EIGENSCHAPPEN

Van lange ritten tot drukke straten in de stad, de Ford Transit Courier heeft tal van slimme functies en technologieën om uw bedrijf te laten groeien, waar u ook werkt. Met SYNC 3 kunt u uw telefoon met intuïtieve spraakopdrachten bedienen. Zo blijft u verbonden en kunt u steeds naar uw favoriete muziek luisteren. Een achteruitrijcamera laat u gemakkelijk parkeren in krappe plaatsen. En met een capaciteit tot 2,3 kubieke meter laadruimte beschikt uw bedrijf over alle benodigde ruimte.

Delivery driver removing parcels from Transit Courier

GEBRUIK

 

INDRUKWEKKENDE LAADRUIMTE EN TOEGANG

Intelligent design in de Transit Courier zorgt voor een indrukwekkende laadruimte in alle drie de dimensies: lengte, breedte en hoogte. De laadvloer van 1.620 mm biedt een laadvermogen van 2,3 kubieke meter. En met het standaard tussenschot geïnstalleerd, opent de schuifdeur aan de zijkant tot 453 mm waardoor ladingen gemakkelijk kunnen worden geplaatst.

HANDIGE OPBERGRUIMTE VOOR LANGE LADINGEN

De Transit Courier is verkrijgbaar met een reeks tussenschotten die de passagierscabine van de laadruimte scheiden. Wanneer het optionele vouwbare tussenschot wordt gecombineerd met de neerklapbare passagiersstoel, kunt u items tot 2,59 meter lang door de achterdeuren en in de cabine laden.

Cargo tie-down points

MEER PRAKTISCHE, ZIJDELINGSE BEVESTIGINGSMIDDELEN VOOR DE LADING

De sjorogen zijn over het algemeen op de vloer gemonteerd. Maar deze kunnen moeilijk bereikbaar zijn wanneer u probeert om uw lading te beveiligen. De Transit Courier is daarom voorzien van sjorogen die zich net boven de vloer, op de zijwand van de laadruimte bevinden. Dit zorgt voor een obstakelvrije vloer, zodat deze eenvoudiger kan worden betreden. Dit vermijdt tevens ophoping van vuil en zorgt ervoor dat de vloer makkelijker te reinigen is.

Cargo area lighting

ZORGT ERVOOR DAT U OP ELK MOMENT VAN DE DAG KUNT WERKEN

De optionele LED-verlichting van de laadruimte vergemakkelijkt het laden en lossen in het donker.

Ford Transit Courier Multi-Piece Rear Bumper

MEERDELIGE ACHTERBUMPER VOOR EENVOUDIGE REPARATIES

In tegenstelling tot andere bestelwagens in dezelfde klasse, moet je niet de hele bumper van de Tranist Courier vervangen als u een deuk aan één kant hebt. Dat komt door het driedelige ontwerp, waardoor individuele stukken kunnen worden vervangen voor voordelige reparaties.

New Ford Transit Courier parked in city street

MOTOREN EN TRANSMISSIES

HAAL ALLES UIT UW MOTOR

De revolutionaire 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met 3 cilinders geeft u al het vermogen dat u verwacht van een conventionele 1,6 liter benzinemotor, maar met een betere brandstofzuinigheid en lagere CO2-uitstoot.

EEN TRANSMISSIE MET 6 VERSNELLINGEN BESPAART BRANDSTOF

De Transit Courier is uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, wat leidt tot nog energiezuiniger en efficiënter rijden. Zodra u een voldoende hoge snelheid behaald heeft, schakelt u uw bestelwagen in de 6de versnelling en bespaart u brandstof tijdens het rijden. U zult merken dat het schakelen ook vlot en snel verloopt.

Ford Transit Courier 6-speed manual transmission
Ford Transit Courier auto Start Stop

VERBRUIK MINDER BRANDSTOF MET AUTO START-STOP

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Ford Transit Courier Active grille shutter

ACTIVE GRILLE SHUTTER

Wanneer u traag rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de grilleventilatie open om de motor af te koelen. Wanneer u sneller rijdt kan het de grille automatisch sluiten, wat de aerodynamica verbetert en brandstof helpt besparen. Na verloop van tijd kan deze technologie een groot verschil maken op uw brandstofverbruik.

Silver Ford Transit Courier in city lanes

RIJERVARING 

Ford Transit Courier Steering Wheel

MINDER VERMOEIENDE, ZUINIGERE RITTEN

Cruise Control laat u toe om een snelheid in te stellen die wordt aangehouden tot u de rem of het gaspedaal indrukt. Via schakelaars op het stuur kunt u uw snelheid aanpassen terwijl u rijdt.

Daarnaast houdt de regelbare snelheidsbegrenzer u binnen een vooraf ingestelde snelheidslimiet naar keuze. Het systeem helpt u niet alleen brandstof besparen, het minimaliseert ook de kans dat u een snelheidsovertreding begaat. Naast hun praktische voordelen kunnen beide technologieën lange ritten op de snelweg ontspannender maken.

Cruise Control laat u toe om een snelheid in te stellen die wordt aangehouden tot u de rem of het gaspedaal indrukt. Via schakelaars op het stuur kunt u uw snelheid aanpassen terwijl u rijdt.

Ford Transit Courier rear view camera

EENVOUDIGER ACHTERUITRIJDEN

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitkijkcamera toont alle obstakels achter u, op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Ford Transit Courier parking distance sensors

SENSOREN DIE HET PARKEREN MAKKELIJKER MAKEN

Parkeersensoren aan de voor- en achterkant helpen u de afstand te schatten tussen uw voertuig en obstakels voor of achter u. Wanneer de sensoren een object detecteren, activeren ze een visueel en auditief waarschuwingssignaal dat steeds harder klinkt naarmate u dichterbij komt.

EXTRA CONTROLE BIJ VERTREK OP EEN HELLING

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden omdat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ford Transit Courier in motion going uphill
Ford Transit Courier turning circle

MAAK VAN ELKE BOCHT KINDERSPEL

In tegenstelling tot grotere bestelwagens heeft de Transit Courier een korte draaicirkel van slechts 10,5 m, waardoor u snel en eenvoudig kunt keren en parkeren in drukke en zelfs smalle straten.

Delivery driver with phone and clipboard

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

Ford Transit Courier SYNC 3

SYNC 3. VOOR EEN MOEITELOZE HANDSFREE-ERVARING

Ford SYNC 3 is een hoogtechnologisch systeem waarmee u verbonden blijft en waarmee u uw telefoon, muziek en navigatiesysteem kunt bedienen. Kies voor spraakopdrachten of voor het 6" kleurenaanraakscherm met veeg- en knijpbewegingen voor een intuïtieve navigatie. U kunt zelfs een lijst van lokale restaurants oproepen door gewoon te zeggen "Ik heb honger".

Device Dock

EEN VEILIGE PLAATS VOOR AL UW TOESTELLEN

De MyFord Dock is ontworpen als houder voor uw gps, smartphone of mp3-speler en bevat een usb-poort.

Ford Transit Courier detail of the seat with mobile connectivity

UW BESTELWAGEN: UW KANTOOR

Met de ingebouwde mobiele connectiviteit in het voertuig is het nog nooit zo eenvoudig geweest om zaken te doen, waar u ook bent. De cabine heeft functionaliteiten die allemaal zodanig zijn ontworpen dat u alles binnen handbereik hebt. Er is een 12V-aansluiting, een AUX-ingang en zelfs een USB-aansluiting.

Ford Transit Courier parked on cobbled street

COMFORT & GEMAK 

Ford Transit Courier stowage space and cup holders

OVERAL HANDIGE OPBERGRUIMTES

De Transit Courier zit vol handige opbergruimtes. Het opbergvak boven het hoofd zorgt er bijvoorbeeld voor dat alles wat u nodig hebt binnen handbereik is, en in de diepe middenconsole is er plaats voor een A4-klembord of een kleine laptop. Er is ook een handige opbergruimte onder de stoel voor het opbergen van uw waardevolle spullen. En dankzij het handschoenenkastje en twee bekerhouders zult u voor alles een plaatsje vinden.

HANDIG OPBERGVAK BOVEN HET HOOFD

Dankzij het intelligente interieurontwerp heeft de cabine van de Transit Courier verbazend veel opbergruimte. Het opbergvak boven het hoofd is groot genoeg voor een A4-klembord en zorgt ervoor dat je alles binnen handbereik hebt.

Ford Transit Courier heat controls in detail

STEL DE GEWENSTE TEMPERATUUR IN.

Met de optionele Electronic Automatic Temperature Control (EATC) hoeft u slechts de gewenste interieurtemperatuur te kiezen en het systeem handhaaft deze met de geavanceerde airconditioning. Met een nieuwe, automatische instelling in drie stappen controleert u hoe snel en sterk de temperatuur in uw auto stijgt of daalt.

Ford Transit Courier Easy-Fuel

FORD EASY FUEL-TANKVULSYSTEEM, VOOR PROBLEEMLOOS TANKEN

Deze handige technologie maakt het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken in uw voertuig, want het verkeerde vulpistool past gewoon niet. En omdat het Ford Easy Fuel-tankvulsysteem een doploos systeem is, hoeft u bovendien nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Ford Transit Courier Auto-headlights in detail

KOPLAMPEN DIE AUTOMATISCH AAN GAAN WANNEER HET NODIG IS

De automatische koplampen beschikken over sensoren die detecteren wanneer het begint te schemeren of wanneer er plots minder licht is, als u een tunnel inrijdt bijvoorbeeld. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

Dark Blue Ford Transit Custom Parked with workmen in high vis jackets

VEILIGHEID 

Ford Transit Courier in motion on a street

VERBETERDE STABILITEIT ONDER MOEILIJKE RIJOMSTANDIGHEDEN

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer het grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en Traction Control System controleert het het gedrag van het voertuig.

MAXIMALE GRIP MET MINIMALE KRACHTINSPANNING

Door ons geavanceerd tractiecontrolesysteem wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Ford Transit Courier showing the Traction Control System
Ford Transit Courier at pedestrian crossing

GEAVANCEERDE SYSTEMEN VOOR MEER GECONTROLEERD REMMEN

Een antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling werken samen, zodat u op beheerste wijze kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt ook om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het wordt automatisch geregeld via het Electronic Stability Control systeem, dat detecteert hoe hard u op het rempedaal drukt en nog harder het rempedaal zal indrukken als dat nodig is. En wanneer u hard remt, laat het noodremlichtsysteem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Transit Custom Protection against roll-over

CONTINUE BESCHERMING TEGEN OMROLLEN

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Tyre Pressure Monitoring

EEN VROEGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Ford Transit Courier parked outside office building

BEVEILIGING

Ford Transit Courier side view

CENTRALE VERGRENDELING MET AFSTANDSBEDIENING

De Transit Courier heeft centrale deurvergrendeling vanop afstand die veiliger is dan ooit tevoren. U kunt namelijk kiezen om een deur afzonderlijk te openen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat u een schakelaar activeert op de deur van de bestuurder. U kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle deuren van het voertuig te openen/sluiten.

ALARMSYSTYEEM

De Transit Courier is verkrijgbaar met een optioneel perimeter-alarmsysteem dat afgaat wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend.

Ford Transit Courier showing the alarm options
Specialist support from Ford Transit Centres

FORD VOOR UW BEDRIJF

Vergeet niet, met een netwerk van meer dan 750 Transit Centra en Business Centrum Dealers in heel Europa, bent u nooit ver weg van gespecialiseerde hulp, advies en onderhoud.

Klik op onderstaande links voor meer informatie