Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT 2T > Eigenschappen > Prestaties

Prestatie


Een reeks Ford EcoBlue 2,0-liter TDCi-motoren biedt meer vermogen en koppel en zorgt tegelijkertijd voor een betere brandstofbesparing en lagere uitstoot. Bovendien voldoen ze al aan de strikte Euro 6.2-emissienormen. In combinatie met technologieën zoals Smart Regenerative Charging, acceleratie controle en Auto Start-Stop is de Transit ontworpen om uw brandstoffacturen te beperken, de eigendomskosten te verlagen en het rendement van uw waardevolle investering te maximaliseren.

Ford EcoBlue TDCi-motoren

De Transit werd ontworpen om te voldoen aan de strikte Euro 6.2-emissienormen en zijn Ford EcoBlue 2,0-liter TDCi-motoren combineren uitmuntende prestaties en vermogen met een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot. Om de bedrijfskosten nog verder te beperken, is een onderhoudsbeurt nu pas na 60.000 km of twee jaar nodig. Beschikbaar met een vermogen van 105 pk/360 Nm, 130 pk/385 Nm en 170 pk/405 Nm, zodat u de optie kunt kiezen die het best bij u past

Betere prestaties. Minder uitstoot.

De 2,0-liter TDCi-dieselmotoren van de Transit Custom voldoen aan de strikte Euro 6.2-emissienorm.

EcoBlue engines on the road
AdBlue

Een additief dat verontreiniging verwijdert

Het selectieve catalytische reductie-systeem (SCR) gebruikt AdBlue®, een vloeistof op basis van ureum en water, om de NOx in de uitlaatgassen om te zetten in stikstof en water. Een roetfilter houdt vervolgens meer dan 99% van de vaste deeltjes in de uitlaatgassen van de auto tegen. Om correct te kunnen werken, moet de AdBlue®-tank van uw Ford EcoBlue dieselmotor gevuld zijn met AdBlue® vloeistof. Er gaat een verklikkerlampje branden wanneer het vloeistofpeil te laag is. 

Smart Regenerative Charging (SRG)

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op wanneer dat nodig is en doet dat, indien mogelijk, niet wanneer u het gaspedaal indrukt. Dat bespaart nog meer brandstof en verlaagt de uitstoot.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford Eco Mode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. De intelligente software geeft u vervolgens tips om brandstofzuiniger te rijden.

Ford Eco Mode
Acceleration Control

Het acceleratie controlesysteem helpt u om zuiniger te rijden

Dit innovatieve systeem bepaalt de acceleratiesnelheid afhankelijk van de belading van uw voertuig. Als gevolg kunt u uw brandstofverbruik verlagen tot 15% afhankelijk van uw rijstijl. De technologie kan tevens de hoeveelheid slijtage van de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

Schakelindicator voor brandstofefficiënt schakelen

Een lampje op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Shift Indicator light
Top