HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > RANGER RAPTOR > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De Ford Ranger Raptor combineert off-road capaciteiten met het Ford Performance DNA van de GT supercar en Focus RS. Een speciaal ontworpen en nauwkeurig geconstrueerde BiTurbo-versie van de Ford 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor is gekoppeld aan een nieuwe tientrapsautomaat. Het resultaat: een ongeëvenaarde rijervaring. En met de speciaal gebouwde off-road banden verovert u elk terrein, van torenhoge zandduinen en dikke modder tot snelbewegende rivierovergangen en steile bergwegen.

Geavanceerde nieuwe motortechnologie

De geavanceerde 2.0-liter BiTurbo EcoBlue-dieselmotor in de Ranger Raptor is ontworpen voor meer vermogen, meer efficiëntie en minder uitstoot. Deze motor levert 213 pk en een koppel van 500 Nm en zet een nieuwe norm voor off-road prestaties.

Minder uitstoot

De motor in de Raptor voldoet aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot te verminderen.

AdBlue® Fluid icon
Ford Ranger Raptor interior with close up on 10-speed automatic transmission

Een gesofisticeerde automatische versnellingsbak met 10 versnellingen

Met een geavanceerde automatische versnellingsbak met 10 versnellingen levert de Raptor een uitzonderlijke acceleratie en een verrassende brandstofefficiëntie. Hij maakt ook gebruik van adaptieve schakelprogramma's, zodat de transmissie zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dus of u nu cruiset op de snelweg of moeilijk off-road terrein doorploegt, u zult altijd in de juiste versnelling zitten op het juiste moment.

Bliksemsnel schakelen

Met de schakelpeddels van magnesium schakelt u snel en moeiteloos met uw vingertoppen. En aangezien de peddels op het stuur gemonteerd zijn, kunt u efficiënter schakelen zonder uw handen van het stuur te halen, waar u ook rijdt.

Ford Ranger interior with steering wheel and close up on Paddle shifters
Ford Ranger Raptor close up of all-terrain tyres

All-terrain banden

De Ranger Raptor is standaard voorzien van 33-inch all-terrain banden, met een precies loopvlakpatroon, een langere levensduur en een stevigere flank dan standaard fabrieksbanden.

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of wanneer uw voertuig stilstaat in de file, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen. Wanneer u weer wilt vertrekken, hoeft u zoals gewoonlijk alleen maar de koppeling in te drukken en de auto in eerste versnelling te zetten, of het rempedaal te lossen bij een automatische versnellingsbak, om het systeem opnieuw op te starten. Auto-Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden.

Ford Ranger Raptor close up of dash board with trip computer

Essentiële reisgegevens

De boordcomputer geeft u nuttige informatie zoals uw kilometerstand, brandstofverbruik, snelheid en de buitentemperatuur. Het bevat ook 'afstand tot leeg': ruw geschat hoe ver u kunt rijden met de brandstof in de tank. Dit is in het bijzonder nuttig voor lange afstanden of als u ergens afgelegen rijdt.

Top