Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT COURIER > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De Transit Courier integreert verschillende intelligente technologieën die ontworpen werden om uzelf, uw passagiers en uw vracht te helpen beschermen. Zo beschikt de Transit Courier over technologieën die het risico op slippen in natte en ijzige weersomstandigheden kunnen beperken, die automatisch kunnen remmen, helpen bij het bellen van de nooddiensten, alsook systemen met bewegingssensoren om alles wat u vervoert te beschermen en die het alarm kunnen activeren, zelfs als de batterij niet meer werkt.

Blue Ford Transit Courier showing the Traction Control System

Maximale grip met minimale inspanning

Het tractiecontrolesysteem voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer u dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer u versnelt.

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Tyre Pressure Monitoring
Blue Ford Transit Courier in motion on a street

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Extra vermogen bij een noodstop

Het noodstopbekrachtigingssysteem helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. Om uw remweg verder te verminderen, past de Hydraulic Rear Boost extra remdruk toe op de achterwielen bij een noodstop wanneer het Active Brake-systeem wordt geactiveerd.

Blue Ford Transit Courier front shot
Red Ford Transit Courier rear of the car in detail

Een waarschuwing aan de achterkant wanneer u hard remt

Het noodremlichtsysteem laat de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen wanneer u hard remt.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Transit Custom Protection against roll-over
Red Ford Transit Courier showing the airbags

Verbeterd airbagsysteem

De Transit Courier is beschikbaar met bestuurder-, passagier-, zij- en gordijnairbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen.

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een meer beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist helpt uw Ford efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Blue Ford Transit Courier cornering
Blue Ford Transit Courier showing the alarm options

Perimetrisch alarm

Een optioneel perimetrisch alarm gaat af wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend.

Top