Home > Bedrijfsvoertuigen > RANGER > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De Ford Ranger is al een hele tijd een van de hardst werkende pick-ups op de markt. Nu, uitgerust met een nog langere lijst van vernuftige technologieën, is hij ook een van de slimste.

Cruise control die zich automatisch kan aanpassen

Met de Adaptive Cruise Control-technologie kunt u de snelheid kiezen waaraan u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden. Als de ingebouwde RADAR-sensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar een door u gekozen snelheid.

Forward Alert, kijkt altijd vooruit

Dit systeem waarschuwt bij een mogelijke botsing met de voorligger en kan helpen een ongeval te voorkomen.* De radar aan de voorzijde detecteert langzamere voertuigen die in dezelfde richting rijden en geeft een visuele en akoestische waarschuwing als ze snel naderen. Bij niet reageren, zal de Ranger de gevoeligheid van de remassistentie verhogen, waardoor zelfs bij licht remmen automatisch een grotere remkracht geleverd zal worden.

*Dit systeem is ontworpen als extra rijhulp. Het is niet bedoeld als vervanging voor de aandacht van de bestuurder, of de noodzaak te remmen indien nodig. Dit systeem activeert de remmen NIET automatisch. Als u het rempedaal niet indrukt om de remmen te bedienen, kan dit leiden tot een aanrijding.

Ford Ranger with Forward Alert
Ford Ranger Electronic Shift-On-The-Fly

Selecteerbare 4x4 voor elk terrein

Kies 4x2 voor normale omstandigheden, 4x4 'High Range' voor slecht wegdek en onverharde wegen, en 4x4 'Low Range' voor buitengewoon uitdagend terrein.
Met de 'Electronic Shift-On-The-Fly' kunt u ook onder het rijden tussen 4x2 en 4x4 'High Range' omschakelen.

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen.

Ford Ranger - Sees the road signs you might miss

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens nu aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze nu tijdelijk of permanent zijn, het Traffic Sign Recognition-systeem kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens als een nieuw snelheidsverbod van toepassing wordt.

U ziet beter, zonder anderen te verblinden

De automatische grootlichten zijn een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt: het dooft tijdelijk uw koplampen wanneer het een tegenligger of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft. 

Ford Ranger- Auto High Beam. Helping you see, without dazzling others
Ford Ranger - Driver Alert. Time for a break?

Driver Alert waarschuwt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Beheerster heuvelafwaarts rijden

Hill Descent Assist is ontworpen om uw snelheid bij een afdaling offroad te regelen zonder dat u zelfs de rem of het gaspedaal moet aanraken en het is actief bij zowel vooruit- als achteruitversnellingen.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Kenmerken die zich aan de lading aanpassen

De Load Adaptive Control (LAC) past het elektronisch stabiliteitsprogramma aan volgens de lading van uw nieuwe Ranger. Hierdoor is de auto onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar

Ford Ranger with gas canister cargo
Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Top