HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De nieuwe Ford Transit zit boordevol geavanceerde technologie. Allemaal gemaakt om u slimmer en efficiënter te helpen werken. Daartoe behoren het Blind Spot Information System en Cross Traffic Alert, beide ontworpen om u te waarschuwen voor andere weggebruikers bij het veranderen van rijstrook of achteruitrijden. En de nieuwe, intelligente Adaptive Cruise Control maakt lange ritten op de snelweg minder vermoeiend en zuiniger. Er is zelfs een nieuwe hoogwaardige achteruitrijcamera met downlighter en een breedbeeldcamera aan de voorkant, zodat u zicht hebt op de omgeving rondom uw bestelwagen. Deze technologie is zo handig dat u zich zult afvragen hoe u het ooit zonder hebt gedaan.

Mechanisch sperdifferentieel

De Transit Trail is verkrijgbaar met een geavanceerd systeem dat is ontworpen om u te helpen uitdagend terrein met gemak aan te pakken. Het mechanische sperdifferentieel vermindert ongewenste wielspin, vooral op losse of ongelijke ondergrond, door vermogen te sturen naar het wiel met de meeste tractie. Dit helpt u vooruit komen en verbetert de stabiliteit van uw voertuig wanneer u die het meest nodig hebt.

Ford Transit Van interior view with power steering graphic

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging helpt u op verschillende manieren naargelang uw snelheid. Het systeem helpt het brandstofverbruik te beperken door elektrisch vermogen te gebruiken in plaats van energie uit de motor te halen. (Standaard op alle FWD- en RWD-modellen met een Euro 6.2-motor of automatische transmissie)

Ziet wat eraan komt, van beide kanten

Een minuscule panoramacamera aan de voorkant van het voertuig geeft een split-screenweergave op het multifunctionele display van uw Transit, zodat u voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten kunt zien aankomen. Deze breedbeeldcamera op de voorkant is van onschatbare waarde als u uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar uw zicht beperkt is.

Ford Transit Van rear view camera view

Ziet de voertuigen die u misschien mist

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information System. Als u achteruit een parkeerplaats verlaat en uw zicht op de verkeerssituatie beperkt is, kan Cross Traffic Alert naderende voertuigen detecteren, een waarschuwingssignaal geven en zelfs op tijd remmen. Deze technologie zorgt er ook voor dat er een lampje in de buitenspiegel oplicht (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer).

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert
New Transit Van Intelligent All-Wheel Drive

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden

Onder zware rijomstandigheden gaat er niets boven de uiterst stabiele tractie van een vierwielaandrijving. De intelligente vierwielaandrijving van de Transit is beschikbaar op bepaalde modellen. Het systeem helpt u soepeler en zelfverzekerder te rijden op uitdagend terrein.

Nieuwe led-dagrijverlichting voor stijl en zichtbaarheid

Deze geavanceerde lichten zijn erg energiezuinig en zorgen voor een kenmerkende look die de nieuwe Transit er echt doet uitspringen: ze zorgen ervoor dat u overdag opgemerkt wordt en 's nachts duidelijk zichtbaar bent.

Ford Transit Van close up on new LED lights
Ford Transit Van facing traffic sign

Ziet de verkeersborden die u misschien niet ziet

Of de verkeersborden aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen.

Ford Transit Van driving up the road with help of Hill Start Assist

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden. U hebt immers meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Side Wind Stabilisation

Helpt de bestuurder om in de rijstrook te blijven in zware, stormachtige omstandigheden, dankzij het elektronische stabiliteitscontrolesysteem, dat voelt wanneer het voertuig wordt blootgesteld aan zijwind.

New Transit Van Side Wind stabilisation graphic
Ford Transit Van interior with person drinking coffee

Driver Alert vertelt u wanneer u moe wordt

Driver Alert houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Top