Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CHASSIS CABINE > Eigenschappen > Gebruik

Gebruik

Ford Transit Chassis Cabines staan gekend om hun veelzijdigheid en flexibiliteit. Ze zijn het ideale platform voor een brede waaier aan gespecialiseerde toepassingen en ombouwingen op maat. Dankzij de lage gebruikskosten zal al snel blijken dat uw investering een verstandige zakelijke beslissing is geweest.

Ford Transit Chassis Cab body type

Een stevige basis voor ombouwingen

Tijdens het volledige ontwikkelingsproces werkten we nauw samen met de carrosseriesector om ervoor te zorgen dat alle standaard carrosserietypes, en de meeste maatoplossingen, eenvoudig en efficiënt toegepast kunnen worden met weinig of geen aanpassingen. De lage framerails, geïntegreerde carrosseriebevestigingpunten en een robuust frame van staal met hoge treksterkte maken van de Transit Chassis Cabine een stevige en betrouwbare basis voor bijna elke ombouwing.

Chassiskenmerken

 • Vlak, stevig ladderchassis voor een groot gamma aan ombouwingen
 • Vier varianten bruto voertuiggewicht, van 3.100 kg tot 4.700 kg
 • 350HD (Heavy Duty) versie beschikbaar voor bestuurders die nood hebben aan een grotere laadflexibiliteit van de laadplaat van een voertuig van 3.500 kg bruto voertuiggewicht; 7.000 kg bruto voertuiggewicht
 • Maten van wielbasis en overhang geschikt voor standaard en niet-standaard opbouwafmetingen
 • Standaard buitenspiegels voor een maximale carrosseriebreedte tot 2.170 mm. Buitenspiegels voor een bredere carrosserie zijn beschikbaar tot de wettelijk bepaalde maximale breedte van 2.438 mm.
 • Frame met robuuste, omgekeerde, gesloten 'top hat'-balken van geperst staal met hoge treksterkte (dubbele 'top hat' voor modellen 350HD en 470)
 • Geïntegreerde carrosseriebevestigingspunten en eenvoudig met boutverbindingen aan te brengen overhangen voor het achterframe, indien vereist
 • Met bouten bevestigde sluitbalk om de chassislengte aan te kunnen passen zonder laswerk
 • Standaard uitgerust met een ophanging met verhoogd zwaartepunt voor grote ombouw
 • Elektrische aansluitingen voor bijkomende buitenverlichting, indien vereist
 • Zijdelingse uitlaat
Ford Transit Chassis Cab features options
Ford Transit Chassis Cab in a warehouse

Klaar voor het werk, rechtstreeks uit de fabriek

De Transit Chassis Cabine werd ontwikkeld en gebouwd voor het stevige werk. Zijn robuuste en stevige chassis biedt een uitstekende basis voor gespecialiseerde opbouw. Voor bestuurders die een snelle en eenvoudige oplossing willen, zijn er onze Transits met laadbakken die kant-en-klaar geleverd worden door de fabriek en die voldoen aan de meest recente regelgeving i.v.m. de EU-typegoedkeuring van volledige voertuigen.

Ruimte voor de werkploeg

De Transit Chassis Dubbele Cabine is een perfecte oplossing wanneer u tegelijk personen en vracht wilt vervoeren. Ruime openslaande deuren zorgen voor toegang tot de ruime, doordachte binnenkant. De dubbele passagierszetel vooraan en de standaard vierdubbele achterbank zorgen ervoor dat zeven personen comfortabel kunnen plaatsnemen, inclusief erg veel opbergruimte onder de zitplaatsen.

Ford Transit Chassis Cab interior
Ford Transit Chassis Cab towing render

Sleepvermogen

De Transit Chassis Cabine biedt een uitstekend laadvermogen en sleepvermogen. De versies 350HD en 470, met verzwaarde ophanging en 7.000 kg MTM, kunnen geremde aanhangwagens tot 3,5 ton slepen, mits de gepaste uitrusting. (Commerciële eindgebruikers hebben wellicht een optionele digitale tachograaf nodig.)

Nog langere, toonaangevende onderhoudsintervallen

De geavanceerde gloednieuwe Ford EcoBlue 2.0 liter TDCi-motoren zijn duurzaam en betrouwbaar, met grotere onderhoudsintervallen tot 60.000 km, of twee jaar, afhankelijk van welke van de twee het eerst plaatsvindt. De componenten die aan normale slijtage onderhevig zijn, zijn bovendien ontworpen om langer mee te gaan, zonder dat ze onderhoud vereisen.

A mechanic checking the chassis
Ford Transit Chassis Cab at construction site

Lange garantie tegen perforatie voor extra zekerheid

Als bewijs voor de bouwkwaliteit van het voertuig komt de Transit met een standaardgarantie van 12 jaar tegen perforatie.

Gespecialiseerde ondersteuning van Ford Transit Centra

Of u nu één bestelwagen of een volledige vloot heeft, u kunt rekenen op de hulp van Ford Transit Centra. Deze gespecialiseerde centra beschikken over toegewijde salesexperts en opgeleide technici, en beschikken ter plekke ook over de nieuwste voertuigen die u kunt uitproberen. Verder zijn ze uitgerust om Ford-bedrijfsvoertuigen te onderhouden en zijn ze erop gericht om de snelle, probleemloze service te bieden die u nodig heeft, wanneer u die nodig heeft – niet enkel tijdens de "kantooruren". 

Ford Transit centres
Top