Home > Bedrijfsvoertuigen > RANGER > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Een reeks opgewaardeerde motoren, ontworpen en ontwikkeld om samen te werken met het selecteerbare 4WD-systeem van het voertuig, leveren prestaties en efficiëntie, kracht en verfijning.

 

Ford Ranger diesel engine

Krachtigere en meer zuinige dieselmotoren

De 2.2-liter TDCI Duratorq dieselmotor heeft zijn prestaties, kracht en betrouwbaarheid in het veld bewezen en is nu verbeterd met extra vermogen en zuinigheid. Kies tussen de 160 pk met manuele of automatische 6-versnellingsbak. 

Wenst u meer kracht? Kies dan voor de 3.2-liter TDCi Duratorq diesel, met 200 pk en 470 Nm kopppel. 

Het indrukwekkend laag brandstofverbruik en de lage uitstoot worden geleverd door 6,5 l/100km en 171 g/km CO2-uitstoot (160 pk 4x4 met manuele 6-versnellingsbak en 3,15 FDR).

Manuele of automatische transmissie

Er zijn twee verschillende soorten transmissies. Een manuele versnellingsbak met 6 versnellingen en een vlotte automatische versnellingsbak met 6 versnellingen en zorgvuldig afgestemde schakelpunten.

Ford Ranger gear stick
Ford Ranger - Auto Start-Stop

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Nog meer keuzes

Individuele behoeften variëren. Voor het eerst hebt u bij de Ranger een keuze uit asverhoudingen voor de manuele 160 pk Duratorq TDCi 2.2-liter motor. Hierdoor kunt u kiezen tussen brandstofverbruik (standaard verhouding) en sleepcapaciteit (optionele verhouding)*. 

*Afhankelijk van de markt waarin het voertuig beschikbaar is

Ford Ranger towing boat
Ford Ranger AdBlue®

Een additief dat verontreiniging verwijdert

Het selectieve catalytische reductie-systeem (SCR) gebruikt AdBlue®, een vloeistof op basis van ureum en water, om de NOx in de uitlaatgassen om te zetten in stikstof en water. Een roetfilter houdt vervolgens meer dan 99% van de vaste deeltjes in de uitlaatgassen van de auto tegen. Om correct te kunnen werken, moet de AdBlue®-tank van uw Ford EcoBlue dieselmotor gevuld zijn met AdBlue® vloeistof. Er gaat een verklikkerlampje branden wanneer het vloeistofpeil te laag is. 

Top