HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De nieuwe Transit is ontworpen om krachtiger, efficiënter en reactiever te zijn. Met een reeks geavanceerde motoren kunt u uw Transit aanpassen aan uw exacte vereisten. Een nieuwe automatische transmissie met tien versnellingen zorgt ervoor dat u altijd en overal in de juiste versnelling zit. Een reeks technologieën, zoals Auto Start/Stop en Acceleration Control, vermindert uw verbruik en uitstoot.

Geavanceerde nieuwe motortechnologie

De nieuwe Transit is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen met een vermogen tot 185 pk vind u gegarandeerd de motor die aan uw specifieke behoeften voldoet.

De nieuwe Transit zal later ook verkrijgbaar zijn met een HDT-motor (Heavy Duty Truck) voor klanten die op zoek zijn naar een robuust voertuig voor zware taken.

Een kleine elektromotor kan de efficiëntie verbeteren

Om de efficiëntie te maximaliseren, is de nieuwe Transit nu verkrijgbaar als een milde hybride. Een kleine elektrische accumotor werkt samen met de conventionele motor om het brandstofverbruik te verminderen wanneer u weinig vermogen nodig hebt.

New Blue Transit Van rear view driving on road
AdBlue additive close up

Een additief dat verontreiniging verwijdert

Het Selective Catalytic Reduction-systeem gebruikt AdBlue®, een vloeistof op basis van ureum en water, om de NOx in de uitlaatgassen om te zetten in stikstof en water. Een roetfilter houdt vervolgens meer dan 99% van de vaste deeltjes in de uitlaatgassen van de auto tegen. Om correct te kunnen werken, moet de AdBlue®-tank van uw Ford EcoBlue dieselmotor gevuld zijn met AdBlue® vloeistof. Er gaat een verklikkerlampje branden wanneer het vloeistofpeil te laag is.

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. EcoMode stuurt die informatie naar u terug via een display op het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het brandstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van uw voertuig.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Een transmissie met zes versnellingen bespaart brandstof

De nieuwe Transit is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen om nog energiezuiniger en efficiënter te rijden. Zodra u een voldoende hoge snelheid behaald hebt, schakelt u uw bestelwagen in de zesde versnelling en bespaart u brandstof tijdens het rijden. U zult merken dat het schakelen ook vlot en snel verloopt.

Acceleration Control helpt u om zuiniger te rijden

Deze innovatieve optie bepaalt de acceleratiesnelheid, afhankelijk van de belading van uw voertuig. Bijgevolg kunt u uw brandstofverbruik verlagen tot 15%, afhankelijk van uw rijstijl. De technologie kan tevens de hoeveelheid slijtage van de motor, remmen en banden, en andere componenten helpen beperken.

Ford Transit Van driving on highway front view
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Herlaad uw accu efficiënter

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op wanneer dat nodig is en doet dat, indien mogelijk, niet wanneer u het gaspedaal indrukt. Dat bespaart nog meer brandstof en verlaagt de uitstoot.

Top