert u uw voor- en achterlichten?

Het is eenvoudig om de voor- en achterlichten van uw Ford te controleren... als u weet hoe het moet. Kijk naar de video en binnenkort bent u een deskundig lichtcontroleur.

Hoe vervangt u de ruitenwisserbladen?

Op een paar minuten leert u hoe u de bladen van uw ruitenwissers moet vervangen. Bekijk deze korte video.

Hoe reinigt u uw velgen?

U hebt slechts twee dingen nodig om uw velgen te reinigen: de juiste reinigingsmiddelen en een klein beetje handenarbeid. Ontdek hoe u beide gebruikt.

Hoe controleert u het loopvlak van uw banden?

Leer met onze handige videohandleiding hoe u deskundig het loopvlak van uw banden controleert.

Hoe past u de bandenspanning aan?

Weet u niet helemaal zeker hoe u uw banden tot de juiste spanning moet oppompen? Bekijk deze korte video en, binnen enkele minuten, zult u weten hoe u dit op de juiste manier doet.

Hoe controleert u de bandenspanning?

De bandenspanning controleren is heel eenvoudig. En dat is goed nieuws, want het is ook heel belangrijk. Leer hoe u dit doet en het zal snel een tweede natuur worden.

Hoe gebruikt u de bandenreparatieset?

Als u een lekke band hebt, dan heeft uw band eerste hulp nodig. In dat geval kan de Ford Bandenreparatieset uitkomst bieden. Leer hoe u die gebruikt.

Hoe bespaart u brandstof?

Wanneer u brandstof bespaart, bespaart u geld. Bekijk deze korte video voor een aantal toptips om brandstof te besparen.

Hoe een chassisnummer toevoegen in uw FordPass App?

Het voertuigidentificatienummer ofwel chassisnummer van uw voertuig toevoegen aan uw FordPass App opent meerdere handige functies. Ga als volgt te werk.

Met de FordPass smartphone-app krijgt u toegang tot krachtige nieuwe SYNC 3-functies. Met ‘Zoek’ kunt u bijvoorbeeld uw navigatiesysteem comfortabel programmeren vanaf uw eigen huis. De app zal uw navigatie ook bijwerken met de nieuwste verkeersinformatie. Bovendien kunt u zoeken naar beschikbare parkeerplaatsen en wat ze kosten, openingsuren en beoordelingen bekijken, en zelfs zoeken naar tankstations en prijzen vergelijken.

Door uw chassisnummer toe te voegen, kunt u ook garantie-informatie nakijken en toegang krijgen tot potentiële voertuigstatuswaarschuwingen.

 • Wanneer u de FordPass App voor het eerst opent, moet u het unieke 17-cijferige chassisnummer invoeren: het nummer identificeert uw voertuig onmiddellijk. 
 • Het chassisnummer vinden is eenvoudig. Kijk gewoon op de deurstijl aan de bestuurderskant of de plaats waar het dashboard samenkomt met de voorruit aan de bestuurderskant.
 • TIP: U vindt het chassisnummer ook in uw voertuigdocumentatie.
 • Als u uw chassisnummer invoert, zorg er dan voor dat u geen letter 'O' in plaats van een nul invoert. En controleer of u alle 17 cijfers hebt ingevoerd.
 • Tik nu op ‘Verder’.
 • U kunt uw auto een naam geven, een foto ervan zien en 'Gegevens voertuig' bekijken.

Zo gemakkelijk kunt u een chassisnummer invoeren in uw FordPass App. 

En als u deze video nuttig vindt, bekijk dan ook de andere video's in onze ‘How to…’-serie. Zo leert u optimaal gebruikmaken van FordPass en FordPass Connect.

Hoe een favoriete verdeler toevoegen in de FordPass App

Uw FordPass App heeft veel handige functies. En een verdeler toevoegen is er slechts een van. Ga als volgt te werk. 

De FordPass App kan u helpen om optimaal gebruik te maken van uw plaatselijke verdeler. Hij kan de dealer vinden en zijn contactgegevens en andere nuttige informatie weergeven. U kunt hem vervolgens instellen als uw favoriete verdeler voor de toekomst. 

 • Begin met 'Gegevens voertuig’ te selecteren, tik vervolgens op ‘Zoek een verdeler'.
 • U kunt een adres manueel typen, een specifieke verdeler op naam zoeken of de huidige locatie van uw telefoon gebruiken.
 • Spelden op de kaart tonen alle verdelers in de buurt. Tik dus gewoon op een speld om deze te selecteren.
 • Nu kunt u contactinformatie, openingsuren en meer bekijken.
 • Om uw favoriete verdeler in te stellen, tik gewoon op ‘Als favoriete verdeler instellen’, selecteer uw auto en tik op 'Opslaan'. 

Zo gemakkelijk kunt u een verdeler toevoegen aan uw FordPass App.

En als u deze video nuttig vindt, bekijk dan ook de andere video's in onze ‘How to…’-serie. Zo leert u optimaal gebruikmaken van FordPass en FordPass Connect.

Hoe activeert u uw FordPass Connect-modem

Als uw Ford een ingebouwde modem heeft, kunt  u werkelijk verbinding maken met uw auto. Het is gemakkelijk te activeren. Bekijk dus de video om te weten te komen hoe.

De FordPass Connect-modem is ontwikkeld om elke rit gemakkelijker en leuker te maken. Het maakt een reeks nuttige functies mogelijk, waaronder tot 4G LTE wifi voor maar liefst tien toestellen. En het is nog krachtiger als u het koppelt aan uw smartphone via de FordPass App.

 • Voordat u verbinding maakt met de modem, moet u uw chassisnummer toevoegen aan de FordPass App. 
 • Zodra u uw chassisnummer hebt toegevoegd, tikt u op uw auto op de landingspagina 'Onderweg', en vervolgens tikt u op 'Voertuig activeren'.
 • U zal een bericht te zien om te 'Verbinden' via het SYNC-scherm in uw auto.
 • Tik op de 'Ja'-knop en in de rechterbovenhoek van het SYNC-scherm zal u twee pijlen in tegenovergestelde richting zien (naar omhoog en naar omlaag) om te tonen dat u verbonden bent.
 • HANDIG OM WETEN ...
 • Nu kunt u genieten van een reeks functies, zoals vergrendelen/ontgrendelen vanop afstand, locatie van voertuig, wifihotspot en Live Traffic.
 • Alle gezinsleden kunnen hun FordPass-account linken met de auto. Als hoofdaccounthouder moet u toegang goedkeuren aan de eerstvolgende gebruiker. Nadien kunnen alle goedgekeurde gebruikers toegang verlenen aan de volgende gebruiker(s).  
 • Als de fabrieksinstellingen van uw auto zijn gereset (a.d.h.v. een volledige reset in het SYNC-scherm van uw wagen) of als u de auto tweedehands hebt gekocht, kan het zijn dat u de modem opnieuw moet activeren. Raadpleeg de Ford-website voor instructies.
 • De wifi in uw auto wordt afzonderlijk geleverd door uw lokale netwerkprovider. Uhoeft dus geen ander, afzonderlijk contract aan te gaan om te genieten van de voordelen van FordPass Connect.

Zo gemakkelijk kunt u uw FordPass Connect-modem activeren. Mocht u ergens over twijfelen, kunt u gewoon contact opnemen met uw Ford-verdeler. 

En als u deze video nuttig vindt, bekijk dan ook de andere video's in onze ‘How to…’-serie. Zo leert u optimaal gebruikmaken van FordPass en FordPass Connect.

Hoe gebruikt u Live Traffic met FordPass Connect?

Waar u ook rijdt, Live Traffic geeft u de beste route en helpt u om files te vermijden.

FordPass Connect is een modem die is ingebouwd in uw auto. Het maakt een reeks functies mogelijk die zijn ontwikkeld om uw rijervaring gemakkelijker en leuker dan ooit tevoren te maken. 

Live Traffic levert bijvoorbeeld rechtstreeks up-to-date verkeersinformatie op je SYNC 3-navigatiesysteem. De technologie past dan uw aanbevolen route aan op basis van de verkeersomstandigheden. Zo komt u meer ontspannen en op tijd aan.

Zo gebruikt u het: 

 • Zorg ervoor dat uw modem geactiveerd hebt en dat gegevensdeling ook is ingeschakeld. 
 • Als u twijfelt, tik op de FordPass Connect of SYNC Connect-tegel op uw SYNC-scherm. Tik vervolgens op ‘Connectiviteitsinstellingen’, en schakel dan ‘Live Traffic’ in. 
 • Om een bestemming in te voeren, tik op ‘Navigatie’ op je SYNC 3-scherm, dan op ‘Bestemming’ aan de linkerkant van het kaartscherm.
 • Voer nu een bestemming in met behulp van het toetsenbord en tik op 'Zoek’ of ‘Zoeken'. De beste route wordt geladen op uw SYNC-scherm.
 • U krijgt ook andere nuttige informatie te zien, zoals hoe lang uw reis en de file duurt.
 • Het systeem kent alle hoofdwegen en secundaire wegen. En het levert realtime verkeersupdates om u snel om te leiden en zo oponthoud te voorkomen. Dus vanaf nu kunt u ontspannen en op tijd aankomen.

Zo gemakkelijk is het om Live Traffic van FordPass Connect te gebruiken. Maar als u ergens over twijfelt, neem dan gewoon contact op met uw Ford-verdeler. 

En als u deze video nuttig vindt, bekijk dan ook de andere video's in onze ‘How to…’-serie. Zo leert u uw Ford in topconditie houden en optimaal gebruikmaken van zijn vele functies. Kom hier meer te weten 👉 https://www.nl.ford.be/shop/ontdekken...

Hoe maakt u van uw auto een wifihotspot

U kan nu onderweg genieten van 4G LTE wifi in uw Ford. Bekijk de video en zie hoe gemakkelijk de activering is.

Uw nieuwe Ford kan met een ingebouwde FordPass Connect-modem worden geleverd. Deze modem heeft een reeks functies, waaronder tot 4G LTE wifi voor maar liefst 10 toestellen. U activeert de technologie als volgt. 

 • Controleer eerst of u uw modem hebt geactiveerd. 
 • TIP: Om de wifihotspot te activeren, moet u zich eerst registeren voor uw gratis proefabonnement van 3 maanden of 3GB instellen bij uw lokale netwerkprovider, niet bij Ford. 
 • Om uw gratis proefabonnement in te stellen tikt u op uw auto op de landingspagina 'Onderweg'  in de FordPass App 
 • Tik vervolgens op 'Hotspot voertuig' gevolgd door 'Mijn account beheren'.
 • U krijgt een melding dat u de FordPass App verlaat.
 • Tik nu op 'OK' of ‘JA’.
 • TIP: Als u de webpagina van uw lokale netwerkprovider ziet, volg dan gewoon de instructies om u te registreren. Zodra u geregistreerd bent, kunt u meerdere toestellen verbinden.
 • Tik vervolgens op 'Instellingen' op uw SYNC-scherm, selecteer ‘SYNC Connect' en selecteer vervolgens 'wifihotspot'.
 • Tik op 'Instellingen' om de naam van uw wifihotspot te zien. Tik vervolgens op ‘Geef wachtwoord weer’ om het wachtwoord zichtbaar te maken.
 • U verbindt uw toestel aan de hand van een SSID (naam) en wachtwoord, net zoals u thuis zou doen.
 • Om een van beide te wijzigen, selecteert u gewoon 'Bewerk', vervolgens ‘Wijzig wachtwoord' en een pop-up vertelt u dat het gelukt is.
 • Om de wifi in uw auto te activeren voor een smartphone, laptop of tablet, logt u ten slotte terug in op de portal van uw plaatselijke netwerkprovider. Dit door de uw wifihotspot te selecteren in de lijst van beschikbare netwerken en vervolgens uw gegevens (naam en wachtwoord) in te geven.
 • HANDIG OM WETEN ...
 • Na uw proefabonnement van 3 maanden bij uw plaatselijke netwerkprovider, krijgt u een e-mail wanneer uw periode met gratis data bijna is afgelopen. Daarna kunt u meer kopen per dag, per maand of voor een volledig jaar.
 • U hebt de controle over de toestellen verbonden met uw wifihotspot. Als u wil, kunt u dus toegang tot individuele toestellen uitschakelen met het SYNC-scherm.
 • U kan ook van buiten de auto verbinding maken met de wifihotspot, tot op 15 meter afstand.
 • Functies vanop afstand en Live Traffic zullen zelfs zonder een data-abonnement van de wifihotspot werken. Er zijn dus geen verplichtingen.

Zo gemakkelijk is het om van uw auto een wifihotspot te maken.

Mocht u ergens over twijfelen, kunt u gewoon contact opnemen met uw Ford-verdeler. 

En als u deze video nuttig vindt, bekijk dan ook de andere video's in onze ‘How to…’-serie. Zo leert u optimaal gebruikmaken van zowel FordPass als FordPass Connect.

Hoe gebruikt u functies op afstand met FordPass Connect?

Koppel uw FordPass App aan de FordPass-modem in uw auto en u kan uw auto van overal vergrendelen of ontgrendelen en een reeks functies op afstand gebruiken.

Nu kunnen u en uw Ford naadloos verbonden blijven om het even waar u bent. Want wanneer u de FordPass App koppelt aan de FordPass Connect-modem in uw auto, kunt u een reeks functies inschakelen die zijn ontwikkeld om elke rit gemakkelijker te maken. 

Een van de functies laat u toe om aan de hand van uw telefoon uw auto op afstand te vergrendelen en ontgrendelen, waar u zich ook bevindt. Dit helpt u om extra te controleren of uw auto vergrendeld is, of laat zelfs iemand toe in uw auto te stappen als u elders bent.

Zo gebruikt u het:

 • Zorg ervoor dat u uw modem geactiveerd hebt en dat gegevensdeling ook is ingeschakeld. Als u wil, kan uw Ford-verdeler u hiermee helpen. 
 • Als u twijfelt, tik op de FordPass Connect of SYNC Connect-tegel op uw SYNC 3-scherm. Tik vervolgens op ‘Connectiviteitsinstellingen’, en schakel dan ‘Voertuigdata en afstandsbediening’ in. 
 • Start de FordPass App op uw smartphone, en houd vervolgens de knop 'vergrendelen' ingedrukt.
 • Uw auto wordt meteen vergrendeld. En het doet er niet toe hoe ver u verwijderd bent.
 • U kan uw auto ook op afstand ontgrendelen. Open de FordPass App en houd gewoon de knop 'ontgrendelen' ingedrukt. Het is een handige functie als u een vriend, familielid of collega in uw auto wilt laten instappen voordat u bij de wagen bent.
 • U kan uw verbonden auto zelfs op afstand starten als hij uitgerust is met een automatische versnellingsbak. En dat betekent dat u de Quickclear-verwarmde voorruit, de verwarmde stoelen en het verwarmde stuur kan activeren.

Zo gemakkelijk is het om uw auto van overal te vergrendelen of ontgrendelen. Maar als u ergens over twijfelt, neem dan gewoon contact op met uw Ford-verdeler. 

En als u deze video nuttig vindt, bekijk dan ook de andere video's in onze ‘How to…’-serie. Zo leert u uw Ford in topconditie houden en optimaal gebruikmaken van zijn vele functies. Kom hier meer te weten https://www.nl.ford.be/shop/ontdekken...