Home > Bedrijfsvoertuigen > RANGER > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De versterkte veiligheidskooi van de Ranger omvat de geruststellende bescherming van standaard airbags voor bestuurder en passagier, zij-airbags en gordijnairbags en een knie-airbag voor de bestuurder. Een gesofisticeerd elektronisch stabiliteitscontrolesysteem helpt u de controle te behouden. Een hoogtechnologisch alarmsysteem beschermt uw voertuig tegen diefstal.

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Ranger climbing off road

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Ford Ranger on beach with surf board cargo

Maximale grip met minimale inspanning

Het tractiecontrolesysteem voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer u dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer u versnelt.

Samenwerkende veiligheidssystemen activeren in een oogwenk

Naast de ultra-sterke veiligheidskooi en volledige reeks standaard airbags, omvat het Intelligent Protection System (IPS) van de nieuwe Ranger ook voorspanners voor de veiligheidsgordels en een inklapbare stuurkolom en pedalen om een eventueel letsel te voorkomen bij een ongeval.

Ford Ranger internal safety systems
Ford Ranger - Warns you if your tyres lose pressure

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Een extra, onafhankelijk back-up alarm

Een noodstroomsirene is een extra, secundair alarmsysteem dat samen met het Thatcham alarmsysteem wordt geleverd. Als het alarm wordt geactiveerd zal een sirene afgaan. Dit systeem is uitgerust met een eigen accu zodat het alarm afgaat zelfs wanneer de accu van het voertuig wordt losgekoppeld.

Ford Ranger Alarm
Ford Ranger Euro NCAP 5-star safety rating

5 sterren voor veiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om u en uw passagiers te beschermen, is dit voertuig een maximum veiligheidsscore van 5 sterren toegekend door Euro NCAP.

Extra vermogen bij een noodstop

Het noodstopbekrachtigingssysteem helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. Om uw remweg verder te verminderen, past de Hydraulic Rear Boost extra remdruk toe op de achterwielen bij een noodstop wanneer het Active Brake-systeem wordt geactiveerd.

Ford Ranger Wildtrak tail lights
Top