HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De geavanceerde systemen en technologieën van de nieuwe Transit zijn ontworpen om uzelf, uw passagiers en uw vracht te beschermen. Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt RADAR om de kans op een ongeluk te verkleinen. Roll Stability Control zorgt voor stabiliteit en een controlesysteem voor bandenspanning en geavanceerde alarmen beschermen uw bestelauto, vracht en gereedschap.

pre-collision assist demonstrative graphic

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Blue Ford Transit Van front wheel close up

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) u onmiddellijk over een lek door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Controlefuncties die zich aan uw lading aanpassen

Load Adaptive Control past de elektronische stabiliteitscontrole aan in functie van de totale lading van uw Transit. Hierdoor is de auto onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar.

Transit Van load adaptive control graphic

Helpt u om de situatie altijd meester te zijn

Curve Control detecteert wanneer een bestuurder zijn bocht te snel neemt en kan het motorkoppel snel verlagen – en de remmen op de afzonderlijke wielen activeren – zodat de bestuurder de controle over het voertuig niet verliest.

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

Trailer Sway Control registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing inflated airbags

Airbags die u van alle kanten beschermen

Naast de voorste airbags voor de bestuurder en de passagier zijn er zij-airbags gemonteerd, die bescherming bieden aan de borstkas en ontworpen zijn om de inzittende weg te leiden van het impactgebied. Ze kunnen ook de arm van de inzittende opheffen om meer ruimte te creëren tussen hen en de binnendringende structuur. Gordijnairbags bieden maximale dekking en hoofdsteunen bieden bescherming tegen whiplash. Er zijn ook gordelspanners en spankrachtbegrenzers, herinneringen voor de veiligheidsgordel op alle zitplaatsen, en een display dat laat zien op welke bezette zitplaatsen de veiligheidsgordels niet zijn vastgemaakt.

Centrale vergrendeling met afstandsbediening en sabotagebestendige deursloten

De nieuwe Transit is uitgerust met een centrale vergrendeling met afstandsbediening. Alle vergrendelingen zijn beschermd tegen sabotage om te voorkomen dat ze met geweld worden opengebroken. Alle deuren van uw voertuig worden automatisch vergrendeld zodra u wegrijdt. Dit systeem is standaard en kan via het instrumentenpaneel in- of uit worden geschakeld. Om de hulpdiensten bij te staan, zijn de voertuigen uitgerust met een ontgrendelingsfunctie bij botsing die naargelang de ernst van de botsing automatisch wordt geactiveerd.

New Transit Van close up showing doors and locks
NCAP award logo

Bekroonde veiligheid

Ford Transit en Transit Custom zijn uitgeroepen tot twee van de best presterende bedrijfswagens voor actieve veiligheid, in de Euro NCAP-test van Europa's 19 best verkochte bedrijfsvoertuigen.

In testen, die het dagelijkse praktijkwerk nabootsen, hebben zowel de Transit als de Transit Custom een gouden award gewonnen. Transit's Traffic Sign Recognition behaalde als enige de perfecte score in het hele evenement. En Euro NCAP erkende het technische kenmerk: Fords Pre-CollisionAssist-technologie met Pedestrian Detection als toonaangevend in zijn soort.

Alle veiligheidsvoorzieningen van de Transit zijn ontworpen en onder de loep genomen om deze service van het hoogste niveau te leveren. Om u, uw lading en andere weggebruikers veilig te houden. En zo helpen we om uw bedrijf op de weg te houden. 

Top